Vychytávky, ktoré potešia každého bikera

Vysnívané komponenty, užitoční pomocníci alebo rôzne vylepšenia, ktoré zvýšia komfort či bezpečnosť, sú pre cyklistu vždy ideálnym darčekom nielen na Vianoce.

Nájsť si pod stromčekom, či dostať ku sviatku nejakú súčiastku alebo doplnok, je zaručený spôsob, ako potešiť vášnivého cyklistu. Niektoré produkty majú aj inú hodnotu ako len „náhradný diel“. Môžu zlepšiť pocit z jazdy, znížiť hmotnosť, či dodať vyšší komfort jazdy.

Tatze MC-FLY Titan - 186 €

Výrobca z Rakúska používa pri výrobe vysoko kvalitné materiály a inovatívne riešenia, za čo bol v roku 2021 ocenený cenou Design & Innovation Award. Tieto pedále sú určené pre trail a enduro jazdenie. Majú titánovú osku, štyri ľubovoľne nastaviteľné piny a sú kompatibilné so systémom SPD. Svojím plávajúcim dizajnom poskytujú dostatok miesta na manévrovanie chodidlom na ploche pedálu bez obmedzenia. Za cenu 186 € ich nájdete na MTBIKER eshope, alebo webe dodávateľa.

Wittkop Selle Esse Vela SC - 48,99 €

Wittkop by mohlo byť synonymom pre pohodlné sedlo. Už viac ako 100 rokov táto značka prináša na trh sedlá s vlastnými konštrukčnými prvkami a technológiami. V tomto prípade sa jedná o ergonomicky tvarované, ľahké, pohodlné sedlo s dutými vzperami a uhlíkovými vláknami vystuženou škrupinou. Hmotnosť udávaná výrobcom je 200 g. Použitie nie je limitované a tak je vhodné na cestu, MTB aj gravel. Za 48,99 € ho nájdete na MTBIKER eshope, alebo webe dodávateľa.

No Tubes Universal Tubeless - 16,90 €

Síce drobnosť, ale o to viac poteší každého, kto jazdí, alebo sa chystá jazdiť bezdušové kolesá. O ich výhodách snáď nie je potrebné viac rozpisovať. Najlepšia je osobná skúsenosť. Ventilky No Tubes sú ideálne práve na prerábku pre systémy UST aj TubeLess Ready. Majú dĺžku 44 cm. K úplnému prechodu na tubeless vám bude stačiť už len páska, tmel a samozrejme správne plášte. Univerzálne ventilky pre bezdušové systémy, za 16,90 €, nájdete v MTBIKER eshope, alebo na webe dodávateľa.

Weldtite Complete Tubeless MTB - 31,99 €

S touto sadou prerobíte vaše kolesá s dušami na bezdušové veľmi ľahko - za predpokladu, že máte na to prispôsobené ráfiky. Súčasťou balenia sú aj montpáky, ktoré sa vždy v dielni bikera zídu. Samotný tmel je vyrobený z ekologických surovín. Stačí si vybrať už len z ponuky plášťov vhodných pre bezdušový systém a môžete sa do toho pustiť. Návod na takúto konverziu nájdete priložený v balení. Cena sady je 31,99 € a nájdete ju na MTBIKER eshope, alebo na webe dodávateľa.

microSHIFT XCD RD-M865M - 62,99 €

Je radenie vašou prehadzovačkou stále ťažšie a trafiť správny prevod je hotové umenie? Zrejme sa s ňou budete musieť rozlúčiť. Smútok môže zahnať náhrada od microShift. Dostupnejšia alternatíva, ktorá v kvalite výrazne nezaostáva za konkurenciou zvučných mien, vás poteší funkčnosťou, kompatibilitou a spoľahlivosťou. Pracuje s 11-rýchlostnými systémami a pojme kazetu s rozsahom až 46 zubov. Za 62,99 € ju nájdete v našom MTBIKER eshope, alebo na webe dodávateľa.

Shimano XTR SPD PD-M9100 - 134,90 €

Magické písmená XTR vyčaria úsmev nejednému nadšencovi horskej cyklistiky. Jedná sa o najvyšší rad MTB komponentov Shimano. S SPD pedálmi v balení nájdete aj príslušné zarážky. V ponuke sú dva varianty, rozdelené podľa dĺžky osky. So sadou XTR je spojená nízka hmotnosť a tá je pri týchto na úrovni 320 gramov. Sú navrhnuté tak, aby odolali aj tým najťažším podmienkam a je jedno, či počas maratónu alebo enduro pretekov. Za cenu 134,90 € ich nájdete na MTBIKER eshope, alebo na webe dodávateľa.

