Cestné bicykle pre náročných jazdcov

Každý vie, že s jedlom rastie chuť. Koho raz chytí cestná cyklistika za srdce, ten bude mieriť vyššie a vyššie, až sa zastaví na top modeloch značiek.

Liv Langma Advanced SL Disc

Top model značky Liv je určený pre dámy, ktorých menom je ľahkosť a priezviskom rýchlosť. Vystavaný na karbónovom ráme sa môže popýšiť kompletnou elektronickou výbavou Dura-Ace Di2 vrátane wattmetra. Ide o šikovný, všestranný model, s ktorým sa cyklistka nestratí v kopcovitých pretekoch, ani v šprintérskych dojazdoch. Napomáha tomu nový tvar rúrok v spolupráci s karbónovými kolesami značky Cadex. Cena bicykla je 11 299 € a viac informácií nájdeš na stránke výrobcu.


Kellys URC 70

Model slovenskej značky Kellys, URC 70, už na prvý pohľad zaujme krásnou modrou metalízou. Vzhľadom na cenu tu nájdeme dobrú výbavu, ktorá uspokojí nejedného začínajúceho pretekára. Samozrejmosťou pri tejto kategórii je karbónový rám Kellys iCAD RC v prevedení s kotúčovými brzdami, ktoré nesklamú ani za mokrých podmienok. O radenie sa stará overená mechanická sada Shimano Ultegra a celok dopĺňajú kolesá Mavic. Cena bicykla je 3 099 € a viac informácií nájdeš na stránke výrobcu.


CTM Blade Race

Výrobca z kopaníc sa špecializuje najmä na horské bicykle, no v jeho portfóliu nájdeme aj niekoľko gravelov a cestných bicyklov. V prípade čistokrvných „žiletiek“ je top modelom práve Blade Race. Vzhľadom na hliníkový rám je určený skôr začínajúcim cyklistom, no i tak je osadený 11sp. sadou Shimano 105, ktorá poslúži na rovine aj v kopci. Oproti gravelom je najmä vďaka úspore na hmotnosti osadený ráfkovými brzdami. Jeho cena je 1 149,99 € a viac informácií nájdeš na stránke výrobcu.


Orbea Orca M11eLTD PWR

Značka Orbea je známa tým, že si dokážete bicykel maximálne prispôsobiť svojím potrebám, či už sa bavíme o farbe, komponentoch, či detailoch, ako je napríklad vlastný nápis na bicykli, alebo vstavaný wattmeter. Model Orca je aero model, ktorý poteší úplnou integráciou kabeláže, vďaka čomu bicykel už aj na pohľad vyzerá svižne a rýchlo. V závislosti od špecifikácie stojí bicykel od 9 424 € po 10 129 € a viac informácií o ňom nájdeš na stránke výrobcu.


Lapierre Xelius SL 75th

Najvyšší model radu Xelius a takisto všetkých cestných bicyklov francúzskeho výrobcu Lapierre má všetko, čo by človek od top bicykla očakával – ľahučký karbónový rám, elektronické radenie Shimano Dura-Ace Di2, ktoré je doplnené aj kolesami z rovnakej sady. Vyrábaný je v elegantnej matnej čiernej farbe v kombinácii so zlatými logami. O čistý vzhľad sa stará aj úplná integrácia káblov a hadíc v ráme. Jeho cena je 8 899 € a viac informácií nájdeš na stránke výrobcu.


Canyon Ultimate CFR Disc Di2

Pri tomto krásavcovi zarezonuje najmä jedno číslo – 6,16 kg. Keďže ide o bicykel osadený kotúčovými brzdami, je to skutočne obdivuhodná hmotnosť. Je to však dôsledok špičkových komponentov, ľahučkého rámu o hmotnosti iba 641 gramov vo veľkosti M, či najľahších kolies značky DT Swiss, PRC 1100 Dicut Mon Chasseral. So zaujímavou farbou Titan Silver zaujme aj po vizuálnej stránke. Jeho cena je 8 999 € a viac informácií nájdeš na stránke výrobcu.


Giant Propel Advanced Pro Disc 0

Zrodený pre rovinu – tak by sa dal v jednoduchosti popísať vzhľadný aero model od Giantu. Spolu s aerodynamicky tvarovaným rámom úspore sekúnd na rovinke napomáhajú aj kolesá, pričom boli použité kombinované výšky ráfika, vpredu 42 mm a vzadu 65 mm – v tomto setup-e nebude problémom ani bočný vietor. Celok dopĺňa elektronické radenie Sram Force eTap AXS, rátať môžete aj s wattmetrom v réžii Giant-u. Cena bicykla je 6 349 € a viac informácií nájdeš na stránke výrobcu.


Cannondale SystemSix Hi-MOD Ultegra Di2

...a zostávame na rovine. Model Cannondale SystemSix Hi-MOD je vyhotovený vo farbách profi tímu EF Education-EasyPost v originálnych tmavomodro-ružových farbách. Samozrejmosťou pri bicykli tohto typu je úplná integrácia kabeláže v ráme, aby bol dosiahnutý maximálny aerodynamický efekt. Zaujímavosťou je aj senzor rýchlosti, ktorý Cannondale vyvíjalo v spolupráci s Garminom. Cena bicykla je 8 599 € a viac informácií nájdeš na našom MTBIKER shope, či na stránke výrobcu.


Bianchi Specialissima Disc Ultegra

Top model renomovanej talianskej značky Bianchi, Specialissima, sa v posledných rokoch priblížil od vrchárskeho špeciálu k všestrannému stroju. Napomohla tomu integrácia kabeláže do rámu, či prevzatie aerodynamických prvkov z aero modelu Oltre. Preto sa na ňom budete cítiť dobre v Tatrách a takisto aj pri jazde na Podunajskej nížine. Specialissima je dostupná vo viacerých farbách, od decentnej čiernej až po legendárnu celeste. Cena bicykla je 6 299 € a viac informácií nájdeš na stránke výrobcu.


Z hľadiska aktuálnej situácie si dovozca vyhradzuje právo meniť špecifikácie jednotlivých bicyklov na základe aktuálnej dostupnosti komponentov. Pre kompletné informácie o produktoch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov. Za rozdiely sa ospravedlňujeme. Je to jediná možnosť, ako vám v aktuálnej sezóne ponúknuť bicykle.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Cestné bicykle do 3 000 € - prvé kilometre s radosťou PR článok

Cestné bicykle do 3 000 € - prvé kilometre s radosťou

Tritisíc eur je suma, za ktorú si už dokážeš zaobstarať naozaj slušný cestný bicykel. Aké modely stoja za zváženie?
Vyber si svoj cestný alebo gravel bicykel PR článok

Vyber si svoj cestný alebo gravel bicykel

V našom eshope nájdeš viac ako 250 bicyklov zameraných na jazdu po asfaltových, spevnených, či poľných a štrkových cestách. Pozri si menší redakčný výber z našej ponuky.
Gravel a cesta - s chuťou na tréning PR článok

Gravel a cesta - s chuťou na tréning

Rýchle švihy po ceste alebo dobrodružstvá po lesných cestičkách s ľahkosťou. Poďte sa pozrieť na zaujímavé modely, s ktorými to nebude žiadny problém.
keyboard_arrow_up