Pozvánka: August - vrchol sezóny je za dverami

Maratóny, enduro, časovky, ale aj triatlon. Niektoré preteky vyvrcholia svojím posledným kolom, iné ponúknu to najkrajšie, ale aj najťažšie, čo doma máme. Tak čo, pripravení?

Prázdniny sa preklápajú do druhej polovice, vrcholí sezóna dovoleniek a oddychu. Pokiaľ patríte k skupine ľudí, ktorí majú radšej aktívny oddych v sedle, či už sami alebo s rodinou, pozrite si náš redakčný prehľad zaujímavých podujatí. Pokiaľ ste ešte na pretekoch neboli, vôbec sa neobávajte, organizátori myslia aj na vás. Väčšina podujatí pripravuje aj krátke, menej náročné či rodinné okruhy, kde môžete zažiť reálnu atmosféru pretekov, pritom tráviť čas s najbližšími. Rozhodne však v auguste neostávajte doma a pripojte sa do komunity cyklistov a bikerov.


05. 08. 2022 - Pribylina - West Carpathian Challenge

August praje dobrodruhom a „bikepackerom”. Toto podujatie je druhým ročníkom západokarpatského dobrodružstva, ktoré meria 590 kilometrov, a nastúpate cez 14 tisíc výškových metrov. Nebude tu žiadny časový limit. Iba stanovená trasa, ktorú dostanú všetci prihlásení pretekári 10 dní pred štartom. Ostatné je na vás. Kde budete spať, a či vôbec? Koľko za deň prejdete, akým tempom, či sami, či s parťákom, to je všetko na vás. Aby sa nepovedalo, po ceste vás čaká aj checkpoint so zázemím. To ostatné, čo vás čaká, sú výhľady na najkrajšie hory, prejazd cez najzaujímavejšie obce, známe hrady a rieky. Na tomto odkaze sa dozviete všetko potrebné pre registráciu a rovnako sa oboznámite aj s pravidlami.

06. 08. 2022 - Častá - MTBIKER Častovský cyklookruh

Cykloturistické podujatie pre všetkých cyklistov. Päť, dvadsaťdva alebo štyridsaťštyri kilometrové trate v Malých Karpatoch. Posledné ročníky absolvovalo viac ako 800 cyklistov, takže je možné, že sa nám podarí zlomiť rekord v počte účastníkov. Samozrejmosťou je aj občerstvenie na trati a v cieli, umývanie bicyklov a samozrejme, sprievodné akcie pre deti. Registrácia začína od 8.30 do 11.00, ihneď po nej môžete vyraziť na trať. Neobávajte sa, nejde o preteky, nikto vám nebude dýchať na krk, no treba sa správať ohľaduplne k svojmu okoliu, prírode a iným účastníkom. Napokon, všetci chceme prísť v poriadku do cieľa a následne domov. Hlavným mediálnym partnerom a spoluorganizátorom je MTBIKER, tak sa tešíme na veľa osobných stretnutí. Pre lepšiu predstavu atmosféry pripájame video a odkaz na FB stránku, kde sa dozviete viac o registrácii a podmienkach podujatia.


06. 08. 2022 - Donovaly - Donovalský Drapák

Kamene, korene, prírodné traily. Na jednej strane hrebeň Nízkych Tatier, na druhej zas hrebeň Veľkej Fatry. To sú len niektoré superlatívy, ktoré použil náš „factory pilot” Imroman pri písaní reportáže z minulého ročníka. Kde slová nestačia, alebo sa ťažko hľadajú, tam pozeraj Imrovu kameru . Okrem toho, svoju kategóriu tu budú mať aj deti a to už od úplne malých na odrážadlách až po staršie do 15 rokov. Dospelých zas čaká 25 km so 700 výškovými metrami alebo 50 km s 1 500 výškovými metrami. Ak je pre teba cyklistika iba doplnkový šport napríklad k behu, Donovalský drapák myslel aj na teba. Desať a dvadsať kilometrová trať v krásnom prostredí Donovál je pekná výzva pre všetkých bežcov. Okrem pretekania bude v zázemí možnosť pozrieť si, otestovať a aj kúpiť rôzny tovar z cyklistického a bežeckého segmentu. Registráciu a propozície nájdete na tejto webovej adrese.

