Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice - preteky na kúpalisku

Prostredie Rajeckých Teplíc a kúpaliska Laura je každému zúčastnenému už dobre známe. Ako to bude vyzerať v roku 2023?

Počasie vo Svätom Jure nám dalo celkom pekne zabrať. Aj keď nakoniec dážď ustal, trať tak rýchlo nepreschla a bolo sa treba postaviť aj tejto výzve. Sever Slovenska je svojím počasím v máji vždy ako na hojdačke, kedy sa chladné dni striedajú s tými, čo atakujú hodnotu 30 °C.

Dúfajme, že nás počasie odmení a 20. mája sa budeme môcť stretnúť na ďalšom skvelom kole série ŠKODA BIKE OPEN TOUR. Tohtoročné preteky sú súčasťou Slovak E-Bike CUP 2023 a to konkrétne v kategórii XCM. Ako motivácia môže poslúžiť pohľad na minulý ročník a my budeme dúfať, že aj tento rok nám bude priať slnečné počasie.


Propozície

Akcia sa koná 20. mája pri kúpalisku Laura Rajecké Teplice s parkovaním v okolí, ktoré bude vyznačené. Prezentácia pretekov bude prebiehať na recepcii hotela Laura v piatok 19. mája od 18. do 21. hodiny a v deň pretekov 20. mája od 7:00 až do 10:00 pre hobby trať. Dlhá trať štartuje o 9. hodine, následne 9:40 vyrazia na strednú trať ebiky, a o 10:00 štartuje klasická stredná trať.

Neskôr o 10:20 štartuje hobby trať, a o 10 minút roztočí pedále kategória ŠKODA FAMILY. Po dojazde do cieľa pri kúpalisku Laura budú k dispozícii sprchy pre pretekárov a ich tátoše aj s úschovňou bicyklov. Samozrejmosťou bude občerstvenie v cieli pretekov s bohatým programom a tombolou po 16:00 hodine.


Trate

Maratón v Rajeckej doline ponúka už známe 3 dĺžky tratí. Najdlhšia trať ponúkne 2 300 metrov prevýšenia na 80 kilometroch a stredná polmaratónska o necelých 1 000 výškových metrov menej. Jej parametre sú 50 kilometrov s 1 390 výškovými metrami. Nakoniec tu máme krátku hobby trať s dĺžkou 18,5 kilometra s prevýšením 422 metrov, ktorá je určená aj pre kategóriu ŠKODA FAMILY.

Či už máte radi dlhé jazdy v sedle, polmaratónske porcie alebo si chcete dobre „zadupať”, či naopak vyskúšať preteky, máte si z čoho vyberať. Za zmienku stojí, že stredná trať je určená aj pre ebiky. Viac o profiloch a mapy tratí nájdete na stránke organizátora.


Štartovné a prihlásenie

Zvykom už býva online registrácia s nižšou sumou pri prihlásení a uhradení štartovného do 12. mája. Detaily cien štartovného pre trate nájdete na obrázku nižšie. Obsahom štartovného je zabezpečenie tratí, zdravotná starostlivosť, štartovací balíček a program v zázemí pretekov.


Ostatné informácie

Keďže maratón je súčasťou série ŠBOT, tešiť sa môžete na bohatý program ako pre dospelých, tak aj pre malých fanúšikov. Deti budú mať o zábavu postarané po celý deň. V ponuke bude aj servisný stánok a medzi ďalšími sú stánky s oblečením a športovou výživou.


Využite posledné dni na prihlásenie za nižšie štartovné a navštívte prostredie Lúčanskej Malej Fatry. Domáci nazývajú túto dolinu aj Cyklorajom, kde viete nájsť veľa možností na výlet pre celú rodinu. Viac informácii k pretekom nájdete na stránke organizátora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

ŠKODA MTB Rajecké Teplice

calendar_today 20.05.2023
format_list_numbered 2. kolo - Škoda Bike Open Tour
label MTB maratón
place Rajecké Teplice (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: ŠKODA Horal MTB maratón 2023 - tatranský monument horskej cyklistiky

Pozvánka: ŠKODA Horal MTB maratón 2023 - tatranský monument horskej cyklistiky

Jeden z najobľúbenejších maratónov na Slovensku bude písať už svoj 24. ročník.
Pozvánka: ŠKODA Slovenský raj - prilba, tretry a aj turistické topánky

Pozvánka: ŠKODA Slovenský raj - prilba, tretry a aj turistické topánky

Tretie kolo ŠKODA BIKE OPEN TOUR sa presúva tentokrát do Slovenského raja, ktorý je viac populárny krásnou turistikou.
Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice – majstrák neďaleko Žiliny

Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice – majstrák neďaleko Žiliny

Stálica v pretekovom kalendári v krásnom prostredí Rajeckej Doliny a Lúčanskej Malej Fatry napíše ďalší ročník a my tam nesmieme chýbať.
keyboard_arrow_up