Pozvánka: Považský MTB špeciál - nové preteky na Považí

Máš rád nové výzvy a chceš svojou účasťou podporiť 1. ročník pretekov na Považí? Tak poď na Považský MTB špeciál, ktorý si pre teba pripravil dve kolá.

Čerešničkou na torte bude prejazd návesom kamiónu.
Považský MTB špeciál je pre všetkých ozajstných pretekárov, rekreačných jazdcov, ale aj pre tých najmenších, skrátka pre všetkých, ktorí majú radi bike. Mnohí ľudia ich poznajú ako organizátora detských pretekov. Na začiatku tohto roka vzniká z malej hŕstky ľudí a nadšencov cyklistiky úplne nový príbeh, o.z. Active Process, z ktorého vzišlo podujatie Považský MTB špeciál. Pýtate sa prečo špeciál? Rozhodli sa tak preto, lebo tieto preteky nebudú štandardný maratón a ani cross country.

PovažiePovažský MTB špeciál, pretekári

Propozície

Otváracím kolom sa stane Jasenica v sobotu 27. mája (pri kultúrnom dome). Prezentácia bude prebiehať od 7:00 do 9:00 a samotný štart je naplánovaný na 9:30 pre všetky kategórie. V cieli vás čaká občerstvenie, umývanie bicyklov, stánky partnerov podujatia a o 16:00 vyhlásenie výsledkov s tombolou na konci.

Detské preteky budú mať prezentáciu od 11:00 do 13:00 hodiny so štartom prvej kategórie o 13:30. Ďalšie budú štartovať po dojazde tej predchádzajúcej. Druhé kolo vo Sverepci sa bude odohrávať pri futbalovom ihrisku v nedeľu 25. júna a časy prezentácie a štartu pretekov sú rovnaké ako pre prvé kolo v Jasenici.

lesná traťCyklisti na poli

Trate

Tie budú postavené na cca 11 - 12 km okruhoch. Preteky budú prebiehať na určitý počet kôl podľa kategórie so slušnou dávkou výškových metrov. Takže, ako sa hovorí, nič nedarujú zadarmo ani najskúsenejším borcom. Samozrejme, aj tí najmenší si budú môcť užiť atmosféru skutočných pretekov.

Tento rok vás čakajú dve veľmi zaujímavé trate. V Jasenici prvé a vo Sverepci druhé kolo. Trate sú veľmi odlišné. V Jasenici bude trať náročnejšia a technickejšia. Tá vo Sverepci bude naopak o niečo menej náročná a rýchlejšia. Trasy vedú peknými a zaujímavými miestami s krásnymi výhľadmi na celý región Horného Považia. Čerešničkou na torte bude prejazd návesom kamiónu.

Považský MTB špeciál traťPovažský MTB špeciál trať

Registrácia

Prebieha formou online registrácie na každé kolo zvlášť. Registrovať sa môžete na mieste iba v prípade, že sa nenaplní kapacita 300 dospelých a 200 detí prihlásených online. Online prihlásenie bude otvorené pre Jasenicu do 22. mája a do 19. júna pre Sverepec. Online registrácia stojí 15 € na osobu a na mieste 20 €. Deti majú registráciu na mieste alebo online za 3 €.

Detské preteky Považského MTB špeciáluTrofeje Považský MTB špeciál

Zázemie pretekov a program

Kým budú starší bojovať na trati, pre deti bude pripravený bohatý program v zázemí pretekov. Čaká ich veľa prekvapení - maskoti, maľovanie na tvár a samozrejmosťou budú aj skákacie hrady. Ak počasie bude priať, tak sa dočkajú aj penovej párty. Po dojazde do cieľa nás čaká občerstvenie a v poobedných hodinách si to na trati rozdajú tí najmenší pretekári. Pri účasti na oboch kolách tejto malej série získa najrýchlejší muž aj žena súčtom oboch časov putovný pohár. Samostatne sa vyhodnotia deti s licenciou a bez nej a každý detský pretekár dostane účastnícku medailu. Celým podujatím vás bude sprevádzať Ľuboš Dupkala.

Považie

Záver

Ak stále váhate, pozrite si propozície na stránke organizátora a na záver si môžete prečítať aj jeho slová k tomuto prvému ročníku.

„Aj napriek tomu, že robíme prvý ročník, snažíme sa preteky organizovať naplno so všetkým, čo k tomu patrí. Ideme do toho s tým, že to nejdeme len skúsiť, ale dávame do toho maximum a chceme z tohto podujatia spraviť tradíciu. Naším zámerom je, aby sa toto podujatie nekonalo každoročne na tých istých miestach, ale aby putovalo naším regiónom, čo bude pre nás ako organizátora zložitejšie, ale o to zaujímavejšie pre pretekára. Pri organizovaní tohto podujatia čerpáme z vlastných skúseností z podujatí svetového rangu alebo z množstva odjazdených maratónov, kde sme sa snažili inšpirovať a vziať si to najlepšie a snažíme sa naše skúsenosti pretaviť do našej práce. Preto sa vám oplatí prísť vyskúšať niečo úplne nové. Tešíme sa na teba, tím Active Process.”

Zdroj fotografií: activeprocess.sk
report_problem Našiel si v texte chybu?

Považský MTB Špeciál #1 - Jasenica

calendar_today 27.05.2023
label XC preteky
place Jasenica (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Považský MTB Špeciál - neváhaj navštíviť Sverepec

Pozvánka: Považský MTB Špeciál - neváhaj navštíviť Sverepec

Ak si váhal alebo si len nemal čas prísť si vyskúšať prvý ročník Považského MTB Špeciálu, tak máš ešte stále možnosť.
Pozvánka: Mesiac september – začiatok jesene a nabitý program

Pozvánka: Mesiac september – začiatok jesene a nabitý program

Leto už budeme mať o pár týždňov oficiálne za sebou, ale pretekový kalendár rozhodne nekončí.
Pozvánka: Istrofinal Snežnický MTB maratón - tento rok aj so žilinskou „ikonou”

Pozvánka: Istrofinal Snežnický MTB maratón - tento rok aj so žilinskou „ikonou”

Preteky v Kysuckej vrchovine si vybudovali svoje renomé medzi pretekármi a písať sa bude už 10. ročník.
keyboard_arrow_up