Hardtaily Marin - jednoduchosť, všestrannosť a elegancia

Ide to aj bez tlmiča. Kto obľubuje jednoduchosť, rád „cibrí“ techniku, hľadá univerzálnosť, či skrátka vidí skôr ekonomické výhody, nemal by preskočiť ponuku hardtailov od výrobcu Marin.

Marin Pine Mountain

Začneme rovno novými modelmi do sezóny 2023. Počuli ste už slovo „bikepacking“? Ak áno, určite sa vám automaticky spojí s bicyklami kategórie gravel. Ak ste o ňom nepočuli, v skratke ide o zvyčajne viacdňové dobrodružstvo na bicykli. Definíciu má zrejme každý svoju, no pomôcť zorientovať sa by mohli aj niektoré články z nášho webu.

Presne na takúto dobrodružnú jazdu postavil Marin svoje modely Pine Mountain. Ide o oceľové horské bicykle so zdvihom vidlice 120 mm. Rámy sú vybavené závitmi na uchytenie rôzneho typu batožiny, aby ste zvládli aj niekoľkodňové výjazdy. K dispozícii sú dva modely označené jednoducho - 1 a 2.

„Jednotka“ je vybavená vidlicou RockShox Recon RL s uzamykaním z riadidiel. Tie sa už na prvý pohľad líšia od štandardných. To preto, aby ste počas dlhých presunov mohli striedať rôzne uchopenia kokpitu. Pohon tvorí kombinácia komponentov od rôznych dodávateľov. Jedenásť rýchlostí obsluhujete vďaka radeniu, prehadzovačke Shimano Deore, kazete SunRace s rozsahom 11 - 51 zubov a kľukám s 32-zubovým prevodníkom z produkcie Marin. Plášte s hnedou bočnicou pochádzajú od Vee Tire a majú rozmery 29x2,6”. Rýchlosť pod kontrolou udrží predná 4-piestová brzda MT420 a zadná 2-piestová MT400 od Shimana. Jeho cena je 1 389 € a nájdete ho na našom MTBIKER eshope.

Pine Mountain 2 je lepšie vybavený. Zahŕňa to aj tuhšiu vidlicu RockShox 35, pohon 1x12 v podaní Shimano SLX s kazetou SunRace 11 - 51 zubov a FSA kľukami s 32-zubovým prevodníkom. Brzdy sú tiež z vyššieho radu, konkrétne predná je štvorpiestová MT520 a zadná dvojpiestová MT500. Tento model je vybavený aj teleskopickou sedlovkou TranzX so zdvihom 150 mm, resp. 170 mm. Za cenu 2 199 € ho nájdete na webe výrobcu.

Marin Pine Mountain 1Marin Pine Mountain 2

Marin Wildcat Trail

Pre dámy, ktoré nechcú bicykel iba na jazdu po hladkých cyklotrasách, sú určené modely Wildcat s 27,5” kolesami. Navyše, bicykel, na ktorom sa dá aj zabaviť, nemusí stáť veľa. Dva modely, označené ako 1, 2 a 3, sa postarajú o slušný vstup do sveta horskej cyklistiky. Špecifický dámsky rám je vyrobený z hliníka. Shimano Tourney 3x7 stále poskytuje dostatok prevodov na všetky typy terénu. Pohodlie zabezpečuje vidlica Suntour XCE so zdvihom 100 mm. Mechanické kotúčové brzdy Power CX 7 nezaostávajú takmer v ničom za hydraulickými. Cena modelu je 539 € a nájdete ho v MTBIKER eshope.

Model číslo 2 má vo výbave vidlicu Suntour XCM, prevodový systém Shimano Altus 3x8 a hydraulické brzdy Clark´s Clout. Cena tohto bicykla je 629 € a nájdete ho na tomto odkaze.

„Trojka“ poskytuje vyšší zdvih - 120 mm, lepšie brzdy Tektro a praktickejší prevodový systém 2x8, rovnako Shimano Altus. Všetky Wildcat Trail modely majú na výber z dvoch farebný vyhotovení.

Marin Wildcat Trail 1Marin Wildcat Trail 3

Bolinas Ridge

Bolinas Ridge, alebo hrebeň Bolinas, je trail blízko San Francisca v Kalifornii. Práve tento hrebeň, ktorý využívajú aj rekreační cyklisti, bol inšpiráciou pre tento dostupný a všestranný hardtail. Nie každý totiž potrebuje bicykel hodný pretekania a zdolávania najťažších prekážok. S týmto bicyklom si užijete rodinný výlet nielen po asfaltovej ceste a zároveň bude vaším spoločníkom pre každodenné dochádzanie, alebo občasné „vyvetranie sa“ na hrádzi. Vyrába sa vo verziách s 27,5” aj s 29” kolesami. Štartuje na cene 539 € a v rôznych vyhotoveniach ho nájdete na našom MTBIKER eshope.

Marin Bolinas Ridge 1 27,5Marin Bolinas Ridge 2 29

Bobcat Trail

O stupeň vyššie ako Bolinas Ridge stoja modely Bobcat Trail. Majú modernejšiu geometriu, s ktorou zvládnete prejsť aj ľahšie traily alebo terén. Budú sa hodiť na celodenné výlety aj ako doplnkový tréningový bicykel. Jazdu vám spríjemní zdvih 120 mm na vidlici. Na výber máte 27,5” aj 29” kolesá a výbavu s rôznym rozsahom prevodov vrátane jednoprevodníka.

