Celoodpružený bicykel alebo hardtail, moderné geometrie, široké plášte, používanie insertov či bezdrôtové radenie. Ako tieto „trendy“ vníma a využíva profesionálny jazdec?

V rámci nášho posledného stretnutia s Tomášom Višňovským sme si dali pekný výjazd, no boli sme aj produktívni. Teda okrem rozhovoru o posledných majstrovstvách sveta v maratóne alebo o zážitkoch s Jaroslavom Kulhavým sme dali rozhovor ešte jeden. Ten bol na dosť odlišnú tému, ktorá ale s mnohým súvisí.

Aj v podstate za 10 rokov prešlo MTB výraznou, doslova obrovskou zmenou. Či už sa bavíme o 29-palcových bicykloch, geometrii, širokých plášťoch, elektronickom radení atď. Niečo podobné som sa snažil aj „zosumarizovať“ do videa o moderných trendoch a ich význame, kde nájdete to hlavné, čo mám na mysli.

Jedno je ale pohľad nadšenca, hobby jazdca, alebo neviem, ako to nazvať...teda niekoho, koho neživí primárne podávanie výkonu, ale jazdí najmä pre radosť. Niečo iné sú ale profesionálni jazdci, ktorým ide primárne o výkon a na niektoré veci môžu mať odlišný pohľad. No a práve ten by sme vám chceli sprostredkovať. Kto nemá prehľad, len doplním, že Tomáš Višňovský sa zameriava na maratóny, bol 4 roky člen tímu Česká spořitelna – Accolade a po novom smeruje do španielskeho DMT Racing, kde bude jazdiť po boku bývalého majstra sveta, Tiaga Ferreiru.


Kto by si chcel vypočuť len samotný rozhovor, nájde ho nižšie spracovaný aj čisto ako podcast.

report_problem Našiel si v texte chybu?
Imroman 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné videá

Video: Svalovica po bicyklovaní - čo na ňu pomáha?

Video: Svalovica po bicyklovaní - čo na ňu pomáha?

Čo to je svalovica a ako sa jej vyhnúť alebo ju zmierniť? Čo hovorí odborný svet na masážny valec, pištoľ alebo lymfodrenážne nohavice?
Video: Reprezentanti Slovenska o príprave, zraneniach a hlavne pretekoch na pumptracku

Video: Reprezentanti Slovenska o príprave, zraneniach a hlavne pretekoch na pumptracku

Pumptrack je disciplína, ktorá začína mať na Slovensku veľký rozmach. Je to zvyčajne asfaltová dráha, na ktorej nešliapete do pedálov ale jazdíte pomocou pumpovania.
Video: KE.CY - keď sa spojí komunita, mesto a mestské lesy

Video: KE.CY - keď sa spojí komunita, mesto a mestské lesy

Trailcentrá ako KE.CY, teda Košické cyklotraily, sú dielom nielen samotných trailbuilderov, ale aj komunity, mesta Košice, ako aj mestských lesov.
keyboard_arrow_up