07. 08. 2022 - Bratislava - Nay Gran Fondo Bratislava

Gran Fondo je formát cyklistických pretekov, ktorý vznikol v Taliansku v roku 1970, a rýchlo sa udomácnil v mnohých krajinách sveta. Účastníci sú rôzni: od ambicióznych dobre trénovaných pretekárov, až po hobby jazdcov, jednotlivcov i kolektívy. Takto znie definícia formátu pretekov. Je to skvelá príležitosť pre začínajúcich cyklistov vyskúšať si jazdu v pelotóne a zažiť atmosféru veľkých podujatí. Na svoje si však prídu aj skúsení a „ostrieľaní” cyklisti, ktorí si môžu porovnať sily na 136 kilometroch, rýchlostných prémiách alebo v kopcoch. K dispozícii bude aj kratší 89 km dlhý variant. Zázemie, štart aj cieľ budú na parkovisku pri OC Bory Mall, kde okrem fandenia bude aj zóna zábavy pre rodinných nepretekajúcich príslušníkov. Zažiť atmosféru veľkých pretekov a zároveň spoznať okolie Bratislavy, to znie ako skvelý nápad. Pôvodné a najznámejšie Gran Fondo Felice Gimondi v Taliansku absolvovali aj naši redaktori z a ich zážitky si môžete pozrieť v tomto videu.


13. 08. 2022 - Modra - Slovakia Divide

Spoznať sám seba, svoje limity, vystúpiť z komfortnej zóny a zažiť to, čo ti neponúkne žiadny výdobytok novej techniky. Len ty, pár potrebných vecí a divočina v podobe 700 kilometrov naprieč Slovenskom. Štart pod Malými Karpatami a cieľ v obci Beňatina, ktorá je jednou z najvýchodnejších obcí na našom území. Bikepacking dnes zažíva rozmach a aj na Slovensku už máme zopár podujatí tohto druhu. Za týmto stoja nadšenci, ktorí už podobné akcie absolvovali aj v zahraničí. Preto sa môžete tešiť na 14 500 výškových metrov, 200 km dlhý hrebeň takmer bez civilizácie a ďalšie náročné prekážky. Viac sa dozviete na stránke organizátora.


13. 08. 2022 - Svit - ŠKODA Horal MTB maratón

Je vôbec potrebné predstavovať túto akciu? Snáď už každý biker počul o tratiach pod Kráľovou hoľou s menami Senzi, Lejzi či legendárny Krejzi. Tá najdlhšia trať nás v predošlých rokoch doviedla až na samotný vrchol - k vysielaču na Kráľovej holi. Tentokrát je však tento úsek trate vynechaný. Napriek tomu vás tu bude čakať 103 km a 3 260 výškových metrov. Samozrejme, v ponuke sú trate určené aj pre rodiny v podobe 17 km dlhého okruhu, 32 km, 47 km, 58 km, podľa vlastných síl a skúseností. Tento maratón a jeho trate sú známe aj za hranicami Slovenska. V roku 2017 sa tu konali dokonca UCI majstrovstvá Európy v MTB maratóne. Okrem jazdenia na vás čaká bohatá tombola a veľa sprievodných akcií v krásnom prostredí. Atmosféru si môžete pripomenúť v reportáži z minulého ročníka. Propozície a potrebné informácie k registrácii sa dozviete z oficiálneho webu organizátora.


20. 08. 2022 - Brezovica - Čarnohurec

Zázemie pretekov bude na futbalovom ihrisku obce Brezovica. Lokalita východných Levočských vrchov ponúkne náročný terén na dlhej 44 km trati s prevýšením 1 350 výškových metrov. Organizátor sľubuje trochu nižšiu náročnosť pre krátku trať merajúcu 27 km s 830 výškovými metrami a tradične budú pripravené aj preteky pre deti Čarnohurček. Na dlhej trati môžete prísť ponaháňať aj dvojnásobného majstra Slovenska v cyklokrose, Ondra Glajzu, ktorý prisľúbil svoju účasť. Všetko potrebné vrátane videí a galérie nájdete na FB stránke. Prihlasovanie prebieha cez web.


20. 08. 2022 - Nová Dubnica - MTBIKER Novodubnický maratón

Najstarší a najťažší maratón na Slovensku - to sú charakteristické črty tohto podujatia. K dispozícii budú tri trate. Najmenej náročná, rodinná, nehodnotená, ale zato s pretekárskou atmosférou meria 14 km. Stredná trať ponúkne 41 km a 1 250 výškových metrov a tá najnáročnejšia s 85 km a 3 000 výškovými metrami. Ako hlavný partner „Dubničáku” sme pre vás pripravili štartovacie balíčky s darčekom, pod záštitu sme si zobrali aj registráciu. Tu sa s vami veľmi radi aj osobne stretneme a porozprávame. Okrem toho zabezpečujeme chutné dobroty na občerstvovacích stanovištiach. Všetko o registrácii sa dočítate u nás na webe. Pripomenúť si posledný ročník vám pomôže videoreportáž od Imromana.


