Prečo ísť na MTBIKER Novodubnický maratón

20. augusta sa opäť stretneme v Novej Dubnici, no pripravili sme pár zmien a ku tomu ešte pridáme aj niekoľko dôvodov, prečo maratón vôbec vyskúšať.

Už som to zrejme niekde spomínal, no práve „Dubničák“ v roku 2007 bôl môj prvý maratón, kde som si zvolil dlhú trasu. No a tie ma bavia stále, presviedčať vás už nemusím . A v hlave mi utkvel aj názov, teda Hard. Samozrejme, mal som vtedy obavy, predsa len cca 90 km s prevýšením 3 000 m mi prišlo inak ako teraz. Bolo horúco, dres bez rukávov, 26-palcové HT, v cieli nakúpené ale krásny zážitok. Ďalšie roky sa stal Dubnický Hard srdcovkou, na ktorej sme s mnohými kamarátmi zvádzali parádne súboje a trať patrila medzi moje obľúbené, pretože na nej bolo všetko – singláče, dlhé stúpania, hrebeň, rýchle zjazdy. Potom sa ale začali pridávať kilometre, extra slučky, vrátil sa znovu ešte dlhší King. Ale na Kingu už bolo vidieť, že jazdcov ubúda a nemalo to už takú pretekovú „atmošku“, ako roky predtým. Tak pre tento rok skúsime zmenu a menší návrat.


Menej tratí, viac pretekania

Minulý rok po pretekoch, z ktorých samozrejme nechýba obsiahly report (MTBIKER Novodubnický maratón 2021 - návrat kráľa), sme si s chalanmi z Dubnice sadli a hovorím im, čo tak veci jemne zjednodušiť. Myslím, že po novom 85 km s prevýšením 3 000 m na Harde je slušná maratónska trasa, tak ju nechajme ako hlavnú – je viac než
Preteky vám vedia veľa priniesť, nielen do športového, ale aj bežného života
dostatočná aj ako výzva a má všetky krásne úseky bez opakovaní, takže tí, čo jazdili predtým King (vrátane mňa), určite nebudú plakať . V zálohe je potom trať Klasik, ktorá je nielen kratšia (40 km a 1 250 m prevýšenie), ale má aj menej techniky. To mi príde ako celkom rozumný mix, pretože výber by nemal byť len o dĺžke, ale aj náročnosti a je výborná pre všetkých hobby jazdcov. Veríme, že podobné rozdelenie prinesie o niečo viac ľudí na dlhší variant pre dobrú pretekovú atmosféru, prípadne motivuje skúsiť „hlavnú trasu“ ako výzvu.


No a samozrejme nechýba ešte trať Family (14 km a 400 m), ktorá svojim názvom jasne hovorí, pre koho je určená. Rodiny s deťmi, alebo tí, čo len nedávno začali so športom. Na tejto trati ale nejde o výsledky, preto sa ani nevyhlasujú a jej zmysel je úplne inde...jednoducho žiadny stres, aj keď máte pripnuté štartové číslo .

Prečo ísť vôbec na maratón?

Tým, ktorí jazdia už dlhšie a vedia, čo ich na pretekaní a maratónoch baví, netreba myslím viac informácií, aby sa rozhodli, všetko ostatné už nájdu v propozíciách v našom kalendári alebo priamo na stránke maratónu. Tam nájdete všetko aj ohľadom štartovného atď. Môžete sa spoľahnúť, že sa opäť posnažíme vytvoriť kvalitné podujatie, niektoré detaily vylepšíme na základe podnetov z minulých rokov a zase to skúsime o kúsok posunúť.


Ale podobné akcie nie sú len pre „starých“ harcovníkov a nadšených amatérov, ktorí cyklistikou žijú. Je veľa ľudí, ktorí možno stále váhajú. Videli už reporty, čítali o zážitkoch a neraz tiež o „utrpení“ . Prečo neísť radšej na výlet a mať pokoj? Osobne si ale myslím, že maratóny/preteky vám vedia veľa priniesť, nielen do športového, ale aj bežného života. A na podobnú tému je videjko nižšie.


Testovanie bicyklov

K dispozícii budú aj bicykle od značky Rock Machine, z toho 4 testovacie a 3 na statickú ukážku:

Tak dúfam, že som vás aspoň trochu motivoval si ten 20. august poznačiť hrubším v kalendári. Prípadne trochu odhalil, prečo ma tie maratóny vlastne bavia. Nakoniec už je potom na vás, aby ste odhalili ich čaro .
report_problem Našiel si v texte chybu?

MTBIKER Novodubnický maratón 27. ročník

calendar_today 20.08.2022
label MTB maratón
place Nová Dubnica (Slovensko)

Imroman 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Zimná príprava je za nami a nastal čas pretaviť hodiny tréningu v pretekoch.
Pozvánka: BAYNACH MTB Marathon - preteky medzi strapcami hrozna

Pozvánka: BAYNACH MTB Marathon - preteky medzi strapcami hrozna

Maratón pomenovaný po vinárstve BAYNACH ponúka nezvyčajné prostredie viníc na zmeranie si síl, ktoré nám zostali po letnej časti sezóny.
MTBIKER Novodubnický maratón 2023 - keď telo povie, že stačí

MTBIKER Novodubnický maratón 2023 - keď telo povie, že stačí

Človek prejde Alpy a má pocit, že lieta. Ale potom príde na domáci maratón a stále môže parádne „nakúpiť". Tak ako ja.
keyboard_arrow_up