Pedále - ideálny kontakt za každých podmienok

Nezáleží, či ste fanúšik nášľapných alebo platformových pedálov. Spoločne sa pozrieme na výber z oboch kategórií.

Shimano MTB M9120 SPD

Známe nášľapné pedále od značky Shimano. Tieto pedále M9120 sú určené prevažne pre horskú cyklistiku. Poskytuje zvýšenú zónu kontaktu medzi pedálom a obuvou. Výhodou je tiež nastavenie predpätia zámku podľa potreby jazdca. Balenie tiež obsahuje kufre, skrutky a podložky. Hmotnosť je 395 gramov a farba pedálov je čierna. Cena produktu sa pohybuje okolo 255 €. Viac info nájdete u nás v MTBIKER shope alebo na stránke dodávateľa.

BBB Mountainhigh

Voľné, teda flat pedále s pekným pomerom ceny a výkonu od značky BBB pod názvom Mountainhigh. Sú určené primárne na MTB do voľného terénu a na freeride, keďže telo je vyrobené z odolného hliníka a oska z ocele. Pevný grip s obuvou zabezpečujú nataviteľné a vymeniteľné piny. Výhodou sú nastaviteľné ložiská. Hmotnosť pedálov je 592 gramov. Cena produktu sa pohybuje okolo 30 €. Viac info nájdete u nás v MTBIKER shope alebo na stránke dodávateľa.

Exustar PB555

Voľné pedále PB555 od značky Exustar určené prevažne na MTB cyklistiku, freeride a BMX. Pre čo najlepší grip je telo pedála veľké v rozmere 113 x 105 milimetrov s vymeniteľnými pinmy. Telo pedálu je vyrobené z hliníka a oska z ocele pre lepšiu odolnosť. Pedále obsahujú klzné a priemyselné ložiská. Hmotnosť je 376 gramov. Cena produktu sa pohybuje okolo 60 €. Viac info nájdete u nás v MTBIKER shope alebo na stránke dodávateľa.

Tatze MC-FLY

Ak hľadáte maximálny výkon s minimálnou hmotnosťou tak tu máme pedále od značky Tatze. MX-Fly sú jedny z najľahších SPD pedálov na trhu doplnené o klietku. Možnosť zvoliť si 5 alebo 12 stupňový uhol uvoľnenia, pre aktívny štýl jazdy. Samozrejmosťou je aj nastavenie tvrdosti upnutia. Dôležitý prvok sú aj 4 voliteľné piny z hľadiska kontaktného tlaku. Hmotnosť pedálov činí 354 gramov. Cena produktu sa pohybuje okolo 150 €. Viac info nájdete u nás v MTBIKER shope alebo na stránke dodávateľa.

Kellys Flat 10

Základné, voľné pedále Flat 10 od značky Kellys. Ak hľadáte pedále pre klasický bicykel, MTB alebo BMX, tak toto je správna voľba. Pedále sú vyrobené z termoplastu, takže sú ľahké no odolné voči nárazom. Piny sú súčasťou pedálov a sú priliehavé na akýkoľvek typ podrážky. Hmotnosť pedálov je 295 gramov. Cena produktu sa pohybuje okolo 5 €. Viac info nájdete u nás v MTBIKER shope alebo na stránke dodávateľa.

Force 600 Al

Jedny zo základných, univerzálnych a voľných pedálov od značky Force pod modelovým názvom 600 AI. Sú vhodné pre každodenné bicyklovanie. Sú vyrobené z hliníka pre lepšiu odolnosť s odrazkami pre lepšiu bezpečnosť. Ložiská sú použité guličkové. Hmotnosť týchto pedálov je 288 gramov. Cena produktu sa pohybuje okolo 17 €. Viac info nájdete u nás v MTBIKER shope alebo na stránke dodávateľa.

Lezyne CNC Pedal Rod

Produkt, ktorý k pedálom určite patrí, je profesionálny a kvalitne vyrobený kľúč na pedále od Lezyne. Rukoväť je vyrobená z hliníka na CNC stroji s CrMo telom. Dva 15 mm otvory sú umiestnené oproti sebe pre ideálny pákový efekt. Výhodou, ktorú ocení každý, je integrovaný otvárač na fľaše. Cena produktu sa pohybuje okolo 32 €. Viac info nájdete u nás v MTBIKER shope alebo na stránke dodávateľa.

Crankbrothers Egg Beater 1

Nášľapné pedále Egg Beater 1 od značky Crankbrothers. Vďaka svojej minimalistickej veľkosti a nízkej hmotnosti sú ideálnou voľbou pre cross-country. Jednoduchý štvorhranný zámok a otvorený systém sa neupchá ani v blatistých podmienkach. Výhodou je nastavenie vypnutia pedálu v uhle 15 alebo 20 stupňov. Hmotnosť pedálov je 290 gramov. Cena produktu sa pohybuje okolo 60 €. Viac info nájdete u nás v MTBIKER shope alebo na stránke dodávateľa.

Viac o pedáloch a príslušenstve nájdete na MTBIKER shope alebo v našich testoch.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme PR článok

Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme

Bicykel nie je iba dopravný prostriedok. Je to vášeň, relax, sloboda či únik z reality a zaslúži si „hýčkanie a opateru“. Napríklad v podobe prémiových komponentov.
Výmena komponentov po sezóne - pre ďalšie spokojné jazdy PR článok

Výmena komponentov po sezóne - pre ďalšie spokojné jazdy

Záver sezóny je ideálny čas na obmenu komponentov na bicykli. Nemusí ísť však iba o „spotrebáky“, určite poteší aj nejaký ten upgrade.
Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie PR článok

Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie

Sezóna sa „prehupla“ do záverečnej časti. Potrebuje váš bicykel servis? Chýbajú vám prípravky na čistenie? Prípadne by to chcelo zmenu komponentu? U nás nájdete všetko.
keyboard_arrow_up