Juraj Sagan – nová kapitola života

Len nedávno ukončil Juraj Sagan kariéru profesionálneho cyklistu a začal novú kapitolu. O tejto zmene, či zážitkoch z profesionálneho športu sme sa rozprávali počas výletu a pridal sa k nám aj Peter Zánický.

Tak nejako som rozmýšľal nad obsahom počas sviatkov a niekedy pomôže obyčajná zhoda náhod. S Jurom sme už boli dohodnutí na rozhovore nejaký čas, ale vzhľadom na povinnosti a ďalšie veci sme to párkrát posunuli. A nakoniec sa to v podstate svojím dátumom samé naladilo na vianočnú vlnu, dokonca ešte takú, keď bol vonku sneh aj mráz. Dali sme si výlet na Suchý, na chate niečo pod zub a práve tam aj menší „pokec“. Pozrieme sa na niektoré silné zážitky z profesionálnej kariéry, ale rovnako na novú kapitolu, ktorá možno niektorých prekvapila. Juraj sa totiž stal novým športovým riaditeľom v tíme RRK Group Pierre Baquette. No pridal sa k nám aj Peter Zánický, jeho bývalý tréner ale najmä dobrý priateľ a postava žilinskej cyklistiky, ktorú už netreba predstavovať. S menom Sagan je spojená už od samotných začiatkov.


Rozhovor nájdete spracovaný aj samostatne ako podcast, kto by mal záujem len čisto o audio:


Na doplnenie ešte dodám, že s Jurom Saganom už máme jeden písaný rozhovor z roku 2020, kedy ešte jazdil za tím BORA-hansgrohe s príznačným názvom – Klasiky sú vojna. No a s Petrom Zánickým sme sa zase tento rok trochu pozreli na tréning amatérov - Trénuj pomaly, jazdi rýchlo. A ešte dávam do pozornosti jeden rozhovor s „Tachom“, ktorý sa zameriava na zimnú prípravu amatérskych športovcov. Témy, ktoré budú za pár dní opäť v kurze. Zatiaľ užívajte pokojné sviatky a pozor, nech to s carboloadingom nepreženiete...
report_problem Našiel si v texte chybu?
Imroman 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Video: Svetová vedkyňa je aj cyklistka - Dominika Fričová

Video: Svetová vedkyňa je aj cyklistka - Dominika Fričová

Ako spomína úspešná slovenská vedkyňa na svoje nedávne začiatky s cyklistikou? Ako vyzerá cesta z Bratislavy na obľúbený kopec Braunsberg?
Video: Martin Svrček z vlčej svorky - stávka so Saganom

Video: Martin Svrček z vlčej svorky - stávka so Saganom

Ako sa dostať do Soudal Quick-Step tímu, čo čaká cyklistu po príchode? Ako trénujú profesionáli, aké detaily riešia? Kde musí Martin poraziť Petra Sagana?
Video: Organizovanie a budúcnosť L'Etape Slovakia - pôjde trasa cez dve krajiny?

Video: Organizovanie a budúcnosť L'Etape Slovakia - pôjde trasa cez dve krajiny?

Koľko stojí L'Etape Slovakia a pozrie sa niekedy aj do iných miest? Ako bude vyzerať ročník 2024?
keyboard_arrow_up