E-biky Kellys - do mesta, do kopca aj zábavne smerom nadol

E-biky od slovenskej značky Kellys sú na scéne už nejaký ten piatok a pre rok 2023 prišli s mnohými vylepšeniami. Na svoje si prídu jazdci cross-country, zjazdári a aj tí, ktorí uprednostňujú mesto a poľné cesty.

Kellys Tayen R50

Tayen ponúka oddychovejší posed a geometriu a bude vhodný na každodenné jazdenie. Na prvý pohľad upúta mohutný hliníkový rám, vyrobený v EÚ za pomoci laserového rezania a robotického zvárania pre čo najkvalitnejší výsledok. Netreba sa však nechať oklamať prvotným vzhľadom, odľahčovalo sa, kde sa dá. Samotný motor GX Ultimate s krútiacim momentom 90 Nm váži len 2,9 kg, batéria Kellys Re-Charge V10 zas 3,7 kg.

Táto nízka hmotnosť batérie je docielená použitím napájacích článkov najnovšej generácie s gélovým chladením. Aj tu nájdeme vidlicu so zdvihom 120 mm, RockShox SF35 Silver. Stále ale ide o e-bike, ktorý treba vedieť ubrzdiť, o to sa starajú dva 180 mm kotúče a hydraulické brzdy MT200. O rozbeh sa zas stará rokmi overené Shimano Deore s desiatimi rýchlosťami. Pre väčšiu istotu pri prejazde zákrutami sú tu osadené plášte o šírke 2,35“, Schwalbe Nobby Nic.

Tento model je dostupný v dvoch farebných kombináciách a je možné voliť medzi 29“ a 27,5“ rozmermi kolies. Jeho cena je 3 099 € a s kompletnou špecifikáciou a geometriou ho nájdeš na stránke výrobcu.

Kellys Tayen R50 P

Kellys Tygon R50

Pri tomto „HT-čku“ by sa už pokojne dala uhrať aj nejaká „bedňa“ pri pretekoch s e-bike kategóriami. Predsa len, geometria s dlhším „reachom“ hovorí jasne v prospech cross-country pretekov. Rovnako tak aj maratónske plášte Schwalbe Nobby Nic, ktoré dobre podržia v zákrutách, no rovnako dobre odvaľujú v priamom smere. Pri dlhších výjazdoch je šikovným pomocníkom, priam doslova, AUTO režim motora, ktorý dokáže analyzovať štýl jazdy a podmienky pre poskytnutie čo najefektívnejšej pomoci a hladšej jazdy.

K tomu batéria, ktorá ponúka najlepší pomer watthodín na svoju hmotnosť... Farebný Bluetooth displej poskytuje všetky dôležité údaje pre aktívnu jazdu – rýchlosť, stupeň podpory, kadenciu či navigáciu. Vidlica RockShox 35 Silver TK si poradí s rôznorodým terénom. Samozrejmosťou je možnosť montáže teleskopickej sedlovky, ktorá pri náročnejších tratiach dokáže veľmi pomôcť.

V niekoľkých farebných variantoch ho s cenovkou 3 099 € nájdete na stránke výrobcu.

Kellys Tygon R50 P

Kellys Theos i50

Ak sa nechcete nechať obmedzovať terénom, all-mountain verzia Theosu, i50, je tým správnym „nástrojom“. Zdvihy 160/150 mm napovedajú, že s týmto e-bikom si užijete množstvo zábavy, či už to bude prírodný trail, rockgardeny, alebo bikepark s krasoplavbou vzduchom. Základom bicykla je však hliníkový rám spojený s motorom Shimano Steps E7000, batériou Kellys Re-Charge s výkonom 630 wattov za hodinu, pričom na to všetko dohliada displej Shimano SC-E5000. Mullet prevedenie kolies v sebe spája obratnosť zadného kolesa a dobrú priechodnosť terénom predného kolesa.

Na ráfikoch sú nahodené plášte o šírke 2,60“ vpredu a 2,80“ vzadu, čo znamená jediné – žiadne kompromisy v priľnavosti. A čo nesmie chýbať v náročnom teréne? Teleskopická sedlovka a výkonné brzdy. Nájdeme tu jedno i druhé, o lepšiu manévrovateľnosť sa stará KS Rage-i so zdvihom 150 mm, o brzdný účinok 203 mm kotúče a brzdy MT410.

Tento model je dostupný v dvoch farebných vyhotoveniach s cenou 3 999 € a viac informácií o ňom nájdete na stránke výrobcu.

