Detské prilby Alpina - ako zvoliť tú správnu?

Potrebu nosiť prilby už ani netreba opakovať a zvlášť pri deťoch je dobré tento návyk vybudovať už od prvých kilometrov. Ako však vybrať tú správnu prilbu a na čo si dať pozor?


Prilba pre dieťa je špecifická v tom, že môže byť akokoľvek pokroková a ponúkať to najlepšie v oblasti bezpečnosti, keď však nezaujme vášho malého cyklistu, tak len ťažko ju bude rád alebo rada nosiť. Ako zaujať deti, pochopili v Alpina veľmi dobre a ponúkajú oproti konkurencii prilby nielen najvyššej kvality a bezpečnosti, ale tiež s veľmi zaujímavými motívmi.


Z ponuky si vyberie úplne malé dieťa hľadajúce včielku, autíčko alebo draka. Oslovia aj fanúšikov rôznych rozprávok, ako napríklad Frozen, Cars alebo Winnie Pooh. Vyberú si však aj väčšie deti, ktoré už hľadajú niečo decentnejšie, a aby im to ladilo napríklad k bicyklu alebo dresu.

Správna veľkosť

Prilba musí dieťaťu sedieť na hlave perfektne, aby sa v prípade pádu neposunula. Nikdy nekupujte dieťaťu prilbu, ktorá mu je veľká a nedá sa poriadne na hlave pritiahnuť. V prípade pádu sa takto zle utiahnutá prilba ľahko zosunie a dieťa môže naraziť hlavou na zem. To isté platí aj pre príliš malú prilbu.


Alpina ponúka prilby v 5 cm rozstupoch a tak sa dá nájsť tá správna veľkosť. Netreba sa báť, že dieťa z prilby za mesiac vyrastie. Ak má dieťa napríklad obvod hlavy 48 cm a na výber máme z nasledujúcich veľkostí: XS (45-49 cm), S (47-51 cm), M (49-54 cm), tak zvoľte pokojne veľkosť S. Určite nie je vhodné ísť do veľkosti M s tým, že dieťa aj tak za chvíľu dorastie.


Pre menšie deti odporúčame model Ximo, ktorý sa dodáva v rôznych motívoch a hlavne v troch veľkostiach.


Dokonalý fit

Všetky Alpina prilby majú plne nastaviteľné popruhy. To znamená, že viete dieťaťu upraviť dĺžku, ale aj fit okolo ucha. To je nesmierne dôležité, pretože ak dieťa prilba nikde netlačí, tak sa s ňou rýchlo stotožní a bude ju považovať za niečo príjemné, čo ho chráni a vôbec neotravuje. Nastaviť sa dá aj poloha uťahovacieho kolieska tak, aby ho na hlave netlačilo.
Deti si prilby Alpina rýchlo obľúbia, pretože sú plne nastaviteľné

Sťahovacia pracka je riešená tak, aby sa zamedzilo pricviknutiu kože na brade. Obsahuje navyše aj možnosť jemne doladiť upnutie a takto sa dá veľmi precízne prilba nastaviť bez potreby nastavovať dĺžku popruhov.


Model Carapax JR je verná kópia dospeláckej prilby, takže dieťa môže mať presne ten istý model ako tato alebo mama. Okrem toho sa ponúka v rôznych farebných kombináciách a môže byť vybavená aj svetielkom.

Vydrží aj horšie zaobchádzanie

Tak, ako všetko pre deti, aj prilby musia byť odolné voči nešetrnému zaobchádzaniu. Niežeby to deti robili naschvál, ale pri manipulácii s prilbou im skrátka spadne na zem za sezónu častejšie ako dospelákom za celý život. Alpina prihliada aj na toto a väčšina prilieb je vybavená plne zakrytou EPS penou. Samozrejmosťou je aj možnosť prať výstelku a popruhy a tak udržiavať prilbu čistú.


Alpina Hackney - moderná cyklistická prilba, ktorá sa nestratí ani na skate alebo korčuliach. Rodič tak môže „zabiť" dve muchy jednou ranou. Navyše sa ponúka v parádnych farebných kombináciách ako napríklad flip flop fialová.

Užitočné doplnky

Pri výbere treba zvážiť aj to, či dieťa potrebuje šilt. Ak kupujete prilbu malému „prckovi", ktorý sa bude voziť celý čas v cyklovozíku, potom šilt nebude potrebovať. Väčšie deti určite ocenia zvýšenú ochranu tváre, ale tiež tienenie slnečných lúčov.


Mnohé Alpina prilby sú priamo vybavené alebo sa dajú doplniť svetielkom. Vie buď blikať alebo trvalo svietiť. Ani nemusíme zdôrazňovať, ako takáto maličkosť zvýši povedomie na ceste.


Ideálne, ak si dieťa samo vyberie

Tak, ako pri každom nákupe, aj tu je dôležité, aby dieťa malo možnosť vybrať si tú svoju vysnívanú prilbu. Ak je to možné, navštívte predajňu, kde si ich môžete priamo aj vyskúšať. Ak nie, tak je dobré, aby rodič vyfiltroval v eshope prilby, o ktorých je presvedčený, že budú najvhodnejšie pre dieťa. Takto vieme zabezpečiť, že dieťaťu nepadne do oka kúsok, ktorý sa z nejakého dôvodu nepáči rodičom.

Celú ponuku Alpina prilieb nájdete MTBIKER shope.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Test: ABUS YouDrop FF – prilba pre odvážne deti

Test: ABUS YouDrop FF – prilba pre odvážne deti

Rodičia cyklisti skôr či neskôr prilákajú k tomuto krásnemu športu aj svoje deti. S tým sa samozrejme spája aj určitý faktor strachu a tak sa často snažíme svoje deti ochrániť najlepšie, ako vieme.
Test: Okuliare Alpina Twist QV – neznesiteľná ľahkosť nosenia

Test: Okuliare Alpina Twist QV – neznesiteľná ľahkosť nosenia

Ponuka týchto okuliarov zo strany dodávateľa v redakcii dlho na odozvu nečakala. Chytil som sa jej, napriek mojej preferencii okuliarov s neorámovaným spodkom. Získali si moju priazeň? To sa dozviete už čoskoro.
Giro Coalition Spherical – celý deň vo full face prilbe? PR článok

Giro Coalition Spherical – celý deň vo full face prilbe?

Giro Coalition svojimi unikátnymi vlastnosťami nastavuje nový štandard pre ľahkú full face prilbu. Poď sa spolu s nami pozrieť na to, čo ju robí takou výnimočnou.
keyboard_arrow_up