Pozvánka: Časovka do vrchu Kojšovská hoľa - prilož pod kotol v srdci Volovských vrchov

Hoci časoviek do vrchu v porovnaní s klasickými maratónmi nie je tak veľa, predsa len si vždy nájdu svojich fanúšikov. Jedna z najznámejších sa každoročne jazdí zo Zlatej Idky na Kojšovskú hoľu.

Kojšovská hoľa je vrchol vo Volovských vrchoch, na ktorý zo Zlatej Idky vedie asfaltka s krásnym vyrovnaným sklonom 7 % – absolútny ideál na časovku. Toho roku sa koná už 6. ročník tohto populárneho podujatia a v rôznych kategóriách sa tu 6. augusta 2022 zídu tí najlepší „tempári“ z celého Slovenska.

Trasa a kategórie

Trasy sú dve, so spoločným štartom v Zlatej Idke pri krčme pod Roštami, pričom červená trasa, končiaca na vrchole pri meteo stanici, má dĺžku 10,2 km s prevýšením 699 metrov a modrá trasa, končiaca na Trochánke pri pamätníku SNP, má dĺžku 8,2 km s prevýšením 599 metrov. Meteo stanica na vrchole Kojšovskej hole bude cieľom bežcov a cyklistov na MTB, pamätník SNP zas cieľom handbikerov, cyklistov na cestných bicykloch, juniorov a cyklistov v kategórii 105+ (kg). Následne je každá kategória dodatočne rozčlenená na základe veku.


Registrácia a štartovné

Registrovať sa môžete online na tomto odkaze, prípadne na mieste v deň pretekov. Od termínu, či spôsobu registrácie sa odvíja aj štartovné, ktoré je pre cyklistické kategórie Road, MTB, juniori a 105+ rovnaké – pri online registrácii a úhrade do 01. 08. činí 12 € a následne pri online registrácii a úhrade po 01. 08., či registrácii na mieste činí 17 €. Pri bežeckej kategórii to bude 14/17 € a pri handbike kategórii zas 10/15 €.


Štartovný balíček a ocenenia

V rámci štartovného obdržia všetci pretekári registrovaní do 01. 08. balíček, ktorý zahŕňa štartovné číslo a čip, chladený nápoj v cieli, občerstvenie v chate Erika, účastnícku medailu a balík s vecnými suvenírmi. Hodnotení budú prví traja pretekári v každej vekovej kategórii, pričom obdržia medailu a absolútny víťaz kategórie Road, MTB, beh a najmladší účastník pretekov obdržia aj sklenenú plaketu.


Časovka na „Kojšovku“ sa za tých šesť rokov vypracovala na „klasiku“ medzi pretekmi na východnom Slovensku. Lákadlom je jednak krásne prostredie, no takisto dobrá partia, ktorá sa tu vždy zíde. Ak ťa preteky zaujali, viac informácií o nich nájdeš na stránke organizátora, prípadne si môžeš prečítať Glevov report z minulého roka.

Zdroj fotografií: time4fun.sk, MTBIKER
report_problem Našiel si v texte chybu?

Časovka do vrchu Zlatá Idka - Kojšovská hoľa

calendar_today 06.08.2022
label Časovka do vrchu
place Zlatá Idka (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: MTBIKER Sliezsky kráľ 2024 — tretia edícia tatranského „nárezu“

Pozvánka: MTBIKER Sliezsky kráľ 2024 — tretia edícia tatranského „nárezu“

Sliezsky kráľ je medzi našimi pretekmi jedinečným podujatím. Nielen prekrásnou prírodou a náročnosťou trate, ale aj silnou zostavou, ktorá sa tu každoročne zíde...
Reportáž: Časovka na Kojšovku – tu si každý príde na svoje

Reportáž: Časovka na Kojšovku – tu si každý príde na svoje

V sobotu 6. augusta sa konal šiesty ročník časovky na Kojšovskú hoľu v obci Zlatá Idka neďaleko Košíc. Po minuloročnej úspešnej premiére som si povedal, že túto akciu nesmiem ani tento rok vynechať.
MTBIKER Sliezsky kráľ 2022 – nečakaný vrchol sezóny

MTBIKER Sliezsky kráľ 2022 – nečakaný vrchol sezóny

Prekonanie rekordu ale aj výborná atmosféra a nové skúsenosti. Ako vyzeralo podujatie, ktoré sa nám podarilo zorganizovať doslova na poslednú chvíľu pod dohľadom tatranských štítov?
keyboard_arrow_up