Tipy na vianočné darčeky

Vianoce sú sviatkami pokoja, lásky a porozumenia. No ruku na srdce – kto z nás, športovcov, sa nepoteší, keď si pod stromčekom nájde vysnívaný kúsok výbavy?

No keď sa na to pozrieme objektívom „druhej strany“, voľba je niekedy naozaj ťažká. Ocení nový dres? Alebo tieto okuliare? Bežecké tenisky? A čo tak tie kolesá, ktoré minule spomínal/a? Od behu cez XC až po e-bike je možností veľa, preto sme pripravili výber rôznych darčekov, každý pre inú obľúbenú disciplínu. Nájdu sa tu hodnotené veci, no i maličkosti a drobnosti, ktoré tiež potešia.

Svižné žiletky aj maratónske Cross-Country (XC)


Cross-Country a cestná cyklistika toho majú spoločného viac než dosť, no prvým menovateľom je najmä rýchlosť. Tá sa odvíja od mnohých faktorov, pričom alfou a omegou nemusia byť práve oholené nohy. Stačí si zadovážiť pekný aero dres, dobre odvaľujúce plášte, ktoré treba samozrejme šikovnou pumpou nafúkať na vhodný tlak. Poctivému tréningu a analýze dát zas vie napomôcť GPS cyklopočítač s množstvom príslušenstva. A, samozrejme, netreba zabúdať na vždy živú tému bezpečnosti, či už na našich cestách, alebo v rýchlych šotolinových zjazdoch. Sedí tento popis na človeka, ktorého chceš obdarovať? Stačí prezrieť „Darčeky pre cestného a XC jazdca".


Nestačí chôdza? Zrýchli!


Beh je krásny v tom, že sa dá robiť za každých podmienok a za každého počasia, stačí len chcieť. No práve tomu treba prispôsobovať aj výbavu. Zvoliť vhodné termo či ochranu krku počas chladu, dodržiavať pitný režim počas horúcich dní. Ak sa k tomu pridá nepremokavá bunda či vesta, od behu nikoho neodstaví ani zlé počasie. Samozrejme, čo by to bol za beh najmä bez kvalitnej obuvi, ktorá pošetrí kĺby aj energiu? Nápadov na darček pre bežca je viac, než by sa mohlo zdať, niektoré z nich nájdeš práve tu: „Darčeky pre bežcov a bežkyne."

A čo nežné pohlavie a cyklistika?


Na bicykli môžeme stretnúť čoraz viac dám, či už sa vyvážajú na rýchlej „žiletke", alebo nadupanom „fulle“. A hoci je cyklistika pre všetkých rovnaká, ich výbava je neraz špecifická, na čo našťastie nezabúdajú ani samotní výrobcovia. V ponuke tak môžeme nájsť nielen dresy vo farbách pre dámy ako stvorené, no aj vkusné doplnky, ako sú slnečné okuliare, funkčné bundy či hrejivé termoprádlo, prispôsobené ženskej postave. Pre viac tipov si môžeš prečítať „Darčeky pre cyklistky"


Do výšin a ešte ďalej...


Turistika je u nás jedným z najrozšírenejších športov a niet sa čomu diviť – jej dvere sú otvorené každému záujemcovi. Aj keď by sa dalo na prvý pohľad povedať, že predsa stačia turistické topánky a pršiplášť, milovníkovi hôr sa zíde množstvo ďalších vecí. Stačí, že sa zamiluje do zimnej krajiny, kde sa mu neraz zídu turistické paličky či retiazkové mačky, zahriať ho dokáže termoprádlo i teplý čajík v termoske. Na rôzne situácie treba byť vždy poriadne pripravený a chýbať nesmie ani lekárnička. Tam to však zďaleka nekončí, preto v článku „Darčeky pre outdoorových nadšencov" nájdeš presné tipy.

Pre domácich kutilov


„Načo s tým behať do servisu, keď si to môžem opraviť aj doma?“ Táto otázka určite skôr či neskôr prebehne hlavou každému cyklistovi či cyklistke. Stačí už len zistiť, aké náradie sa zíde najbližšie. Dá sa staviť na istotu v podobe servisnej pumpy či momentového kľúča alebo zamieriť k netradičným pomôckam, ako je odvzdušňovacia sada či kliešte na rýchlospojku. Ako sa však hovorí, čím zložitejší bicykel, tým viac sa toho na ňom môže pokaziť. Keďže aj servis má široký záber, viac náradia a konkrétne tipy nájdeš tu: „Darčeky pre hobby servisáka".


