Liptov Ride – jedinečné podujatie a skvelý úvod sezóny

Po minuloročnej skúsenosti bolo jasné, že táto akcia bude výborným spôsobom zahájenia sezóny, len bolo potrebné vytvoriť nový tím. A trochu sa porovnať s Jančim.

Odpáliť pretekovú sezónu sa dá rôznymi spôsobmi, no minulý rok som zrejme začal určitú formu tradície, ktorá verím, že bude pokračovať. Pred rokom mi písal Janči Halik, či za neho nevezmem štafetu v rámci podujatia Liptov Ride, o ktorom som úprimne nemal vtedy potuchy. Ale neplánovaná účasť bola nakoniec skvelý zážitok, navyše som si mohol vychutnať aj pocit vo víťaznom tíme, o čom ste si mohli u nás aj prečítať. Niežeby som bol taký dobrý, mojou úlohou bolo v podstate len doviesť náskok do cieľa.

O akej štafete sa ale bavíme? No veľmi netradičnej, veď uznajte sami. Bicykel, skialp, freeride, beh a nakoniec kajak na divokej vode v kanáli. Niečo podobné nenájdete široko ďaleko a po osobnej skúsenosti sa ani nečudujem, že nápad sa podarilo vytvoriť na Liptove. Najväčším „bonusom“ bolo spoznanie tak trochu odlišnej komunity, do ktorej sa na čisto cyklistických podujatiach určite nedostanem. Súťažíte v tíme, takže máte extra motiváciu podať dobrý výkon a zároveň je všetko v rámci dobrej nálady, bez nejakého „hrania sa“ na profíkov. Pritom nechýba kvalitná zmes športovcov vrátane top borcov v rámci jednotlivých disciplín. A potom ich vidíte „hopsať“ na parkete na už legendárnej afterparty.

Aj preto sme sa ako MTBIKER/MTHIKER radi stali súčasťou podujatia ako jeden z hlavných partnerov v roku 2023. Možno si viete predstaviť, že zorganizovať niečo tak komplexné je veľmi náročné nielen na ľudí, ale aj na zdroje a radi sme pomohli. No a samozrejme sme vytvorili aj náš tím a zapojili sa priamo do akcie v rámci pretekov. Pokúsili sme sa spraviť komlexný report, pričom nižšie nájdete cyklistickú časť. Myslím, že video vám ukáže atmosféru a rovnako je dôkazom, že na štarte sa zíde veľmi pestrý mix cyklistov rôznych kategórií. Ako inak svoje opäť zohralo aprílové počasie, alebo z dažďa do snehu a späť. Na webe MTHIKER potom nájdete video, kde sú aj ďalšie disciplíny a pohľady ostatných členov.


Výsledky všetkých kategórií nájdete na tomto odkaze.

Za seba poviem, že už som sa vážne tešil na odpálenie sezóny a Liptov Ride bol opäť skvelý spôsob. A rovnako verím, že pokračovanie dlhodobej tradície.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Liptov Ride

calendar_today 15.04.2023
label Štafetové preteky
place Liptovský Mikuláš (Slovensko)

Imroman 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Liptov Ride 2024 – najťažší dojazd v stúpaní u nás?

Liptov Ride 2024 – najťažší dojazd v stúpaní u nás?

Prvý štart na pretekoch je často odpoveďou na otázku, čo si robil v zime. Bol skialp dobrou prípravou a ako nás preveril úplne nový dojazd, ktorý sa môže smelo radiť k najťažším u nás?
Reportáž: Liptov Ride – voda, blato, sneh alebo z Mikuláša na Chopok a späť

Reportáž: Liptov Ride – voda, blato, sneh alebo z Mikuláša na Chopok a späť

Podobný úvod „pretekovej“ sezóny som vôbec nečakal, no niekedy sú tie nečakané situácie zároveň najlepšie. Alebo ako som zaskakoval za Jána Halika v netradičnej štafete.
BikeFest maratón Kálnica – nečakaný dôkaz, že tréning funguje

BikeFest maratón Kálnica – nečakaný dôkaz, že tréning funguje

Pôvodne som tu nechcel nič „splietať“ o wattoch alebo tréningu a len si užiť preteky. Lenže nakoniec sa mi dostal do rúk dôkaz namiesto sľubov, že dlhodobá príprava, o ktorej čítate, nebola len teória.
keyboard_arrow_up