Pozvánka: Apríl 2023 - otvorme sezónu naplno

Zimné sústredenia už máme za sebou a nastal čas natrénované kilometre pretaviť do pretekového tempa.

Sneh pomaly ubúda už aj na severe Slovenska a dlhšie dni spevom vtáctva hlásia definitívny príchod jari. Sezóna pretekov 2023 nám už odštartovala a veru nebude to len pre trénovaných jedincov. Na svoje si prídu deti, skúsení pretekári a dokonca aj celé rodiny. Pozrime sa, čo nám ponúka mesiac apríl.


08. 04. 2023 - Podlužany - 1. kolo MERIDA ROAD CUP 2023

Hneď na úvod začneme cestnou cyklistikou. V obci Podlužany v okrese Bánovce nad Bebravou sa 8. apríla bude konať 1. kolo MERIDA ROAD CUP. Preteky sú určené ako pre jazdcov s licenciou, tak aj pre hobby kategóriu. Prihlášky je možné poslať do 5. apríla do 15. hodiny. Parkovanie v blízkosti bude zaistené pri futbalovom štadióne obce Podlužany a kancelária pretekov bude na obecnom úrade od 7:30 do 8:30. Štart pretekov je naplánovaný na 9:30 a viac informácií nájdete na stránkach SZC.


15. 04. 2023 - Liptovský Mikuláš - Liptov Ride

Unikátne tímové preteky v spojení zimných a letných športov, to je Liptov Ride. Tieto štafetové preteky spájajú bicykel, skialp, freeride, beh a kajak. Konať sa bude už 6. ročník. Možnosť zapretekať si majú dvojice alebo aj jednotlivci. Samotné preteky budú prebiehať v okolí mesta Liptovský Mikuláš a priľahlej Demänovskej doline až po vrchol Chopok. Samotná registrácia je obmedzená počtom tímov (naplnená kapacita), dvojíc a jednotlivcov, k dispozícii je už len posledných pár miest. Viac detailov o tratiach, ich špecifikácii a pravidlách pretekov nájdete na stránke podujatia. Pocity z pretekov si môžete prečítať aj v reportáži na MTBIKER.


15. - 16. 04. 2023 - Turčianske Teplice - TURIECKAP - Memoriál Petra Vričana, MTB XCO, UCI C1

Slovenský pohár v XCO nám začne v Turčianskych Tepliciach, kde si môžu jazdci s licenciou nazbierať aj body do rebríčka UCI. V sobotu doobeda nás čakajú preteky v kategórii Masters, mini chlapci a dievčatá, a preteky mladších/starších žiakov a žiačok. Sobota poobede vyvrcholí pretekmi v kategórii E-XCO mužov a žien. V nedeľu sú na programe kategórie U17 a U19. Poobede sa na štart postavia ženy Elite s U23 kategóriou a po nich muži Elite taktiež s U23 kategóriou. Pripravené sú aj bohaté finančné odmeny a vďaka kategórii pretekov C1 sa môžeme tešiť aj na návštevu zahraničnej konkurencie. Viac informácií si prečítate u organizátora.


16. 04. 2023 - Budmerice - Detská tour Petra Sagana

Už dosť nabitý víkend uzatvárajú preteky pre najmenších, 9. ročník Detskej tour Petra Sagana. Prvé kolo sa bude konať v Budmericiach v krásnom parku poľovníckeho kaštieľa. Toto miesto už deti a rodičia dobre poznajú a svedčí o tom aj bohatá účasť z predchádzajúceho roku. Môžete sa tešiť na nabitú konkurenciu a preteky od tých najmenších až po žiakov a žiačky. Propozície organizátor zverejňuje vždy minimálne týždeň pred danou súťažou na webe pretekov a na Facebooku.


22. 04. 2023 - Skalica - Kráľ Záhoria MTB maratón

V sobotu 22. apríla sa bude v Bike aréne Zlatnícka dolina konať už 13. ročník Hertlsport Kráľ Záhoria MTB maratón. Čakajú nás dve trate s dĺžkou 40 a 23 kilometrov, kde dlhšia je určená aj pre kategóriu e-bike. Prevýšenie na trati tvorí 1 150 alebo 600 metrov so spoločným štartom o 11:00. Prezentácia prebehne v deň pretekov na horskej chate Hertlsport od 8:00 do 10:30. Suma štartovného je rovnaká a pri zaplatení vopred dostanete darček a štartovací balíček. Po pretekoch čaká na všetkých zúčastnených bohatá tombola. Prihlásiť sa na preteky môžete priamo na stránke organizátora.


