Odštartovala Detská tour Petra Sagana 2023

Desiaty ročník začala obľúbená séria pretekov písať v Budmericiach. Krásne prostredie v parku kaštieľa prilákalo na štart necelých 500 mladých bikerov z celého Slovenska, ale aj Čiech, Maďarska a Rakúska.

Deň pred súťažou popršalo, a tak sa trať stala blatistou a technicky náročnejšou, hlavne pre menších bikerov na 20tkových a menších kolesách.

Detská tour Petra Sagana 2023
V Baby kategórii ide len a len o radosť, aj keď niektorí nováčikovia súťaže nápor fanúšikov popri trati nezvládli a skončili v náručí svojich rodičov.

V súťaži Mikro dievčatá už išlo o body, aj keď väčšina dievčat sa snažila hlavne prísť do cieľa. Blato spôsobilo, že aj najmenší kopec bol poriadna „fuška“. Tie najlepšie dievčatá to však zvládli bez zosadnutia z bicykla a úplne najrýchlejšia bola Kamila Čižmáríkova. Medzi chlapcami tejto kategórie zvíťazil Jakub Šarnik z Bardejova.


U Mili chlapcov sa zišla na štarte 70tka súťažiacich s medzinárodnou účasťou. Tréningy so starším bratom využil Jakubko Roštár – Proefekt Košice, ktorý s prehľadom zvíťazil v tejto „nabitej“ kategórii. Aj víťazka kategórie Mili dievčatá, Nela Čerňanská, je už členkou cyklistického klubu, a to ŠK Medvedica a svoje tréningy „pretavila“ pre prvú tohtoročnú zlatú medailu na tomto podujatí.

V Mini chlapci bolo na stupňoch víťazov komplet medzinárodné zastúpenie Maďarska, Česka a Slovenska. O víťazstvo s viac ako minútovým náskokom sa postaral maďarský biker Péter Patrik Andrasy z klubu Superior Racing Team. Rovnako aj u dievčat bolo na stupňoch víťazov zastúpenie 3 krajín s tým rozdielom, že tu zvíťazila česká bikerka, a to Sofia Drongová z Tufo Cyklozákladna Otrokovice.

víťazi Detská tour Petra Sagana 2023
V kategórii mladších žiakov hneď od štartu nasadil rýchle tempo Jakub Hnojčík z Cyklistickej Tour, ktorému súperi nestačili. Zopakoval tak víťazstvo zo soboty, kedy zvíťazil v slovenskom pohári MTB.

Novú klubovú príslušnosť v tomto roku má Sofia Matiesková z CyS Akadémia Petra Sagana, ktorá uhájila v Budmericiach malý náskok pred jej najväčšou súperkou Eliškou Konigovou z ŠK Topoľčianky.

víťazi Detská tour Petra Sagana 2023Detská tour Petra Sagana 2023

Ani to, že Milan Húsenica z ŠK Topoľčianky štartoval v kategórii starších žiakov z posledného radu, nezabránilo, aby zvíťazil. Od tretieho kola sa dotiahol na svojho klubového kolegu Martina Stana a Tadeáša Rybanského, a neskôr sa obom súperom vzdialil a v cieli zdvíhal ruky nad hlavu. Klub CK Epik Dohňany mal na štarte len jediné zastúpenie, a to práve víťazku starších žiačok Karolínu Hajdukovú.

Medzi rodičmi mali najrýchlejšie nohy Michal Mička a Eva Rakayová.


Tešíme sa na bikerov 6. mája v Žiline na 2. kole Detskej tour Petra Sagana, ktorá sa uskutoční práve v rodisku a na tratiach, kde Peter Sagan jazdil.

Zdroj fotografií: Gabriela Birošová
report_problem Našiel si v texte chybu?

1. Detská Tour Petra Sagana

calendar_today 16.04.2023
format_list_numbered 1. kolo - Detská tour Petra Sagana
label XC preteky
place Budmerice (Slovensko)

PeterZanicky 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Detská tour Petra Sagana - ročník 2023 už pozná svojich víťazov

Detská tour Petra Sagana - ročník 2023 už pozná svojich víťazov

Tento rok si za finále Detskej tour Petra Sagana organizátori vybrali už osvedčený krásny areál X-BIONIC a to priamo pri dostihovej dráhe Ferries.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana – tentokrát si decká zasúťažili v Poprade

Reportáž: Detská tour Petra Sagana – tentokrát si decká zasúťažili v Poprade

Pôvodný termín súťaže bol v nedeľu, ale v Spišskej Sobote sa organizátori rozhodli, že bude v sobotu. Urobili dobre, aj keď ešte netušili, že v nedeľu príde veľká búrka.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana - letisko patrilo v nedeľu cyklistom

Reportáž: Detská tour Petra Sagana - letisko patrilo v nedeľu cyklistom

Pekné počasie v nedeľu prilákalo do Martina na letisko Tomčany poriadny „chumeľ“ cyklistov. Na štart sa ich postavilo viac ako 600 a bolo sa veru na čo pozerať.
keyboard_arrow_up