Pozvánka: MTBIKER Šprintpolom 2022 - záver sezóny proti chronometru

Pomaly sa nám zjesenieva, pretekárske ambície sa ukladajú na zimný spánok a prichádza „off-season“. Prečo teda nevyužiť jednu z posledných šancí na dobrý výsledok?

Šprintpolom je už doslova tradičná akcia, ktorá od svojho vzniku v roku 2004 inšpirovala mnohých ďalších k organizovaniu časovky do vrchu. Toho roku sa uskutoční 8. októbra, pričom si ho spolu s cyklistickým klubom Cyklopozitív pod patronát berieme práve my, MTBIKER.

Kde to celé vypukne?

Ako už napovedá názov akcie, cieľom každého pretekára bude pamätník na Polome, ktorý hádam najviac spopularizoval Imro. Kto ešte nevidel jeho video o samotnom Polome, či Everestingu na ňom, šup pozerať. A samozrejme nielen pozerať, ideálne aj prísť jazdiť. Trasa zo Stráňav má rovných 7 kilometrov a nastúpa sa 580 metrov pri priemernom sklone 8,3 %.


Pre koho?

Vzhľadom na množstvo vypísaných kategórií sa dá povedať – pre všetkých. Na svoje si prídu skôr narodení i mladí, MTB-čkári, i jazdci na „štrkoletoch“, cestných, či trekingových bicykloch. Podmienkou pre MTB kategórie je šírka plášťov minimálne 1,75“. Dovedna je kategórií jedenásť.


Registrácia, štartovné a dobroty

Registrovať sa na preteky môžeš priamo na našej MTBIKER stránke v kalendári. V prípade, že to stihneš do 6. októbra vrátane platby, vyjde ťa to na 8 €, ak to spravíš po 6. októbri, prípadne sa budeš chcieť registrovať až na mieste, cena sa zvyšuje na 12 €. V rámci štartovného každý štartujúci obdrží teplé jedlo – klobásu s chlebom, horčicou, chrenom, baraními rohmi, pre vegetariánov a vegánov zas vegánska klobása, či párky. A aby sa to lepšie dole krkom šmýkalo, bude pripravené aj pivo, či nealko nápoj.


Po samotných pretekoch bude nasledovať tombola, do ktorej aj my, MTBIKER, prispievame množstvom vecných cien. Preto neváhaj, zastav sa a príď využiť jednu z posledných možností zasúťažiť si proti kopcu, iným, i sebe.

Zdroj fotografií: ŠK Cyklopozitív
report_problem Našiel si v texte chybu?

MTBIKER Šprintpolom

calendar_today 08.10.2022
label Časovka do vrchu
place Stráňavy (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: MTBIKER Šprintpolom 2023 – hon na sekundy

Pozvánka: MTBIKER Šprintpolom 2023 – hon na sekundy

Časoviek do vrchu je vďaka profilu územia Slovenska mnoho, toto je jedna z nich.
Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Zimná príprava je za nami a nastal čas pretaviť hodiny tréningu v pretekoch.
Tri roky so Slovakia Divide a jeho víťazi

Tri roky so Slovakia Divide a jeho víťazi

Podarilo sa nám úspešne zorganizovať už tri ročníky nášho cyklistického podujatia. Myšlienka splnila účel: nájsť „neokukanú“ trasu zo západu na východ Slovenska, po čo najväčšej divočine bez civilizácie.
keyboard_arrow_up