Osem rokov k titulu majstra SR v zjazde

Posledný júlový víkend sme si mnohí vydýchli, že konečne zapršalo, skončili sa tie „výpeky” a sucho. Úplne opačný názor na to mali pretekári na majstrovstvách Slovenskej republiky v zjazde, ktoré sa konali na Malinom Brde pri Ružomberku.

Skúste sa vžiť na chvíľu do situácie, že sa stanete majstrom Slovenska ako junior. Všetko sa od toho vyvíja správnym smerom. Máte talent, sponzorov, trénujete na bicykli, makáte v posilňovni, odriekate si párty víkendy, dobroty, skrátka makáte na svojom sne, ktorý však stále akosi neprichádza.


Raz zranenie, inokedy chýba trochu šťastia, potom zas zajazdí konkurent lepšie a tak ďalej. Mnohých z nás by to zrejme položilo, či demotivovalo. Rasťo Baránek však ukázal svoju mentálnu a fyzickú silu na trati, za veľmi ťažkých podmienok a svoj vytúžený titul majstra Slovenska, v kategórii Elite man, vybojoval po ôsmich rokoch tvrdej práce.


Píšem o mentálnej a fyzickej sile zámerne, lebo pokiaľ Rasťa sledujete na sociálnych sieťach, zrejme vám neušlo, že ešte začiatkom júla utrpel v Nórsku na Európskom pohári v zjazde úraz - vykĺbenie kľúčnej kosti a prasknutú lopatku.

Podmienky a víťazná jazda

Kto jazdíte downhill, či bikekparky všeobecne a poznáte trate na Malinom Brde, viete, že aj za dobrých podmienok sú náročné. Celodenný dážď v sobotu aj nedeľu však neveštil nič dobré. Na trati stáli obrovské kaluže vody, alebo stekali blatové prúdy. Za týchto poveternostných podmienok podať dobrý výkon dá zabrať. Koniec koncov, pozrite si video z jeho víťaznej jazdy.


Po zhliadnutí videa som si spomenul na legendárnu jazdu Dannyho Harta na UCI Svetovom šampionáte vo francúzskom Champery z roku 2011. K Rasťovmu videu mi chýba snáď už iba „výkon moderátorov” Roba Warnera a Nigela Pagea . Ak ste to náhodou nevideli, kliknite sem.


Majstrovský Kellys Noid 90 - Kellys Factory Racing

Slovenský výrobca bicyklov pripravil pre Rasťa novú „mašinu” a zdá sa, že im to spolu ide veľmi dobre. Už týždeň pred majstrovstvami Slovenska sa s ním zúčastnil na majstrovstvách Maďarska, kde sa po zranení ukázali na tom najvyššom stupni - víťaznom.


Nie všetci však oplývame veľkou mierou trpezlivosti, preto sa na tento vydarený kúsok od Kellysu môžeme spolu pozrieť v nasledujúcom videu, spolu s čerstvým majstrom Slovenska v zjazde - Rasťom Baránkom.


Pritom sa jedná o dobre známy model - Kellys Noid 90. Tento však prichádza ako model pre rok 2023, s novou geometriou, dizajnom a novými farbami. Pokiaľ chcete jazdiť na tom, na čom jazdí majster Slovenska, musíte si ešte pár mesiacov počkať.


Na záver mi neostáva nič iné, iba zložiť poklonu pred Rasťovým výkonom a srdečne mu k titulu pogratulovať a do budúcnosti jemu, aj celému Kellys Factory Racing tímu popriať mnoho podobných úspechov.

Zdroj fotografií: Kellys
report_problem Našiel si v texte chybu?
AdMich 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž:  Zvážnica 2023 –  dva dni gravel pohody a preteky ako bonus

Reportáž: Zvážnica 2023 – dva dni gravel pohody a preteky ako bonus

Ako vyzerajú dva dni pohody a pretekania s gravelom po zvážniciach Bielych Karpát v okolí Trenčína?
Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Zimná príprava je za nami a nastal čas pretaviť hodiny tréningu v pretekoch.
Tri roky so Slovakia Divide a jeho víťazi

Tri roky so Slovakia Divide a jeho víťazi

Podarilo sa nám úspešne zorganizovať už tri ročníky nášho cyklistického podujatia. Myšlienka splnila účel: nájsť „neokukanú“ trasu zo západu na východ Slovenska, po čo najväčšej divočine bez civilizácie.
keyboard_arrow_up