Kellys Theos i50 SH

Kellys Theos F90

Theos F90 je niečo ako superšport medzi bicyklami. Patrí do kategórie super enduro a spája v sebe to najlepšie – top poznatky s top komponentami. Rám je termoplastickým hybridom karbónu a ocele. Má systém odpruženia Think Link a ponúka zdvihy 180/170 mm. Za zmienku jednoznačne stojí jeho progresívna geometria – krátka zadná stavba, „podkopnutý“ hlavový uhol pre istejšiu jazdu dole kopcom či výrazný sloping hornej rámovej rúrky, znižujúci standover a umožňujúci použitie teleskopickej sedlovky so zdvihom až do 200 mm.

Na tomto konkrétnom modeli sa nachádza „lahôdková" teleskopická sedlovka FOX Transfer Factory, čo umožňuje lepšiu prácu s bicyklom v zjazde a drží hmotnosť na minime. Pohon je stavaný najmä na kvalitu a odolnosť, nájdeme tu Shimano Deore XT Di2 s možnosťou automatického radenia. K tomu môžeme prirátať chuťovky ako napríklad vidlicu FOX 38 Float Factory, výkonné 4-piestikové brzdy s 203 mm kotúčmi a zábava sa môže začať.

Top model s cenovkou 8 999 € nájdete na stránke výrobcu aj s kompletnou špecifikáciou.

Kellys Theos F90 SH

Kellys E-Carson & E-Cristy 30

Vkusné bicykle pripravené na každodennú jazdu mestom, výlety po poli či jazdu na návštevu. To všetko stelesňuje pánska verzia E-Carson a dámska verzia E-Cristy 30 P. Všetku elektroniku preberajú z cross-country modelov, očakávať teda môžete výraznú a hlavne automatickú pomoc, vyberateľnú a vysokou rýchlosťou nabíjateľnú batériu či Bluetooth displej, na ktorom v meste oceníte najmä navigáciu. Geometria bicykla je vyslovene zameraná na komfort, rovnako aj osadenie bicykla. V Kellys si dobre uvedomujú občasnú nedbalosť cestárov, preto tu nájdeme odpruženú vidlicu SR Suntour NVX30 so zdvihom 100 mm.

Ako správny trekingový bicykel, aj tento je vybavený osvetlením či nosičom. Cena pánskeho modelu aj dámskeho modelu je zhodná – 2 849 €.

Kellys E-Carson a E-Cristy 30 PKellys E-Carson a E-Cristy 30 P

Kellys Estima 10

Kellys Estima je model určený vyslovene do mesta. Vzhľadom na konštrukciu bicykla je nasadanie jednoduché a poľahky ho zvládnu aj ľudia, ktorí majú problémy s pohyblivosťou. Následná jazda na bicykli už je potešením – batéria o výkone 504 wattov za hodinu spolupracuje s motorom Shimano Steps E5000 a celok dopĺňa cyklopočítač Shimano SC-E5000, ktorý podporuje funkciu automatického radenia.

Kotúčové brzdy nesklamú ani pri jazde vo vlhkých podmienkach a aby zostal aj cyklista suchý, sú už od výroby osadené blatníky. O pohodlie sa tentokrát stará vidlica s 80 mm zdvihom a najmä odpružená sedlovka.

Bicykel s cenovkou 2 299 € nájdete so všetkými informáciami na stránke výrobcu.

Kellys Estima 10 SH
Nech už ste teda vyznávačmi hociktorého jazdeckého štýlu, v Kellys si určite dokážete vybrať. Všetky ich e-modely v rôznych farbách a stupňoch výbavy nájdete na ich stránke.

Zdroj fotografií: kellysbike.com
flash_on
Viac o elektrobicykloch, ich výbere a používaní nájdeš v sekcii Elektrobicykle v skratke.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Predstavenie: Nový KELLYS THEOS R - ku kompozitom prichádza hliníková robotika

Predstavenie: Nový KELLYS THEOS R - ku kompozitom prichádza hliníková robotika

Počítačom v Európe riadené zváracie a obrábacie stroje, nový motor a technológie. To je úplne nový celoodpružený KELLYS THEOS R.
Hardtail e-biky na objavovanie nových lokalít PR článok

Hardtail e-biky na objavovanie nových lokalít

Elektrobicykle si počas posledných rokov získavajú čoraz väčšiu popularitu. Lákajú k cyklistike stále viac ľudí a vďaka ich pomoci sa dá za deň objaviť aj omnoho viac zaujímavých miest.
E-biky Ghost - nemecké rýchle šípy PR článok

E-biky Ghost - nemecké rýchle šípy

Elektromobilita sa aj v cyklistickom svete hlási o slovo a značka Ghost ju ochotne vypočula. Pre rok 2023 si prichystali niekoľko kolekcií elektrobicyklov s rôznym využitím.
keyboard_arrow_up