Výbava pre každodennú cyklistiku

Nech už sa vyberieš na epický dlhý výjazd, alebo sa iba povozíš na svojej obľúbenej krátkej trase, nájde sa pár vecí, ktoré dokážeš využiť vždy. Nejde iba o povinnú alebo odporúčanú výbavu cyklistu, ale aj základné servisné náradie, či ochranu.

Thule Ride Along

S cyklistikou sa dá začať v každom veku – najlepšie ešte za detských čias. Detská sedačka Thule Ride Along je určená deťom od 1 do 6 rokov, s maximálnou nosnosťou 22 kilogramov. Spadá to kategórie zadných detských sedačiek, pričom sa montuje na sedlovú rúrku a je možné nastaviť päť rôznych polôh – každé dieťa si nájde tú svoju. O bezpečnosť ratolesti sa stará trojbodový pás, rovnako ako aj opierky nôh s páskami. Cena sedačky je 159,95 € a nájdeš ju na našom MTBIKER shope, či na stránke dodávateľa.

Zadný nosič Force Al 26 – 28

Zadný nosič dokáže odniesť množstvo vecí – od brašní pri bikepackingu cez košík až po nákup. Nosič Force patrí k skutočným univerzálom svojho druhu, pričom svoje uplatnenie nájde na MTB a trekingových bicykloch s veľkosťou kolies 26 – 28“. Osadiť ho môžeš na bicykli s V-brzdami aj kotúčmi a problém mu nerobí ani tma, keďže sa v jeho zadnej časti nachádza držiak na uchytenie blikačky. Jeho cena je 32,90 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope, či na stránke dodávateľa.

Abus Bordo Lite Black SH

V dobe rozmáhajúcich sa krádeží bicyklov je vždy fajn mať po ruke kvalitný zámok, ak plánujeme nechať bicykel bez dozoru. Zámok Bordo Lite Black SH pozostáva z piatich, 5 milimetrov hrubých oceľových plátov, ktoré sú potiahnuté plastom, aby nedochádzalo k poškriabaniu laku bicykla. Zámok je možné uskladniť v puzdre, upevnenom na ráme bicykla. S jeho dĺžkou 85 cm nebude problém bicykel uzamknúť takmer hocikde. Cena je 79 € a viac informácií nájdeš v MTBIKER shope alebo stránke výrobcu.

BBB StorePack

Mať podsedlovú kapsičku je veľmi praktické – dá sa tam napchať náhradná duša, lepenie, hotovosť, multikľúč... Stačí zvoliť tú správnu veľkosť. Preto sa kapsička BBB BSB-12 StorePack vyrába v troch, pričom dve z nich (M a L) majú aj vnútorné priečinky. Zaujímavosťou, ktorá poteší, je modrá farba vnútrajška, vďaka ktorej bude obsah viditeľnejší. Samozrejmosťou je aj pútko na zadnú blikačku. Cena kapsičky je 32,95 € a nájdeš ju na našom MTBIKER shope, či na stránke dodávateľa.

Camelbak Podium 0,71L

Pitný režim počas jazdy je dôležitý, o tom niet pochýb. Fliaš na trhu je neúrekom, no niektoré majú istú pridanú hodnotu. CamelBak Podium v objeme 0,71 litra je vyrábaná technológiou Hydroguard, pričom použitie BPA, BPS a BPF-free polypropylénu zaručuje vernú chuť nápoja, bez pachuti plastu. Báť sa netreba ani kvapkania z náustku vďaka technológii Jet Valve, a dá sa aj pomerne jednoducho rozobrať a vyčistiť. Cena je 14,95 € a nájdeš ju na našom MTBIKER shope, či na stránke dodávateľa.

Julbo Rush Reactiv Performance 0 – 3

Okuliare Julbo Rush Reactiv Performance spadajú do kategórie fotochromatických okuliarov – to znamená, že sa zatmavujú v závislosti od svetelných podmienok. Poskytujú ochranu v kategórii 0 (úplne číre sklo) až po kategóriu 3. Rám aj nosník okuliarov je nastaviteľný, a tak okuliare padnú každému typu tváre a nosu. Veľké, zaoblené sklá zaručujú široký rozhľad, pričom disponujú vnútornou úpravou proti zahmlievaniu. Ich cena je 189 € a nájdeš ich na našom MTBIKER shope, či na stránke dodávateľa.