Okrem výbavy vás určite poteší aj štýlový dizajn týchto hliníkových modelov, ktorý zahŕňa vnútorné vedenie bowdenov či prípravu pre teleskopickú sedlovku. Výrobca ich čísluje od 3-ky po 5-ku. Číslo tri tvorí základ tohto radu, jeho cena je 689 € a nájdete ho v MTBIKER eshope. S prevodmi 1x9, Bobcat Trail 4 je k dispozícii za 779 € a číslo 5 so slušným rozsahom 1x11 za 989 €. Ponuku modelov Bobcat Trail si môžete pozrieť na našom eshope.

Marin Bobcat Trail 3Marin Bobcat Trail 5

El Roy

Potrpíte si na „inakosť“? Nebaví vás mať to, čo má skoro každý? Tak skúste El Roy. Drsný All Mountain bicykel zváraný z oceľových rúrok a s 140 mm zdvihu vidlice legendárneho výrobcu Marzocchi a k tomu aj poriadne položený hlavový uhol na hodnote 63°.

Tento bicykel je určený na celodennú jazdu v horách, na zdolávanie hrebeňov a zábavu na trailoch. Samozrejme, je pripravený postaviť sa aj na štart lokálnych enduro pretekov a ukázať, že oceľ je stále atraktívny materiál na výrobu bicyklov.

Kolesá s priemerom 29” obuté v plášťoch Maxxis Assegai roztočíte pomocou dvanástich prevodov systému Shimano Deore a kľúk FSA Comet s 32-zubovým prevodníkom. Krotiť rýchlosť vám pomôžu štvorpiestové brzdy Shimano MT-420 s 203 mm kotúčom vpredu a 180 mm vzadu. Spustiť sa budete môcť strmým terénom aj vďaka teleskopickej sedlovke X-Fusion Manic so zdvihom 150 mm (XL 170 mm). Zvyšok komponentov dodáva samotný výrobca Marin. Tento oceľový „kúsok“ nájdete od 2 549 € na našom MTBIKER eshope.

Marin El Roy

San Quentin

Ďalší dôkaz, že hardtaily nemusia byť nudné bicykle určené na jazdu po rovnej ceste. San Quentin stojí na hliníkovej konštrukcii, ktorá vám umožní jazdiť na ťažších trailoch, aj zaskákať si na dirtových tratiach. Zvolené 27,5” kolesá sú v technických pasážach obratnejšie. V strmých zjazdoch vám dobre poslúži 64° hlavový uhol a v rozbitom teréne vám prejazd uľahčí 130 alebo 140 mm zdvihu. Na výber sú tri úrovne výbavy. San Quentin 1 rozbehnete cez prevodový systém 1x9 od spoľahlivého a čoraz osadzovanejšieho výrobcu microShift. Vidlica Suntour XCM má 130 mm zdvih a Boost os pre väčšiu tuhosť. Hydraulické brzdy dodáva Tektro. Cena tohto modelu je 899 € na našom eshope.

Stredná úroveň výbavy zahŕňa 11-prevodový systém Shimano Deore, vidlicu RockShox 35 so zdvihom 140 mm a aj teleskopickú sedlovku TranzX so zdvihom 150 mm (veľkosť S - 125 mm). Brzdy dodáva rovnaký výrobca ako pohon, teda Shimano, s označením MT-201. Tento bicykel nájdete za 1 349 € na MTBIKER eshope.

Top model sa môže pýšiť systémom 1x12 Shimano Deore, vidlicou RockShox Revelation so zdvihom 130 mm, ráfikmi s vnútornou šírkou 29 mm, obutými do plášťov Maxxis Assegai 27,5x2,5”. Spoľahnúť sa budete môcť na štvorpiestové brzdy MT420 s 203 mm kotúčom vpredu a 180 mm vzadu. Vnútorné vedenie bowdenov využíva aj teleskopická sedlovka X-Fusion Manic so zdvihom 150 mm (S - 125 mm). Jeho cena je 1 979 € a nájdete ho na tomto odkaze.

San Quentin 2San Quentin 1

Celú ponuku, nielen hardtailov, od výrobcu Marin nájdete na našom MTBIKER eshope.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Celoodpružené bicykle Marin - zábava v každom teréne PR článok

Celoodpružené bicykle Marin - zábava v každom teréne

Prerobený a prestavaný model s modifikovanou geometriou, novými komponentmi či systémom pruženia. Aj to sľubuje tento kalifornský výrobca vo svojej ponuke pre rok 2023.
BULLS 2024 - nemecká kvalita v priaznivej cene PR článok

BULLS 2024 - nemecká kvalita v priaznivej cene

Dnes sa pozrieme na nemeckú značku BULLS, ktorá je menej známa v našich končinách, ale rozhodne má potenciál zaujať.
Hardtaily a gravely od Marin - kalifornský sen PR článok

Hardtaily a gravely od Marin - kalifornský sen

Predstav si kopce s výhľadom na oceán. Kopce, kde sa začali písať dejiny horskej cyklistiky. Tam, v tieni tisícročných sekvojí, sa zrodila aj značka bicyklov Marin.
keyboard_arrow_up