20. - 21. 08. 2022 - Bratislava - L’Etape Slovakia by Tour de France

Keď nejde hora k Mohamedovi… Alebo, keď nejdem ja na Tour de France, prichádza Tour de France na Slovensko. Prestížne podujatie, do ktorého je zapojených iba 22 vybraných krajín, sa bude konať v Bratislave a jej okolí cez víkend 20. a 21. augusta. Preteky s atmosférou, usporiadané podľa vzoru etapy najznámejšieho cyklistického podujatia, sú určené pre širokú cyklistickú verejnosť. Okrem hlavnej 117 km dlhej Race trate je k dispozícii aj RIDE s dĺžkou 65 km. Deň pred hlavnými pretekmi sa uskutoční Family a Kids etapa. Minulý rok sa konal prvý ročník tohto podujatia a zúčastnilo sa ho okolo 650 cyklistov. Ak chceš zažiť atmosféru TdF a na chvíľu sa cítiť ako Sagan, Pogačar, či Van Aert, neváhaj a klikaj na nasledujúci odkaz, kde nájdeš všetko potrebné vrátane registrácie.


27. 08. 2022 - Šaľa - 6. kolo Detskej tour Petra Sagana

Predposledné kolo detského podujatia, ktorého záštitu na seba prevzal nás najlepší cyklista Peter Sagan, sa uskutoční na pláži v Šali. Samotné trate budú vytýčené okolo brehu rieky Váh. Ako každé kolo, aj tu bude veľa sprievodných akcií a skvelá atmosféra. Príďte s deťmi nazbierať cenné body pred veľkým finále. A že to stojí za to, si môžete prečítať v reportáži z minulého kola od Petra Zánického. Prihlasovanie a sledovanie aktualít nájdete na tomto odkaze.


27. - 28. 08. 2022 - Bojnice - Finále MTBIKER Hornonitrianskej Enduro Série 2022

Všetko, čo má svoj začiatok, má aj svoj koniec. Pri niektorých podujatiach je to však škoda. Určite viete, o čom píšeme. Atmosféra HES je známa naprieč celým Slovenskom. Ako už býva zvykom, posledné kolo Hornonitrianskej Enduro Série sa uskutoční v lesoch nad Bojnickým zámkom. Traily nesúce mená najznámejších bojnických panovníkov budú rozhodujúcimi „ereskami” enduro série. Bojnické traily sú veľmi dobre zjazdné, zábavné, rýchle, ale aj technické a náročné. Ako poznáme organizátorov, po pretekoch bude určite aj kvalitná afterparty, tak ako sa na veľké finále patrí. Ak si sa doteraz nezúčastnil ani jedného kola, neváhaj a príď vyskúšať atmosféru, skvelé udržiavané traily a krásne prostredie bojnicko-dubnických lesov. Stačí sledovať FB stránku Hornonitrianskej Endure série a budeš mať všetky informácie na jednom mieste.


Ak máte záujem aj o iné podujatia, pozývam vás do sekcie Kalendár, kde nájdete aj ďalšie podujatia na Slovensku, ale aj v zahraničí.
report_problem Našiel si v texte chybu?

West Carpathian Challenge

calendar_today 05.08.2022
label Kritérium
place Pribylina (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Mesiac august - ďalšia dávka maratónov

Pozvánka: Mesiac august - ďalšia dávka maratónov

Letné mesiace nám dávajú o sebe vedieť vysokými teplotami a s nimi pokračujú aj maratóny v rôznych kútoch Slovenska.
Pozvánka: Mesiac júl - po maratóne sa schladiť na kúpalisku

Pozvánka: Mesiac júl - po maratóne sa schladiť na kúpalisku

Pomyselný vrchol cyklistickej sezóny je pred nami. Okrem letných horúčav a búrok máme na výber aj slušnú porciu pretekov.
Pozvánka: Júl - leto plné cyklistiky

Pozvánka: Júl - leto plné cyklistiky

Vytúžené leto je tu. Niekomu sa začali prázdniny, či dovolenková sezóna. Pre tých, čo majú radšej aktívny oddych a súťažné ambície, prinášame júlový prehľad podujatí.
keyboard_arrow_up