Pozvánka: Bohemia Swiss Tour - vyskúšaj si cestný etapák na vlastnej koži

Štyri dni pretekového nasadenia naprieč prírodou Českého Švajčiarska a k tomu jedinečná atmosféra medzinárodných pretekov. Ak rád súťažíš na ceste a hľadáš nové výzvy, môže to byť pre teba tá správna kombinácia.

U našich českých susedov sa v termíne 25. - 28. mája uskutoční už 34. ročník UCI ženských etapových pretekov Tour de Feminin. Medzinárodné cestné preteky obsadzované aj zvučnými menami ženského profi pelotónu, ktoré sa odohrávajú v nádhernom prostredí NP České Švajčiarsko, tento rok prichádzajú s veľkou novinkou – svoje brány otvárajú všetkým nadšencom cestnej cyklistiky v podobe paralelných hobby pretekov s názvom Bohemia Swiss Tour.


Atmosféra veľkých podujatí

Bohemia Swiss Tour sú preteky určené pre mužských amatérskych jazdcov aj pre ženské amatérske jazdkyne. Sú vítaní všetci tí, ktorí chcú zažiť atmosféru veľkých profesionálnych pretekov na vlastnej koži. Za nápadom dať príležitosť aj „hobíkom”, aby sa popasovali s viacdňovými pretekmi, stojí predseda organizačného tímu oboch podujatí, Jan Novota: „Každý rok sledujeme zápolenia cyklistov na etapových pretekoch, všetci obdivujeme Tour de France, ale v skutočnosti si to nemáme kde vyskúšať. V Európe je minimum takýchto príležitostí pre amatérov, a tak sme si povedali, že prečo to nevyskúšať práve u nás.

Čo vás čaká?

Trať je na 100 % totožná so ženskými pretekmi, takže rovnako ako pretekárky Tour de Feminin, aj účastníkov Bohemia Swiss Tour čakajú štyri súťažné dni. Prvý deň tempárske zručnosti jazdcov preverí časovka na 12,6 kilometra a v nasledujúcich dňoch ich čakajú tri etapy v dĺžkach od 101 do 114 kilometrov s prevýšením od 1 454 do 2 136 metrov v poslednej etape. Vypísaných je šesť súťažných kategórií, amatéri budú štartovať vždy v doobedných hodinách a po nich sa o 15tej hodine na trať vydajú ženské UCI a reprezentačné tímy.


Tour de Feminin sú ženské etapové cyklistické preteky, ktoré sa od roku 1988 usporadúvajú v Krásnej Lípe a okolí. V minulosti sa ich zúčastnili také mená ako Jeannie Longová, Marianne Vosová či naša Lenka Ilavská, ktorá sa stala víťazkou v roku 1995. Bohemia Swiss Tour tak predstavuje jedinečnú príležitosť byť súčasťou významného cyklistického podujatia a zároveň si jeho náročnosť otestovať na sebe samom.

Ďalšie podrobnosti aj možnosť registrácie nájdete na webovej stránke tourdefeminin, rovnako aj na Facebooku či Instagrame. Ako na záver dodáva riaditeľka pretekov Simona Davídková: „Žiaľ, kapacita štartovej listiny je obmedzená, takže nás nezabúdajte sledovať, aby ste nepremeškali svoju šancu zaregistrovať sa a zažiť výnimočný zážitok.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Bohemia Swiss Tour 2023

calendar_today 25.05.2023 - 28.05.2023
label Etapové preteky
place Krásná Lípa (Česká republika)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
Rozhovor: Tereza Neumanová - z Vysočiny až do World Tour

Rozhovor: Tereza Neumanová - z Vysočiny až do World Tour

Cyklistov na svetovej úrovni by sme v našich českých a slovenských končinách vedeli napočítať aj v desiatkach. Ako to je s dámami - cyklistkami?
Pozvánka: Majstrovstvá Slovenska v časovke do vrchu 2023 - na „samotě“ u lesa

Pozvánka: Majstrovstvá Slovenska v časovke do vrchu 2023 - na „samotě“ u lesa

„Zavretý“ medzi ihličnanmi, výhľady na nekonečné lesy, len ty, tvoj bicykel a kopec. Vitajte na Kasárňach.
keyboard_arrow_up