Spodná vrstva - na bicykli v pohodlí

Keďže sa nám schladilo, spodná vrstva začína byť skôr nutnosťou než voľbou. Od odvodu potu až po zahriatie, vždy sa dá nájsť dôvod, prečo ju „prihodiť“ pod dres.

Craft Active Intensity

Patrí medzi mierne zateplené funkčné prádlo, ktoré sa dá použiť nielen na jeseň, no i pri miernejšej zime, či na jar. Je vyhotovené z pleteniny rôznej hustoty a športového strihu s plochými švami. V miestach, kde sa cyklista výraznejšie potí, napríklad v podpazuší, je štruktúra trička odľahčená. Na rukávoch i v spodnej časti je ukončené elastickými manžetami, takže bude vhodne priliehať. Jeho cena je 42,90 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope, či na stránke dodávateľa.

Force Wind

Force Wind je termoprádlo, ktoré na prvý pohľad zaujme už cenovkou, keďže „nevybrakuje“ peňaženku. Ide o spodnú vrstvu s krátkym rukávom a kvalitným úpletom, na ktorom sa nachádzajú špecifické zóny na lepší odvod potu. Okrem toho je tento kúsok ľahučký (váži iba 155 gramov) a dobre odvetraný, čiže ho je možné použiť aj počas viacerých ročných období pod rôzne dresy. Jeho cena je 22,90 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope, či na stránke dodávateľa.

Castelli Flanders

Zateplený kúsok bude ideálny pre jazdu vo vyšších polohách, či počas neskorej jesene, keď už sa teploty pohybujú pod 10 °C. Je vyhotovené z najteplejšieho materiálu, aký v Castelli používajú, SottoZero Fleece. Užitočným detailom je predĺžený golier v štýle nákrčníka, ktorý možno použiť ako ochranu dýchacích ciest pred chladom. V podpazuší sa nachádza sieťovina, takže kritické miesta sú odvetrané. Jeho cena je 79,95 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope, či na stránke dodávateľa.

Assos Spring Fall

Spodná vrstva Assos Spring Fall patrí do radu Skin Layer, čo sa dá vyložiť aj ako ďalšia vrstva kože. Už z toho vyplýva, že ide o ľahučký kúsok, „odtučňovacia kúra“ priniesla 11 %-nú úsporu hmotnosti oproti predchodcovi. Zároveň je toto tričko veľmi pohodlné, nakoľko sa na ňom nachádza minimum švov a je utkané zo zmesi uhlíkových a polypropylénových priadzí pre maximálnu termoreguláciu. Jeho cena je 79,90 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope, či na stránke dodávateľa.

Alé Intimo Etesia

Spodná vrstva Alé Intimo Etesia je dobrá voľba počas skorej jesene, keď sa teploty ešte držia na vyššej úrovni. Tričko je vyhotovené z tkaniny POLARTEC® DELTA, ktorá za pomoci hydrofilných vlákien zabezpečuje chladivý efekt, odvádzanie potu a rýchle schnutie. Zároveň má tento taliansky kúsok antibakteriálne a antistatické vlastnosti a poskytuje vysokú priedušnosť. Jeho cena je 58,90 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope, či na stránke dodávateľa.

Sportful TD MID

Polyesterové termo tričko Sportful TD MID je vhodné na nosenie nielen pri bicyklovaní, ale aj iných outdoorových aktivitách počas prechodného obdobia či zimy, za čo vďačí svojmu ergonomickému strihu. Jeho rebrovitá štruktúra zabezpečuje lepší odvod potu a termoreguláciu, pričom tričko zostáva priedušné. K udržiavaniu tepla napomáha aj priliehavý golier, k pohodliu zas ploché švy. Jeho cena je 59,90 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope, či na stránke dodávateľa.

Silvini Basale

Funkčné tričko Silvini Basale slúži ako prvá vrstva pod ďalšie funkčné oblečenie. Okrem samotného odvodu potu plní aj antibakteriálnu funkciu. Je totiž popretkávané striebornými vláknami, ktoré eliminujú množenie sa mikroorganizmov a vznik zápachu. Materiál je pružný a šitý plochými švami, ktoré redukujú nepríjemný pocit počas nosenia. Na výber je buď vo farbe charcoal alebo v klasickej bielej. Jeho cena je 35,90 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope, či na stránke dodávateľa.

Kellys Thermo Isowind

Nohavice Kellys Thermo sa skladajú z dvoch častí. Predná, vybavená membránou Isowind®, je odolná voči náporovému vetru a vlhkosti a zadná, vyhotovená z termomateriálu SuperRoubaix®, zabezpečuje termoreguláciu a odvod potu. O pohodlie sa stará antibakteriálna vložka Hygienic® a stabilitu zabezpečujú traky. Na zadnej časti sa nachádza reflexné logo, aby bolo cyklistu vidieť už z diaľky. Ich cena je 99,90 € a nájdeš ich na našom MTBIKER shope, či na stránke dodávateľa.

X-Bionic Apani 4.0

Značku X-Bionic ani netreba predstavovať, keďže si v segmente termoprádla drží pevnú pozíciu. Ich spodná vrstva Apani 4.0 je vyrobená z merino vlny APANI® Merino Premium v hustom úplete. Zároveň cyklista uvíta aj známy a tentokrát vylepšený Bionic Sphere® systém, vďaka ktorému je chladenie, či izolácia dosiahnutá v krátkej dobe. Celok dopĺňajú funkčné zóny, či dilatačné rebrá pre zlepšenie pohyblivosti. Cena je 159 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope, či na stránke dodávateľa.

Kompletnú ponuku termoprádla a oblečenia do zimy nájdeš na našom MTBIKER shope.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Jesenná výbava - zvládni blato a dážď s prehľadom PR článok

Jesenná výbava - zvládni blato a dážď s prehľadom

Kto povedal, že októbrom sa končí sezóna? Ani väčší chlad, občasné blato a dážď nemusia byť so správnou výbavou žiadny problém.
Test: Termobielizeň s krátkym rukávom Sportful -  prekvapivo užitočná

Test: Termobielizeň s krátkym rukávom Sportful - prekvapivo užitočná

Prečo je teplá spodná vrstva s krátkym rukávom výborný pomocník a ako si vybrať z ponuky viacerých modelov značky Sportful?
Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí PR článok

Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí

Jar sa veľakrát nesie nielen v znamení otepľovania, no i nepríjemných prehánok a studeného vetra. A do týchto podmienok treba správne oblečenie.
keyboard_arrow_up