Set Lezyne Mini Drive 400XL a Femto USB

V premávke je dôležité vidieť a byť videný, či už v noci alebo aj cez deň. Set svetiel výrobcu Lezyne ponúka prednú blikačku Mini Drive 400XL, na ktorej si môžeš vybrať z až ôsmich módov svietenia a blikania. Vďaka optimalizovanej šošovke je svetlo dobre viditeľné aj zboku a je možné upnúť ho na akékoľvek riadidlá. Zadná blikačka Femto je nabíjateľná pomocou USB kábla a disponuje vodotesnosťou IPX 7. Cena setu je 42,90 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope, či na stránke dodávateľa.

Kellys Respect II Blue

Okuliare Kellys Respect II patria medzi lifestyle kúsky – využiť ich teda dokážeš aj pri turistike, či každodennom nosení. Vynikajú moderným dizajnom a vzhľadnými modrými REVO sklami. Rám je vyrobený z odolného švajčiarskeho materiálu, Grilamid TR90, zatiaľ čo šošovky ochránia zrak pre UVA, UVB aj UVC žiarením a sú ošetrené hydrofóbnou úpravou a rovnako úpravou proti zahmlievaniu. Ich cena je 64,90 € a viac informácií nájdeš na našom MTBIKER shope alebo stránke výrobcu.

Briko Quasar

Briko Quasar je ľahučká cestná prilba, radiaca sa medzi dostupnejšie modely. Aby bola dosiahnutá ešte lepšia ochrana pri páde, bola vnútorná časť spevnená nylonom. O odvetranie a odvod potu sa stará 23 vetracích otvorov spolu s vyberateľnými výstelkami. Samozrejmosťou je aj sieťka proti hmyzu. Potešujúcimi drobnosťami sú reflexné prvky v zadnej časti prilby, ktoré zvyšujú bezpečnosť cyklistu. Jej cena je 99 € a nájdeš ju na našom MTBIKER shope, či na stránke dodávateľa.

Shotgun Kids Ride Pro MTB

Niektorí rodičia sú radšej, keď majú pri spoločnej jazde svoje dieťa na očiach, a práve pre tých je určená detská sedačka Shotgun Kids Ride Pro MTB. Montáž je jednoduchá, na sedlovku a podložku pod predstavcom, netreba sa teda báť oškretého laku na bicykli. Odvezú sa na nej deti od 2 do 5 rokov, pričom jej maximálna nosnosť je 27 kilogramov. Vďaka opierkam nôh s malými pinmi bude istota sedenia dieťaťa ešte vyššia. Cena sedačky je 220 € a nájdeš ju na našom MTBIKER shope, či na stránke dodávateľa.

CTM R:AMP 4

Svetlo CTM R:AMP 4 disponuje svetelným tokom 400 lúmenov a jeho lúč dosiahne do vzdialenosti 89 metrov pri maximálnom výkone. Je nabíjateľné pomocou USB-C kábla a zároveň dokáže poslúžiť aj ako powerbanka. V závislosti od podmienok si na ňom dokážeš nastaviť buď režim blikania alebo stáleho svetla. Problémom nebude ani nečakaný dážď, keďže je svetlo vodeodolné podľa normy IPX 7. Jeho cena je 31,99 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope, či na stránke dodávateľa.

HTP Fraach

Kto chce jazdiť s malými deťmi, určite je dobrou voľbou detská sedačka, ktorá sa upevňuje na zadnú sedlovú rúrku. Jej priemer môže byť v rozmedzí 30 až 36 mm. Sedačka je stavaná na hmotnosť dieťaťa od 9 do 22 kg a plne nastaviteľná, vďaka nastaviteľnému pásu s trojbodovým uzamykaním, polstrovanej sedačke, priestoru na prilbu a nastaviteľnej výške nôh. Cena je 38,90 € a nájdeš ju na našom MTBIKER shope, či na stránke dodávateľa.

Výbavy, ktorá dokáže výjazd na bicykli spríjemniť nielen vám ale aj vašim blízkym, máme na našom MTBIKER shope neúrekom. Vyberie si určite každý.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme PR článok

Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme

Bicykel nie je iba dopravný prostriedok. Je to vášeň, relax, sloboda či únik z reality a zaslúži si „hýčkanie a opateru“. Napríklad v podobe prémiových komponentov.
Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie PR článok

Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie

Sezóna sa „prehupla“ do záverečnej časti. Potrebuje váš bicykel servis? Chýbajú vám prípravky na čistenie? Prípadne by to chcelo zmenu komponentu? U nás nájdete všetko.
Výbava začínajúceho cyklistu - s radosťou na bicykel PR článok

Výbava začínajúceho cyklistu - s radosťou na bicykel

Kúpil si si nový bicykel a uvažuješ, čo ti ešte chýba? Nepotrebuješ hneď to najlepšie na trhu, no hľadáš kvalitu za rozumnú cenu? My ti radi pomôžeme.
keyboard_arrow_up