Pozvánka: Kaktus bike Bratislavský MTB Maratón 2022 - finále župného pohára

Máme tu september a jeho posledný víkend bude patriť aj priaznivcom horskej cyklistiky. Tentokrát v Bratislave, konkrétne v Amfiteátri v Rači na známom maratóne.

Tento maratón bude aj v roku 2022 finálnym kolom Župného pohára. Celá udalosť sa bude konať 25. septembra 2022 a tešiť sa môžete na sprievodný program a darčekový balíček. Samozrejmosťou je možnosť výberu z viacerých tratí.


Trate

Organizátor ponúka na výber z troch tratí, ktoré vytvoril Michal Hlatký. Ak máte radi výzvy a chcete prekonať sami seba alebo už máte aj niečo natrénované, tak je tu pre vás trať maratón, s dĺžkou 80 kilometrov a celkovým prevýšením 2 033 metrov. Na tejto trati vás čakajú 3 občerstvovacie stanice. Polmaratón má dĺžku 52 kilometrov, kde nastúpate 1 255 výškových metrov a občerstvenie na vás čaká 2-krát. Tí, čo chcú vyskúšať preteky alebo naopak majú radi intenzívnu a rýchlu jazdu, si môžu vybrať štvrťmaratón s porciou 22 kilometrov a prevýšením 531 metrov. Na tejto trati bude aj jedna občerstvovačka. Všetky trate začínajú v mestských lesoch Bratislavy, kde tie dlhšie zájdu kúsok za známy Biely kríž. V prípade najdlhšej trasy okúsite aj vinice nad Svätým Jurom s dlhým stúpaním na Pezinskú Babu a výživným brdkom na známe Konské hlavy.


Prihlásenie a cena štartovného

Ako už býva zvykom, prihlásiť sa môžete online a to do 23. 9. 2022. Cena štartovného online je 20 € a v prípade zaplatenia na mieste bude cena štartovného 30 €. Všetky deti do veku 18 rokov majú štartovné zadarmo. V kategórii rodič a dieťa platí štartovné len rodič a vyhodnotenie má rodič aj dieťa samostatne, každý vo svojej pridelenej kategórii.

Registrovať sa môžete aj v deň maratónu 25. septembra v čase od 7:00 do 9:30. O 10:00 zaznie prvý štartovný výstrel pre maratónsku trať. Polmaratónska trať odštartuje o 10:30 a krátka trať ich bude nasledovať o polhodinu neskôr. Samotné vyhlásenie výsledkov bude prebiehať po 15-tej hodine.


Čo na vás čaká

Ak sa prihlásite do 19. 9. 2022 online, tak vás na štartovnom čísle bude čakať vaše vlastné meno. Samozrejmosťou pre každého pretekára je darčekový balíček a jedlo aj pitie v cene štartovného po dojazde do cieľa. Samotné parkovanie bude zdarma v okolí konania podujatia.

Neváhajte a príďte si užiť deň plný cyklistiky v kruhu známych a kamarátov posledný septembrový víkend. Viac informácií o samotnom maratóne nájdete na stránkach organizátora, kde sú aj podrobne rozpísané kategórie na tratiach.

Zdroj fotografií: archív organizátora, archív redakcie MTBIKER
report_problem Našiel si v texte chybu?

Kaktus Bike Bratislavský MTB maratón

calendar_today 25.09.2022
label MTB maratón
place Bratislava - Rača (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Zimná príprava je za nami a nastal čas pretaviť hodiny tréningu v pretekoch.
Pozvánka: Bajkula Bratislavské enduro - finále Slovenského pohára

Pozvánka: Bajkula Bratislavské enduro - finále Slovenského pohára

Bratislava bude uzatváracím mestom Slovenského pohára v endure a my tam nesmieme chýbať.
Pozvánka: BAYNACH MTB Marathon - preteky medzi strapcami hrozna

Pozvánka: BAYNACH MTB Marathon - preteky medzi strapcami hrozna

Maratón pomenovaný po vinárstve BAYNACH ponúka nezvyčajné prostredie viníc na zmeranie si síl, ktoré nám zostali po letnej časti sezóny.
keyboard_arrow_up