Predstavenie: Giant Revolt X - gravel do každého terénu

Model Revolt bol predstavený ani nie pred dvomi rokmi a už tu máme nový Revolt s prívlastkom X. Nie je však Revolt ako Revolt a tušíte správne, že „X” značí niečo extra.

Segment gravelov žal veľký úspech aj v roku 2022 a Giant sa rozhodol pridať do rodiny obľúbených „štrkoletov” Revolt modely s označením písmena X. Ponuka sa tak rozširuje o gravel kúsky, ktoré disponujú odpruženou vidlicou. To však nie je jediná zmena a vylepšenie!


Geometria optimalizovaná na mieru

S použitím vidlíc so zdvihom 40 mm ide ruka v ruke aj revízia geometrie, ktorú Giant neskopíroval z minuloročných Revoltov, ale poctivo ju optimalizoval pre použitie s predným odpružením. Na ráme zostal zachovaný aj flip-chip v oblasti zadných pätiek, ktorý vám umožní mierne upraviť charakter jazdného prejavu, ako aj priechodnosť plášťov. V prípade polohy „short” je maximálna šírka plášťa 45 mm, v polohe „long” je to až 53 mm.

Za povšimnutie určite stojí aj unikátna „teleskopka”, ktorá ponúka kombináciu pruženia a teleskopu.


Viac pohodlia, viac zábavy, viac zážitkov

Odpruženie pomáha tlmiť nárazy v rozsahu 25 mm a celkový zdvih teleskopu činí 100 mm, (okrem veľkostí S, ktoré disponujú zdvihom 75 mm). Pokiaľ by vám takáto „teleskopka” z nejakého dôvodu nevyhovovala, nahradiť ju dokážete klasickou pevnou sedlovkou s priemerom 30,9 mm alebo proprietárnou Giant sedlovkou D-fuse, ktorá má v priereze tvar písmena „D” a pod zadkom prepružuje viac ako sedlovky s kruhovým prierezom.


Všetky karbónové modely sú vybavené karbónovými továrenskými kolesami, označenými ako CXR X1 Carbon Disk WheelSystem, ktoré umožňujú vďaka ráfikom s vnútornou šírkou 25 mm použitie objemných plášťov, ako aj bezproblémovú konverziu na bezdušový systém, pričom Giant dodáva tubeless-kit ku všetkým Revoltom už v základe.

Bikepackerov poteší aj prítomnosť väčšieho množstva úchytov na spodnej rámovke, na ktoré sa dá uchytiť voda, náradie a iné príslušenstvo.


Hlavné rozdiely oproti klasickému modelu Revolt:

  • odpružená vidlica so zdvihom 40 mm
  • geometria optimalizovaná pre použitie s predným odpružením
  • nové sety kolies Giant CXR X1 WheelSystem s 25 mm vnútornou šírkou ráfikov
  • nové bezdušové plášte Giant Crosscut Grip 1 v rozmere 700x45c


Modely, ceny a osadenie

V ponuke budú celkovo štyri modely, z toho tri postavené na karbónovom ráme z materiálu Advanced Pro a jeden hliníkový z overenej zliatiny ALUXX.

Revolt X Advanced Pro 0 je najvyšším modelom v ponuke. Je vybavený vidlicou Fox Float AX Performance, pohonom SRAM Force, elektronickým radením SRAM eTap AXS, doplneným o šalter X01 AXS a kazetou s rozsahom 10-52 zubov. Karbónové kolesá sú obuté na masívnych 50-milimetrových plášťoch Maxxis Rambler. Cenovka je stanovená na 7 599 €.

Druhý v hierarchii je model Revolt X Advanced Pro 1, ktorý je osadený mixom elektronických sád SRAM Rival eTap AXS a GX AXS, vidlicou RockShox Rudy XPLR Ultimate, karbónovými kolesami a plášťami Giant CrossCut Grip v šírke 45 mm. Cena tohto modelu je 6 199 €.


Najnižším karbónovým modelom je Revolt X Advanced Pro 2, ktorý sa už zaobišiel bez elektronického radenia a rozsah prevodov sa vďaka použitiu sady SRAM Rival 1 zredukoval na 11-42. Ostali však karbónové kolesá CXR R1 a odpružená vidlica RockShox Rudy XPLR. Cena rovnako padla na 4 649 €.

Posledným hliníkovým „želiezkom” v ohni je základný model Revolt X postavený na ráme zo zliatiny ALUXX. O odpruženie sa stará vidlica RockShox Rudy XPLR, pohon a brzdy výrobca zveril do rúk sady SRAM Rival a vystačiť si budete musieť s hliníkovým setom kolies s označením XCT-1 Disc WheelSystem. Cena tohto modelu je 3 249 €.


Revolt X predstavuje novú generáciu gravelov, ktoré cielia na všestranné použitie a ešte väčší potenciál jazdy v teréne. Nechýbajú mu bikepackerské ambície, ako aj možnosť úpravy geometrie podľa vlastných preferencií jazdca. Ak hľadáte univerzálny stroj, ktorý vás bude baviť v civilizácii aj mimo nej, nový Revolt by ste rozhodne nemali prehliadnuť.

Kompletné informácie o nových modeloch Revolt X nájdete na stránkach výrobcu Giant na tomto odkaze.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Dámske bicykle do 2 500 € - na cestu aj do terénu PR článok

Dámske bicykle do 2 500 € - na cestu aj do terénu

Pohyb na dvoch kolesách je skvelá a zdravá aktivita spojená s dobrodružstvom. Prinášame výber dámskych bicyklov z našej ponuky pre rôzne kategórie.
Giant TCR - 28 rokov pretekárskych ambícií PR článok

Giant TCR - 28 rokov pretekárskych ambícií

Giant, jeden z lídrov v cyklistických technológiách, predstavuje už 10. generáciu svojho ikonického radu cestných bicyklov TCR. Čo sa dá ešte vylepšiť na vylepšenom?
Plášte pre štrkolety, žiletky aj enduro mašiny PR článok

Plášte pre štrkolety, žiletky aj enduro mašiny

Každá disciplína si vyžaduje rôzne obutie, o podmienkach ani nehovoriac a preto prinášame niekoľko tipov. Tak ktorý si dnes zvolíš ty?
keyboard_arrow_up