XC plášte - aby to na pretekoch odvaľovalo

Prvé maratóny sú už „za dverami“. Terén vysušujú prvé lúče slnka, v tieni však ešte môže byť mokro a blato. Vhodný plášť môže pomôcť zvládnuť situáciu s prehľadom.

Maxxis Ardent Race 29x2,20” - 42,90 €


Maxxis Ardent Race je vysokovýkonná pneumatika pre horské bicykle určená pre cross-country aj trailové jazdenie. Zmes 3C zaručí optimálnu trakciu, odolnosť a odvaľovanie. Bočnice sú spevnené voči prerezaniu a prepichnutiu, čo v spojení s TR verziou volá po prerobení na bezdušový plášť. Je možné ho použiť na prednom kolese na rýchlych tratiach, ale môže sekundovať na trailoch aj na zadnom kolese agresívnejšiemu prednému plášťu. MOC plášťa je 74,99 € a nájdete ho v MTBIKER eshope.

Vittoria Mezcal od 25,99 €


Vittoria Mezcal je výkonný plášť, ktorý sa hodí na cross-country preteky na ujazdenom tvrdom podklade. Rýchly dezén, odolnosť a zmes vylepšená grafénom z neho robia skvelú voľbu, ak hľadáte rovnováhu medzi rýchlosťou a priľnavosťou v technickom teréne. K dispozícii je v 27,5” aj 29” priemeroch a šírkach od 2,1" do 2,6" a, samozrejme, s rôznymi verziami zmesí a ochrany. To zahŕňa kompatibilitu s bezdušovými systémami, ale aj štýlovú hnedú bočnicu. Ponuku nájdete na MTBIKER eshope.

Continental Cross King 29x2.30" - 48,99 €


Cross King je nástupca populárneho X-King plášťa. Má vylepšený prepracovaný vzor a bočnice. Zlepšené je tiež vedenie smeru aj ochrana proti defektu. Ide o bezdušovú verziu, ktorá má zosilnené bočnice ProTection s úpletom 240 TPI. Plášť je okrem XC jazdenia vhodný aj pre gravel bicykle, keďže jeho doménou je tvrdý a prašný terén. Okrem toho je označený ako E-25, čo umožňuje jeho použitie na elektrobicykloch. MOC je 66,90 € a nájdete ho na MTBIKER eshope.

Maxxis Ikon 29x2,20” - 26,99 €


Spoľahlivý a rýchly plášť neznamená, že musíte „vydrancovať“ svoju peňaženku. Ikon vo verzii DC (Dual Compound - dvojzmes) ponúka kvality, ako aj jeho „modifikovaní bratia“. To zahŕňa hlavne rýchlosť, dobré odvaľovanie a výdrž. Zároveň sa naň môžete spoľahnúť aj v prašnom prostredí, kde sa prejaví jeho objemnosť. Samotný názov Ikon z neho robí ikonický plášť, ktorý vo veľkom zastúpení nájdete aj na kolesách elitných bikerov svetového pohára v horskej cyklistike. Za MOC 33,17 € ho nájdete v MTBIKER eshope.

Tufo XC14 29x2,25 - 43,99 €


Univerzálny plášť stvorený pre cross-country pretekárov, ktorí nechcú alebo nemôžu meniť plášte podľa počasia. Je vhodný do sťažených mokrých podmienok. Vďaka vzorke dezénu a materiálu je plášť pekne priľnavý aj na mokrých kameňoch a koreňoch. Naviac je spevnený technológiou VECTRANTM, ktorá lepšie chráni najmä bočnice pred prerezaním a je možné použiť ho ako bezdušový. Jeho test si môžete prečítať v tomto článku. Tufo XC14 nájdete za MOC 54,99 € v MTBIKER eshope.

Pirelli Scorpion™ XC R 29x2,2” - 65,99 €


Pirelli si každý spojí automaticky s automobilovými pretekmi. Dlhoročné bohaté skúsenosti sa preniesli aj do výroby bicyklových plášťov. Scorpion XC je rýchly plášť, určený primárne pre zadné koleso. To znamená lepšiu akceleráciu aj brzdný účinok, a to za sucha aj za mokra. Tá je pomenovaná SmartGRIP a okrem priľnavosti dodáva plášťu zvýšenú ochranu pred prerezaním. Samozrejmosťou je možnosť prerobenia na bezdušovú verziu. MOC je 77,99 € a nájdete ho na MTBIKER eshope.

Schwalbe Racing Ralph 29x2.25” - 47,99 €


V našom výbere nesmie chýbať ani tento nemecký výrobca. Racing Ralph je rokmi overený plášť v XC disciplíne. Pár rokov dozadu však prešiel modifikáciou a stal sa z neho špeciál pre zadné koleso. Dopredu ho doplnil Racing Ray, ktorý má inak stavaný dezén. Z tejto kombinácie vzišlo spoľahlivé obutie pre maratónske trate. Plášť má chránenú bočnicu SnakeSkin a je možné použiť ho ako bezdušový, stačí mať správne doplnky. Plášť má MOC 62,99 € a nájdete ho v MTBIKER eshope.

V ponuke máme plášte pre každé použitie, takže ten správny typ pre svoje potreby si nájde určite každý.
Zdroj fotografií: Archív redakcie
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Maratónske oblečenie - na plný plyn, no najmä komfortne PR článok

Maratónske oblečenie - na plný plyn, no najmä komfortne

Maratóny, kde si dáte do tela, sú skvelé akcie. S komfortom pri vysokom výkone a pretekovom nasadení pomôže aj vhodne zvolené oblečenie.

Plášte do ťažkého terénu - spoľahni sa na grip PR článok

Plášte do ťažkého terénu - spoľahni sa na grip

Jarné podmienky sú spojené najmä s premočeným terénom. Na druhej strane sú tu disciplíny ako trail a enduro, kde je priľnavosť na prvom mieste. Máš správne plášte?
XC bicykle - stvorené na maratóny PR článok

XC bicykle - stvorené na maratóny

Ak máš na pretekoch tie najvyššie ambície, treba mať natrénované. Ruku k dielu dokáže priložiť aj poriadny bicykel.
keyboard_arrow_up