Pozvánka: BikeFest maratón v Kálnici - poriadna nálož na nedeľu

Hrebeň Považského Inovca a rozhľadňa na Panskej Javorine, aj to ponúkne tohtoročný MTB maratón v Kálnici.

Veľmi populárny a známy maratón konajúci sa posledný deň v rámci Bikefestu potvrdzuje svoju obľúbenosť aj vysokou návštevnosťou. Z tohto dôvodu si organizátori pripravili pre ročník 2023 pár zmien a možnosť dostanú tentokrát aj deti. Ak sa zaregistrujete v predstihu, čaká vás štartovné číslo s vaším menom a dodatočná zľava na štartovné. Poďme sa teda pozrieť, čo nás čaká.


Prihlásenie

Prihlásiť sa na preteky môžeme online, pričom cena štartovného po zľave je 20 € a do 25. mája získate aj štartovné číslo s menom. Neskôr je cena rovnaká do 31. mája pri prihlásení online. Po tomto dátume sa bude dať prihlásiť už iba na mieste pretekov pri prezentácii do 9:30 so sumou štartovného 30 €. Kadeti a kadetky majú štartovné zdarma na 23-kilometrovej trati.


Propozície

Preteky sa konajú v nedeľu 4. júna vo Freeride Bikepark Kálnica, kde bude zabezpečené aj parkovanie zdarma. Maratón je súčasťou akcie BikeFest, ktorá bude prebiehať celý víkend s inými súťažnými disciplínami. Prezentácia pretekov bude trvať do 9:30 hod. a o 10. hodine zaznie prvý štartovný výstrel pre ebike kategóriu.

O 5 minút vyrazia na dlhú trať ostatní pretekári a o 11:00 bude nasledovať stredný okruh. Nakoniec pôjde 11:15 na trať malý okruh a 11:30 prídu na rad malí pretekári. Po dojazde pretekárov bude prebiehať vyhodnotenie pretekov.


Trate

Tento rok nás čakajú 4 trate, ktoré sú síce na prvý pohľad kratšie, ale určite si dáte dobre do tela. Napríklad veľký okruh má necelých 54 kilometrov s prevýšením slušných 1 787 metrov a stredný okruh s dĺžkou 38,6 kilometra nám ponúkne 1 328 výškových metrov. Malý športový okruh má 754 metrov prevýšenia na dĺžke 22,4 kilometra a deti čaká 3,6 kilometra s prevýšením 95 metrov. Na tratiach budú rozmiestnené 3 bufety, konkrétne Útulňa izba, Panská Javorina a Pod Ostrým vrchom. Na tratiach sa budú pohybovať záchranári a mechanici pre prípad pomoci.

Odkaz na mapku nájdete na tomto odkaze.


Zázemie

Keďže sa celý víkend bude konať festival cyklistiky, budeme si môcť pozrieť stánky vystavených bicyklov, komponentov a oblečenia. V rámci akcie je pripravený aj program pre deti s množstvom aktivít aj so skákacím hradom. Po dojazde do cieľa bude k dispozícii úschovňa bicyklov a jedlo aj s pitím pre pretekárov.


Ostatné

Kategória ebike má dve hlavné skupiny. Pedelec sú ebiky s obmedzovačom podpory do 25 km/h a maximálnym nominálnym výkonom do 250 wattov. Skupina Open sú ostatné ebiky, ktoré nespĺňajú pravidlá uvedené v skupine Pedelec. Tieto skupiny budú aj samostatne hodnotené v ocenených kategóriách, ktorých je celkovo veľké množstvo.


Ak ťa zaujíma, ako to môže vyzerať na takýchto pretekoch, nezabudni si pozrieť aj minuloročnú video reportáž. Viac informácii k pretekom a samotnému BikeFestu nájdeš na stránke organizátora.

Zdroj fotografií: Max Čistý, bikefest.biker.sk
report_problem Našiel si v texte chybu?

Kross BikeFest Maratón

calendar_today 04.06.2023
label MTB maratón
place Kálnica (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Scott Enduro Race 2023 v Kálnici - naložené preteky aj s festivalom

Pozvánka: Scott Enduro Race 2023 v Kálnici - naložené preteky aj s festivalom

Enduro preteky sú už dlhšie súčasťou BikeFestu v Kálnici a dnes sa pozrieme na novinky, ktoré si pre nás tento rok organizátori pripravili.
Pozvánka: BAYNACH MTB Marathon - preteky medzi strapcami hrozna

Pozvánka: BAYNACH MTB Marathon - preteky medzi strapcami hrozna

Maratón pomenovaný po vinárstve BAYNACH ponúka nezvyčajné prostredie viníc na zmeranie si síl, ktoré nám zostali po letnej časti sezóny.
Pozvánka: Mesiac september – začiatok jesene a nabitý program

Pozvánka: Mesiac september – začiatok jesene a nabitý program

Leto už budeme mať o pár týždňov oficiálne za sebou, ale pretekový kalendár rozhodne nekončí.
keyboard_arrow_up