Sram XX1 Eagle 431 €

Komponent hodný umiestnenia v podstavci na šperky. Samozrejme, dá sa jazdiť aj s kazetou nižšieho radu, ale pre tých, ktorí nerobia žiadne kompromisy v hmotnosti a spoľahlivosti, je tu XX1 Eagle s technológiou X-DOME®. S hmotnosťou len 362 gramov sa radí medzi najľahšie 12-rýchlostné kazety na trhu. Je vyrobená z chróm-molybdénovej zliatiny so zlatou povrchovou úpravou, pričom najväčší 50-zubový pastorok je hliníkový. Za cenu 431 € ju nájdete na MTBIKER eshope, alebo na webe dodávateľa.

Rival MTB Insert - 49,90 €

Ak radi jazdíte bezdušové kolesá pri nízkych tlakoch, zrejme ste sa stretli s nepríjemným nárazom ráfika, alebo seknutím plášťa. Na takýto problém je jednoduché riešenie v podobe vložky Rival. Jedná sa o špeciálnu výplň do bezdušového MTB kolesa, ktorá významne zlepšuje jazdné vlastnosti v náročnom teréne. Prioritou však je ochrana pred preseknutím plášťa a poškodením ráfika. Na výber je viacero variant tvrdosti a rozmerov. Cena je 49,90 €. Nájdete ich u nás v MTBIKER eshope.

Supacaz Super Sticky Kush - 39,99 €

A čo tak vyskúšať omotávku, ktorú jazdí aj náš najlepší cyklista a trojnásobný majster sveta Peter Sagan? Vrchná vrstva je výborne pružná s dlhou životnosťou. Pokročilý polyuretán, použitý na jej výrobu, zostáva priľnavý aj za vlhkých podmienok. Je vysoko odolný voči UV žiareniu, klíme a potu. Stredná vrstva je zo zmesi materiálov pohlcujúcich otrasy. To všetko dokopy zvyšuje komfort a bezpečnosť vašej jazdy. Omotávku Sticky Kush za 39,99 € nájdete na MTBIKER eshope.

Weldtite Tubeless Repair Kit - 26,99 €

Defekt v teréne nie je nič príjemné, zvlášť keď už ho tmel v plášťoch nepokryje. V tej chvíli prichádza k slovu opravná sada s knotmi. Tá od Weldtite obsahuje potrebné náradie (očko na zastrčenie knôtu do diery a drobný nožík na odrezanie prebytočnej trčiacej časti knôtu) a niekoľko knôtov, to všetko v kapsuli z hliníkovej zliatiny. Ten poslúži aj na istejší úchop náradia pri oprave. Sadu nájdete za 26,99 € na MTBIKER eshope, alebo na webe dodávateľa.

Muc-Off Disc brake covers - 28,99 €

Občas sa stane aj tým najlepším mechanikom, že sa nejaká mastnota dostane na brzdový kotúč. To môže spôsobiť nedostatočný brzdný účinok a zároveň aj znehodnotiť platničky. Dá sa tomu predísť použitím krytov na brzdové kotúče od Muc-Off. Rovnako dobre poslúži aj pri preprave bicykla v aute, alebo pri umývaní. Kryt je vyhotovený z neoprénu a dodáva sa v páre pre obe kolesá. Túto ochranu voči mastnote a nečistotám nájdete za 28,99 € na našom MTBIKER eshope.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme PR článok

Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme

Bicykel nie je iba dopravný prostriedok. Je to vášeň, relax, sloboda či únik z reality a zaslúži si „hýčkanie a opateru“. Napríklad v podobe prémiových komponentov.
Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie PR článok

Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie

Sezóna sa „prehupla“ do záverečnej časti. Potrebuje váš bicykel servis? Chýbajú vám prípravky na čistenie? Prípadne by to chcelo zmenu komponentu? U nás nájdete všetko.
Výmena komponentov po sezóne - pre ďalšie spokojné jazdy PR článok

Výmena komponentov po sezóne - pre ďalšie spokojné jazdy

Záver sezóny je ideálny čas na obmenu komponentov na bicykli. Nemusí ísť však iba o „spotrebáky“, určite poteší aj nejaký ten upgrade.
keyboard_arrow_up