Nadupané enduro stroje na ťažký terén

Spustiť sa v bikeparku bez toho, aby si mal pod zadkom poriadnu mašinu? Nehrozí. Nakukneme do sveta veľkých zdvihov a rýchlostí.

Kellys Swag 50 29“

Slovenskí inžinieri z Kellys nie sú v oblasti endura a ťažkého terénu žiadnymi nováčikmi, svedčí o tom najmä ich dlhodobá spolupráca s Rasťom Baránkom. Model Swag 50 stojí na samom vrchole ich enduro ponuky a podobne ako jeho lacnejší súrodenci, aj on zaručuje skvelú ovládateľnosť kvôli krátkej zadnej stavbe. Je vidno, že pri výbere komponentov sa nešetrilo – nájdeme tu kombináciu SLX a XT radenia a tlmenie z dielne RockShox. Cena bicykla je 3 099 € a viac informácií nájdeš na stránke výrobcu.


CTM Scroll Pro

Stále zostávame na Slovensku aj pri skvelých jazdcoch. CTM Scroll Pro je rýchly bicykel už na prvý pohľad. S tlmením 170/155 mm už nebude žiadny terén príliš ťažký a aby sa s bicyklom zaobchádzalo s ľahkosťou, má už v základe osadenú teleskopickú sedlovku KS Lev Integra. Ako to však býva, nie je problém spustiť sa dole kopcom, ale zastaviť, preto sú na CTM-ku osadené výkonné štvorpiestové brzdy Shimano SLX. Cena bicykla je 3 500 € a viac informácií nájdeš na stránke výrobcu.


Orbea Rallon M20

Keď sa povezieš na tomto bicykli, je dosť pravdepodobné, že sa za tebou niekoľko ľudí otočí, najmä kvôli parádnemu výberu farieb. Ak by ti to však nestačilo, ako obyčajne v prípade značky Orbea, môžeš svoj bicykel prispôsobiť svojim snom. Nebavíme sa len o farbe, ale aj osadení komponentami, no bicykel je už v základe veľmi dobre vybavený – svedčí o tom radenie SLX, tlmenie Fox, teleskopka a kolesá Race Face. Cena bicykla v „základe“ je 4 599 € a viac informácií nájdeš na stránke výrobcu.


Rock Machine Blizzard 90-297 RZ

Model Blizzard 90-297 RZ českého výrobcu Rock Machine sa so svojím 27,5“ zadným a 29“ predným kolesom radí medzi mullety. Táto konfigurácia mu napomáha prekonávať prekážky s ešte väčšou ľahkosťou, no nestráca ani v obratnosti. O tlmenie sa tentokrát stará vidlica a tlmič značky DVO, ktoré disponujú zdvihmi 160/160 milimetrov. Radenie a brzdy sú vyšperkované do takmer úplnej dokonalosti – všetko pod hlavičkou Deore XT a štvorpiestov. Cena bicykla je 4 229 € a viac informácií nájdeš na stránke výrobcu.


Marin Alpine Trail Carbon 2

„Veľký bicykel, veľké kolesá, veľa zábavy“ – v tomto duchu sa nesie model Alpine Trail 2. A aby bola táto zábava aj ľahučká, je rám vyrobený z karbónu, v spojitosti s hliníkovou zadnou stavbou. K skutočne silnému brzdnému účinku napomáhajú štvorpiestové brzdy, so 180 mm rotorom vpredu a 203 mm rotorom vzadu. O pohon sa stará trojica SLX – XT – FSA. Moderná geometria pomôže k istejším zjazdom a rovnako aj efektívnejším výšľapom. Cena bicykla je 4 499 € a viac informácií nájdeš na stránke výrobcu.


Giant Reign Advanced Pro 29 1

Reign Advanced Pro patrí medzi to najlepšie, čo Giant ponúka, minimálne, ak chystáš párty v svojom lokálnom bikeparku. A čo ti bude pomáhať? Vyvážený karbónový rám, progresívna geometria, radenie Eagle GX, výkonné SLX brzdy, no najmä odpruženie Live Valve. To za pomoci dvoch senzorov sníma zmeny terénu, rádovo v tisíckach za sekundu a následne tieto údaje vyhodnocuje a v istých medziach mení nastavenie tlmenia – jazda nikdy nebola pohodlnejšia. Cena bicykla je 7 299 € a viac informácií nájdeš na stránke výrobcu.


Lapierre Spicy Team CF

Model Spicy Team CF tvorí špičku enduro ponuky značky Lapierre a je vystavaný na karbónovom ráme, ktorý zaručuje ľahkosť a ovládateľnosť, pri pohľade na masívne okolie stredového zloženia aj vynikajúci prenos sily pri šliapaní. Čo sa hladkej jazdy týka, Francúzi stavili na zdvihy 170/170 mm a okrem toho sa môže bicykel popýšiť aj karbónovými riadidlami na tlmenie drobných otrasov. O radenie sa stará overený Sram X01 – ako inak, z karbónu. Cena bicykla je 6 999 € a viac informácií nájdeš na stránke výrobcu.


Canyon Torque 29 CF 9

Torque 29 CF 9 sa radí medzi najvšestrannejšie stroje značky Canyon. Najväčšiu zásluhu na tom má nastaviteľná geometria rámu pomocou Flip chipu. Ten umožňuje manipulovať s hlavovým uhlom a uhlom sedlovej rúrky v rozsahu 0,5°. Bike spadá do kategórie 5, preto sa netreba vôbec báť rozbitých pasáží, ani občasného výletu do vzduchu. O žehlenie všetkých nerovností sa stará tlmenie značky Fox a ruku k dielu prikladá aj kvalitný karbónový rám. Cena bicykla je 5 999 € a viac informácií nájdeš na stránke výrobcu.


Z hľadiska aktuálnej situácie si dovozca vyhradzuje právo meniť špecifikácie jednotlivých bicyklov na základe aktuálnej dostupnosti komponentov. Pre kompletné informácie o produktoch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov. Za rozdiely sa ospravedlňujeme. Je to jediná možnosť, ako vám v aktuálnej sezóne ponúknuť bicykle. Aktuálnu ponuku enduro bicyklov si môžete pozrieť v našom MTBIKER shope na tomto odkaze.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Celoodpružené e-biky aj do náročného terénu PR článok

Celoodpružené e-biky aj do náročného terénu

Ak poškuľuješ po „high-end“ bicykli a nechceš sa nechať zastaviť žiadnym typom terénu, zaujať dokážu aj tieto celoodpružené modely.
Video: Ebike reprezentanta SR - Marin Alpine Trail E2

Video: Ebike reprezentanta SR - Marin Alpine Trail E2

Elektrobicykel je veľká pomôcka pri tréningu jazdcov rôznych disciplín. Ako má upravený svoj ebike Ľuboš Staňo?
Enduro bicykle - svižne hore, rýchlo dole PR článok

Enduro bicykle - svižne hore, rýchlo dole

Drsný terén, ťažké zjazdy, ale aj potreba dostať sa na štart v časovom limite. No je to hlavne aj zábava a sloboda. A nadupané „stroje“ na dvoch kolesách.
keyboard_arrow_up