Pozvánka: ŠKODA Svätojurský MTB maratón 2023 - otvorenie 10. ročníka série

Maratón vo Svätom Jure bude po trojročnej pauze písať už svoju 14. edíciu a bude súčasťou série ŠKODA BIKE OPEN TOUR. Nenechajte si to ujsť.

Tieto preteky budú otváracím kolom pre viacero sérií. Medzi ne patrí Župný pohár, slovenský pohár a séria ŠKODA BIKE OPEN TOUR, ktorá píše už svoj 10. ročník na Slovensku. Dlhšie dni prajú jazdám na bicykli vonku a nastal konečne čas, pretaviť hodiny zimnej prípravy do pretekov. Ak nemáte pretekárske chúťky, môžete sa zabaviť v partii podobne naladených cyklistov a užiť si jedinečnú atmosféru pretekov. Čo vás čaká 29. apríla a na čo sa môžete tešiť, sa dozviete v detailoch nižšie.


Trate

Už 14. ročník pretekov si pre nás pripravil 4 trate s rôznou dĺžkou pre nadšencov aj deti. Tá najdlhšia má 70 kilometrov s prevýšením 2 000 metrov. Stredná je dlhá 42 kilometrov a určená je aj pre kategóriu e-bike. Krátka má dĺžku 21 kilometrov, kde je prevýšenie 1 200 alebo 550 metrov. Pre rodiny s deťmi je pripravená trať FAMILY s dĺžkou 5 kilometrov a prevýšením 60 metrov.


Propozície

Prezentácia na preteky bude prebiehať na futbalovom štadióne Svätý Jur od piatka 28. apríla v čase od 16:00 do 20:00. Následne v deň pretekov 29. apríla od 8:00 až do 11:20 v závislosti od štartu na danej trati. Štart pretekov bude prebiehať na námestí vo Svätom Jure od 10:00 pre dlhú trať a ostatné trate neskôr. Posledný štart je naplánovaný na 11:50 pre trať FAMILY. Cieľ všetkých tratí bude na futbalovom štadióne, kde bude aj samotné zázemie pretekov a vyhlásenie výsledkov o 15:30.


Prihlásenie a štartovné

Prihlásiť sa na preteky môžete online a výška štartovného 30 € platí do 27. apríla. Následne sa jeho cena líši už iba 28. a 29. apríla, kedy sa je možné prihlásiť bez nároku na štartovací balíček a suvenír v sume 35 alebo 40 €. Kategórie junior/juniorky, kadet/kadetky, chlapci/dievčatá majú nárok na 50 % zľavu zo štartovného podľa dátumu úhrady. V kategórii FAMILY dieťa štartovné neplatí a uhrádza ho iba dospelá osoba.


Ostatné

Účastníci na elektrobicykloch svojím podpisom deklarujú, že nemajú dodatočne upravený výkon a pretekár umožní pred štartom alebo po jeho dokončení obhliadku elektrobicykla. Nominálny výkon elektrobicykla nesmie prekročiť hodnotu 250 wattov. Počas pretekov nesmie jazdec vymieňať batériu. Po vyhlásení pretekov bude každý zúčastnený pretekár zaradený do tomboly o skvelé ceny a v priestoroch cieľa bude prebiehať aj degustácia svätojurských vín od Víno Matula a nebude chýbať ani ŠKODA village či iné sprievodné akcie.


Samozrejmosťou bude umývanie bicyklov a ich následná úschovňa, prezentačné stánky od partnerov pretekov. Pripravené budú sprchy pre pretekárov a občerstvenie v priestoroch cieľa. Neváhajte a príďte okúsiť atmosféru pretekov na vlastnej koži aj s celou rodinou, pre ktorú bude pripravený bohatý sprievodný program. Viac informácií o pretekoch a propozície nájdete na stránke organizátora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

ŠKODA Svätojurský MTB maratón

calendar_today 29.04.2023
format_list_numbered 1. kolo - Škoda Bike Open Tour
label MTB maratón
place Svätý Jur (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: ŠKODA Horal MTB maratón 2023 - tatranský monument horskej cyklistiky

Pozvánka: ŠKODA Horal MTB maratón 2023 - tatranský monument horskej cyklistiky

Jeden z najobľúbenejších maratónov na Slovensku bude písať už svoj 24. ročník.
Reportáž: ŠKODA Svätojurský MTB maratón je späť

Reportáž: ŠKODA Svätojurský MTB maratón je späť

Obľúbený maratón sa vrátil po vynútenej trojročnej prestávke a je rovnaký, ak nie ešte lepší, ako si ho pamätáme. Moje zážitky, očistené od blata, som sa rozhodla spísať v krátkom článku.
Pozvánka: ŠKODA Slovenský raj - prilba, tretry a aj turistické topánky

Pozvánka: ŠKODA Slovenský raj - prilba, tretry a aj turistické topánky

Tretie kolo ŠKODA BIKE OPEN TOUR sa presúva tentokrát do Slovenského raja, ktorý je viac populárny krásnou turistikou.
keyboard_arrow_up