Zimné radovánky a prvé stopy


Prašan, „azúrko“ a rozvírený sneh. Skialp nabral hlavne v poslednej dobe na popularite, keďže má oproti klasickej turistike v niektorých veciach navrch. A hoci by sa mohlo zdať, že má navrch najmä v oblasti minutých financií, výber darčekov pre skialpinistky a skialpinistov ťa presvedčí, že sa dá venovať praktická výbava aj v dobrej cenovej relácii. Veď každý skialpinista potrebuje spoľahlivú a hrejivú prvú vrstvu, teplé podkolienky či skialpinistické palice. Tí, čo mieria vyššie (a veľakrát aj doslova), určite ocenia náročnejšie pomôcky, akými sú lavínová výbava alebo turistický cepín. A aj tu sa vždy nájdu drobnosti, ktoré potešia...


Dole kopcom strmo, rýchlo i technicky


Správne, reč je o kategóriách enduro a trail, ktoré do krvi rýchlo vženú adrenalín. V prípade takejto jazdy samozrejme každému ako prvá napadne prilba či chrániče. Zabúdať však netreba ani na najdôležitejšiu prevenciu pádu – poriadne plášte, napríklad aj v bezdušovom prevedení, s insertmi a ostatnými vychytávkami, ktoré dnešná doba prináša. I tak by sa ale dalo ísť ďalej, zabrdnúť do pedálov a vhodnej obuvi, popremýšľať nad dresom... Všetky ďalšie možnosti nájdeš v článku „Darčeky pre enduro a trail jazdca"


...keď turistika ani VHT nestačia...


Lezenie ponúka slobodu a voľnosť, hoci si paradoxne vyžaduje istiace pomôcky. Veľa istiacich pomôcok. Keď sa ti napríklad lezec posťažuje, že mu chýbajú „friendy“, neznamená to, že nemá kamošov na lezenie. Samozrejme, začať sa dá lezečkami, „sedákom“, prilbou, lanom a pár expreskami na malých skalách. S jedlom však rastie chuť a náročnejšie prelezy si vyžadujú ďalšie náčinie, o zimnom lezení ani nehovoriac. Preto ti v orientácii pri kúpe darčeka lezcovi možno pomôžu aj „Darčeky pre lezkyne a lezcov".


S motorom i bez neho


Príchodom e-bikov sa mnohým ľuďom otvorili nové možnosti jazdenia. Popri tom je výbava veľmi podobná tej, ktorú využívajú jazdci na „klasike“. Poslúžia brašne, cyklokozmetika, svetlá či servisné náradie, no potešiť dokáže aj drobnosť, ako je kábel na pripojenie k PC kvôli aktualizáciám či poriadny zámok, ktorý pri drahom e-biku nesmie chýbať. Ak by toho bolo stále málo, stačí navštíviť „Darčeky pre e-bikerov".


Tu si vyberie naozaj každý


Ak nemáš rád kategorizáciu, prípadne tvoja polovička, iný rodinný príslušník, kamarát či kamarátka jazdia viacero disciplín naraz, netreba hneď prepadať panike, čo by sa mu zišlo viac. Je množstvo vecí, ktoré sa jednoducho zídu každému, od prilby cez okuliare až po drobné náradie. Viacero tipov na darček pre hociktorého cyklistu či cyklistku nájdeš tu: „Darčeky pre každého cyklistu".


A napokon zostáva veriť, že darované veci nezostanú ležať na dne skrine nevyužité, ale budú nového majiteľa tešiť počas ďalšej sezóny. O to nám predsa všetkým ide – radosť z pohybu.

Ak hľadáš nejaký konkrétny darček, stačí navštíviť náš web MTBIKER či MTHIKER.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Dámske bicykle do 2 500 € - na cestu aj do terénu PR článok

Dámske bicykle do 2 500 € - na cestu aj do terénu

Pohyb na dvoch kolesách je skvelá a zdravá aktivita spojená s dobrodružstvom. Prinášame výber dámskych bicyklov z našej ponuky pre rôzne kategórie.
Suunto Race – osvedčené funkcie aj v nových farbách PR článok

Suunto Race – osvedčené funkcie aj v nových farbách

Pre tento rok Suunto rozširuje modely hodiniek Suunto Race o ďalšie tri farebné variácie. Nájdeme medzi nimi modely s titánovou aj nerezovou lunetou. Nechýba ani novinka pre milovníkov hudby počas tréningu.
Ako čistím bicykel, keď nemám kde?

Ako čistím bicykel, keď nemám kde?

Nebývam v rodinnom dome, ale v klasickom paneláku. Možno jedna z najčastejších otázok, aké od vás za tie roky dostávam, znie: ako a kde čistím bicykel? Tak sa na to pozrieme bližšie.
keyboard_arrow_up