23. 04. 2023 - Prievidza - 14. ročník Prievidzského cyklomaratónu BOZPO, 2. kolo MERIDA ROAD CUP

V nedeľu na nás čaká ďalšie kolo MERIDA ROAD CUP a tentokrát v meste Prievidza. Ide už o 14. ročník Prievidzského cyklomaratónu BOZPO. Pretekov sa môžu zúčastniť pretekári s licenciou alebo bez nej. Spoločný štart je pre všetky kategórie naplánovaný na 11:30. Trať meria 129 kilometrov s občerstvovacou stanicou na 105. kilometri. Prihlásiť sa môžete za nižšie štartovné 12 € do 11. apríla alebo aj po tomto dni za cenu 15 € na pretekára. Viac informácií nájdete na stránkach organizátora a aktuálne novinky na Facebook stránke.


29. 04. 2023 - Svätý Jur - ŠKODA Svätojurský MTB maratón

Svätý Jur odštartuje už 10. sériu ŠKODA BIKE OPEN TOUR, ktorá je veľkou účasťou pretekárov obľúbená po celom Slovensku. Stretneme sa na futbalovom štadióne vo Svätom Jure, kde bude prebiehať prezentácia a vyhlásenie výsledkov, taktiež to bude cieľ samotných pretekov. Na výber sú 3 trate s dĺžkou 70, 42 a 21 kilometrov s prevýšením od 550 až do 2 000 výškových metrov. Samozrejmosťou je aj FAMILY trať s dĺžkou 5 kilometrov. Na preteky sa môžete prihlásiť online do 27. apríla. Podľa dátumu prihlášky sa líši aj výška štartovného. V zázemí na vás čaká bohatý program pre všetkých aj s degustáciou svätojurských vín. Viac informácií nájdete v propozíciach organizátora.


29. - 30. 04. 2023 - Kaštieľ Antonstál, Nemšová - Zvážnica 2023

Popularita gravel segmentu stále rastie a posledné majstrovstvá sveta tomu výrazne prispeli. Posledný aprílový víkend bude patriť gravel pretekom pri Nemšovej. Preteky sú rozdelené na dva dni a spolu majú dĺžku 140 kilometrov a niečo okolo 2 250 výškových metrov. Jazdí sa podľa GPX súboru a značené na trati budú hlavne rýchlostné skúšky, tzv. RS. V cene štartovného je ubytovanie vo vlastnom stane na dvore kaštieľa alebo po doplatku v izbách kaštieľa. Pretekov sa môžete zúčastniť aj na horskom bicykli, pre ktoré bude vytvorená samostatná kategória. Ak máte radi dobrodružstvo a stretnutie rovnako zapálených ľudí, využite jedinečnú príležitosť. Počet pretekárov je obmedzený na 100. Viac detailov nájdete na stránke usporiadateľa.


30. 04. 2023 - Bystrička - QUICK SPORT Jarný šprint 2023

Maratóny nie sú pre vás? Čo tak vyskúšať časovku do vrchu. Trať s dĺžkou necelých 9,5 kilometra a prevýšením 320 metrov dobre preverí sily každého cyklistu. Kancelária pretekov bude v Obecnom úrade Bystrička, odkiaľ podľa prideleného štartovného čísla budú vyrážať aj pretekári. Prihlásiť sa je možné vopred cez online formulár alebo v deň pretekov. Cena štartovného sa líši podľa dňa prihlásenia pretekára. Preteky majú veľa kategórií a môžete súťažiť aj v trojčlenných tímoch. Viac o podujatí a spôsobe prihlásenia nájdete na stránke pretekov. Motiváciou môže byť reportáž z predošlého ročníka od Gleva.


30. 04. 2023 - Košútka - 1. kolo slovenského pohára v downhille

Tí odvážnejší si môžu poslednú aprílovú nedeľu zmerať svoje sily v ceste nadol. Čaká nás prvé kolo slovenského pohára v disciplíne downhill. Ak si neveríte priamo na preteky, ale fascinuje vás tento druh cyklistiky, môžete prísť svojou účasťou podporiť pretekárov na trati. Aktuálne informácie sledujte na stránke organizátora.


Ak vás neoslovili tieto preteky alebo sa neviete rozhodnúť, kam vyraziť, tak okrem týchto spomenutých podujatí si môžete to svoje vybrať vo svojom okolí v MTBIKER kalendári.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Čo nás naučila sezóna 2023? MTB, cesta, gravel a enduro

Čo nás naučila sezóna 2023? MTB, cesta, gravel a enduro

Stretne sa Cepo, Imro a Tomáš… To nie je začiatok vtipu, ale naše ohliadnutie za sezónou 2023.
Pozvánka: Mesiac október - koniec sezóny je ešte ďaleko

Pozvánka: Mesiac október - koniec sezóny je ešte ďaleko

Vrchol pretekov už máme viac-menej za sebou, ale sezóna rozhodne nekončí.
Pozvánka: MTBIKER Šprintpolom 2023 – hon na sekundy

Pozvánka: MTBIKER Šprintpolom 2023 – hon na sekundy

Časoviek do vrchu je vďaka profilu územia Slovenska mnoho, toto je jedna z nich.
keyboard_arrow_up