XC rakety zacielené na rýchlosť a výsledky

Láka ťa prvý maratón? Nebodaj máš ambície atakovať pódium? Okrem silných nôh pomôže aj poriadny bicykel.

Giant Anthem Advanced Pro 29 1 - 7 499 €

Vrcholové „celopéro“ od značky Giant s karbónovým rámom i kolesami je stavané na rýchlu jazdu od sedlovky cez pohon až po posledný špic na kolese. O pohon sa stará rokmi overené Shimano XT. Čo je však na bicykli najlákavejšie, je systém pruženia Live Valve. Ten vyhodnocuje terén niekoľkokrát za milisekundu a na základe toho elektronicky upravuje správanie sa vidlice FOX 34 Float SC Performance Elite i tlmiča FOX Performance Elite. Cena tejto „strely" je 7 499 € a nájdeš ju aj na našom MTBIKER shope.

Giant Anthem Advanced Pro 29 1

Bianchi Methanol CV FS 9.3 - 5 399 €

Keď sa povie Bianchi, každému hneď napadne „celeste“ a táto farba nechýba ani na tomto celoodpruženom pretekárskom bicykli. Kraľuje mu karbón, dokonca aj v prípade sedlovky, s ktorým spoľahlivo spolupracuje tlmenie v réžii RockShox, pričom vidlica i tlmič spadajú do radu Sid a disponujú zdvihom 100 mm. O presné a rýchle radenie či prenos sily sa stará mix sád značky Shimano, majoritne SLX, bezpečie zas dodávajú brzdy Shimano MT501. Cena bicykla je 5 399 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Bianchi Methanol CV FS 9.3

Ghost Lector FS LC Universal - 5 099 €

Olivovozelený pretekársky bicykel Lector FS LC Universal je typickým príkladom filozofie značky Ghost s názvom SuperFit. Spolu s veľkosťou rámu totiž okrem predstavca rastie i zdvih vidlice RockShox Sid Select+ i tlmiča RockShox Sid Luxe Select+ zo 100 mm vo veľkostiach XS - S na 120 mm v M - XL. V technických zjazdoch pomôže integrovaná teleskopická sedlovka Eightpins. O pohon sa zas stará mix sád značky Sram a kľuky Truvativ. Cena bicykla je 5 599 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Ghost Lector FS LC Universal

Kellys Hacker 90 - 3 299 €

Hoci sa slovenský výrobca Kellys zameriava skôr na cenovo dostupnejšie modely, ani výkonnostne zameraní jazdci neobídu naprázdno. Základ hardtailu Hacker 90 totiž tvorí karbónový rám v kombinácii s vidlicou FOX 32 Factory SC v prevedení Kashima Coat. Celok je doplnený pohonom Sram X01 a výkonnými brzdami Shimano XTR. Samozrejmosťou už i pre „HT-čka“ je teleskopická sedlovka, v tomto prípade KS LEV Integra so zdvihom 125 mm. Cena bicykla je 4 299 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Kellys Hacker 90

Cannondale Scalpel HT Carbon 2 - 4 349 €

Najtypickejším znakom top-end bicyklov značky Cannondale je bezpochyby vidlica Lefty a tá, v prevedení Ocho, nechýba ani na tomto pretekárskom stroji. Na hmotnosti sa šetrilo, kde sa dalo – karbónový rám, sedlovka, dokonca i riadidlá. Spoľahlivé je i radenie, ktoré pozostáva najmä zo Shimana XT. Praktickým doplnkom výbavy je Cannondale Wheel Sensor, vďaka ktorému cyklista získa množstvo údajov naviac. S cenovkou 4 849 € nájdeš tento bicykel aj na našom MTBIKER shope.

Cannondale Scalpel HT Carbon 2

Lapierre ProRace SAT CF 7.9 - 3 699 €

Súčasné trate od pretekárskych bicyklov vyžadujú všestrannosť a tá karbónovému modelu ProRace SAT CF 7.9 nechýba. Ruka v ruke s ňou ide aj pohodlie, dané jednak konštrukciou bicykla a jednak elastomérom medzi hlavným rámovým trojuholníkom a zadnými vzperami. O maximálny výkon sa stará aj pohon Sram GX Eagle či vidlica FOX 32 Float SC Performance so zdvihom 100 mm. Maximálny grip zabezpečujú pretekárske plášte Maxxis Rekon Race. Cena bicykla je 3 699 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Lapierre ProRace SAT CF 7.9

Orbea Oiz M11 AXS - 4 999 €

Orbea Oiz M11 AXS v sebe kombinuje raketu na maratón a dobrého spoločníka na celodenný výlet. Jeho základom je karbónový rám so zdvihom 100 mm, rovnako aj vidlica. Celé tlmenie spravuje FOX, praktický je aj trojpolohový systém uzamykania, vďaka ktorému to pri rýchlej jazde nebude „drncať“ pri zamknutej, ani „hojdať“ pri otvorenej polohe. Z pohonu sa bude pravidelne ozývať len bzučanie, keďže tu nájdeme elektronickú verziu sady Sram GX. Cena bicykla je 4 999 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Orbea Oiz M11 AXS
Pre viac rýchlych strojov, s ktorými môžeš siahať na pódium, môžeš navštíviť náš MTBIKER shop.
Zdroj fotografií: Archív redakcie
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

XC bicykle na prvé preteky - na tréningy aj maratóny PR článok

XC bicykle na prvé preteky - na tréningy aj maratóny

Máte už niečo natrénované a za sebou aj nejaké prvé súťažné skúsenosti? Narazili ste na limity svojho bicykla? Vyberte si u nás svoje nové pretekárske „náčinie“...
Univerzálne hardtaily - do práce, na výlet a aj zábavu PR článok

Univerzálne hardtaily - do práce, na výlet a aj zábavu

Lesné chodníky, cyklotrasy, ale aj mesto či ťažší terén. Hardtail je ideálne riešenie, ak hľadáte dostupnú všestrannosť a jednoduchosť, nech už budete jazdiť kdekoľvek.
Ghost 2023 - nemecká precíznosť na dvoch kolesách PR článok

Ghost 2023 - nemecká precíznosť na dvoch kolesách

Bicykle Ghost sú už roky zárukou a zrkadlom nemeckej kvality a precíznej práce. Pre sezónu 2023 si prichystali najmä nové „fully“ a dobrodružné gravel bicykle.
keyboard_arrow_up