Assos Mille GTS - to najlepšie pre dlhú jazdu

Na softshell stále priteplo, „pláštenka” zas nezohreje. S vylepšenou kolekciou Fall Spring od značky Assos už nebudete riešiť počasie, iba trasu.

Každé ročné obdobie je čímsi výnimočné. Nie sú to však vždy iba rozkvitnuté lúky či farebné lístie. Patrí sem nevyspytateľné počasie, vrátane častých prehánok, veľkých teplotných rozdielov medzi ránom a obedom, či nepríjemného studeného vetra. Do týchto premenlivých, nestálych podmienok pripravil švajčiarsky výrobca Assos teplejší variant kolekcie Mille GTS. Poďte sa s nami pozrieť na jednotlivé kúsky detailnejšie.


Assos MILLE GTS Spring Fall C2 nohavice s trakmi

Ide o ľahko zateplené, priedušné a vodoodpudivé šortky s trakmi vhodné do chladných a vlhkých podmienok. Ich aktívnymi tkaninami sú dve látky. RX EVO light, ktorá poskytuje ľahkú izoláciu s vysokou priedušnosťou, je umiestnená na paneli v rozkroku pre odvetrávanie a odvádzanie vlhkosti. Druhá RX EVO pridáva stredne hrubú izoláciu pre nohy a chrbtovú oblasť. Obe textílie sú vodoodpudivé, čo spôsobuje, že zrážkové kvapky alebo spŕška od cesty nenasiaknu, ale stečú z povrchu nohavíc. Strih „regular fit“ prináša viac pohodlia pri dlhých jazdách. Nohavice sú mierne predĺžené s ukončením bez švov, aby vás nič netlačilo či neškriabalo. Silikónová potlač na ich konci zabezpečuje, že sa nebudú vyťahovať.


Traky s technológiou X-Frame limitujú prevísanie a neťahajú na ramenách. Spodná časť je „tuhšia" a zabezpečuje tak, že nohavice v oblasti trupu držia na svojom mieste. Tá je šitá technológiou „zero pressure waist“, čo znamená, že použitý materiál je vysoko elastický a mäkký, čím sa znižuje tlak v tejto časti.

Výstelka sa skladá z dvoch druhov. Prvým je Twin 13, dvojvrstvová, 13 mm hrubá, rýchloschnúca pena s vysokou hustotou pre dlhodobé pohodlie. Druhým typom je potom trojvrstvová, perforovaná s výbornou priedušnosťou. Výstelka je uchytená iba vpredu a vzadu. Stredná časť je tzv. plávajúca, vďaka čomu lepšie kopíruje pohyb v sedle.


Assos MILLE GTS Spring Fall C2 bunda

Táto už ikonická bunda bola prepracovaná a spája novú patentovanú membránovú ochranu s priedušnou tepelnou izoláciou. Krčný golier obsahuje patent „struzzoKragen“, ktorý poskytuje mäkkú a na dotyk príjemnú izoláciu. Reguluje osobnú mikroklímu bez potreby rozopínania a vystavovania hrdla studenému vzduchu. Nová membrána z dielne Assos AIRBLOCK.888 chráni hruď, boky a hornú časť chrbta pred vetrom a vodou. V strednej a spodnej časti chrbta ju okrem toho podporuje ešte aj priedušný panel na udržanie sucha. Na vodoodpudivých rukávoch a golieri je ukončená ľahkou izoláciou.


„Regular fit“ strih sa prispôsobí telu. Použitý elastický materiál Stabilizator V11 udržuje bundu na mieste, zároveň netlačí. Všetko potrebné pre výjazd si uložíte do troch vreciek na zadnej strane, ktoré sú z vnútornej strany stabilizované, aby sa nedeformovali. Vonkajší povrch zas chráni obsah pred spŕškou vody od zadného kolesa. Pružné reflexné lemy zvýšia vašu viditeľnosť na cestách za zhoršených podmienok alebo v šere.


Assos MILLE GTS Spring Fall C2 vesta

Doteraz najuniverzálnejšia vesta od Assos vo vylepšenej verzii MILLE GTS Spring Fall C2 je vetruvzdorná a vodoodolná. Prekryje trup v chladných, vlhkých, veterných jazdách, no využijete ju napríklad aj v dlhých chladných letných zjazdoch či prejazdoch chladnými údoliami.

Obsahuje 2 nové technológie: novú AIRBLOCK.888 membránu s vetruodolnými, vodotesnými a tepelnými vlastnosťami v prednej a bočnej časti. Zadný panel je vyrobený z novej textílie vyvinutej v Assos, tzv. ventamash. Má výbornú priedušnosť a udržuje tak ideálnu mikroklímu.


Strih je upravený tak, aby neboli potrebné objemné gumičky a lemy v páse či na rukávoch. Túto výhodu pocítite, keď sa rozhodnete vrstviť. Vtedy sa zbytočne nezberá materiál na týchto miestach, zároveň to šetrí miesto aj po zbalení vesty do vrecka. Zadný lem je ošetrený reflexnou úpravou pre zvýšenie viditeľnosti za zhoršeného svetla.

Ponuku produktov od značky Assos nájdete v našom MTBIKER eshope.

Autor fotografií: Assos
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Test: Vesta, dres a nátelník Isadore - jar a jeseň v pohode

Test: Vesta, dres a nátelník Isadore - jar a jeseň v pohode

Čo na seba, keď je teplo, zima, sucho aj mokro? Dlhý dres Isadore Signature v kombinácii so spodnou vrstvou a vestou.
Test: Santini Plush a Totum - od jari až po jeseň

Test: Santini Plush a Totum - od jari až po jeseň

Mať doma naozaj kvalitné krátke nohavice je snom každého cyklistu „diaľkoplaza“. Čo však s nimi, keď sa ochladí?
Test: Oblečenie Assos Mille GTS ⅔ - jar a jeseň ako v bavlnke

Test: Oblečenie Assos Mille GTS ⅔ - jar a jeseň ako v bavlnke

Čo si obliecť na jar a jeseň, keď je na tenké letné veci chladno a v zateplenom zimnom oblečení sa cyklista už potí?
keyboard_arrow_up