Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.

Posledné roky sa rozhodli naše susedné krajiny spájať majstrovstvá republiky v časovke a s hromadným štartom. Hlavným úmyslom bolo pripraviť pre divákov atraktívne podujatie, na ktorom tak majú možnosť vidieť naživo viacero hviezd z profesionálneho pelotónu. Pre rok 2023 sa stane dejiskom mesto Tlmače a okrem elitných jazdcov si na svoje prídu deti aj nadšenci cyklistiky. Samozrejmosťou bude bohatý sprievodný program v zázemí pretekov.

majstrovstvá Slovenskej a Českej republiky v Tlmačochmajstrovstvá Slovenskej a Českej republiky v Tlmačoch

Propozície

Celý program štartuje už vo štvrtok 22. júna časovkou jednotlivcov o 9:00 pre juniorky, ženy a juniorov. Neskôr o 15:00 budú pokračovať kategórie U23 a muži ELITE. V piatok majú pretekári voľný deň a v sobotu 24. júna sa na štart hromadných pretekov o 10:00 postavia juniorky a ženy ELITE. Poobede o 14:30 budú štartovať juniori a pre amatérov bude pripravená hobby jazda so štartom o 10:20. Najmenší pretekári si môžu vyskúšať detské preteky so štartom 10:15 pre kategórie Open - Baby a Mikro a druhým štartom kategórie - Mili a Mini o 14:35. Nedeľa 25. júna bude patriť mužom v kategórii ELITE. Slávnostný štart je pripravený na 10:30 a svoju účasť potvrdili Peter Sagan, Martin Svrček, Zdeněk Štybar a Petr Černý. Celkovo sa má zúčastniť niečo okolo 200 elitných pretekárov a RTVS zabezpečí priame vysielanie od 13:30. Sponzorom týchto majstrovstiev je aj MTBIKER a distribútor Sloger. Na mieste nás môžete navštíviť v našom stánku. Okrem toho sme do pretekov prispeli aj vecnými cenami, kde hlavná cena od nás bude nový bicykel. Máte sa na čo tešiť.

majstrovstvá Slovenskej a Českej republiky v Tlmačochmajstrovstvá Slovenskej a Českej republiky v Tlmačoch

Preteky OPEN pre deti

Aby sa deti počas víkendu nenudili, organizátori si pripravili pre deti vo veku 0 - 10 rokov preteky na okruhu dlhom od 250 metrov pre tie menšie a 1,3 kilometra pre väčšie deti. Prezentácia a registrácia na preteky bude prebiehať v Mestskom kultúrnom stredisku Tlmače od 11:00 do 12:30. Štart pretekov začne o 13:00 podľa pridelených kategórií. Podmienkou účasti je, aby deti nemali licenciu z cyklistickej alebo triatlonovej únie.

 majstrovstvá Slovenskej a Českej republiky v Tlmačoch

Preteky HOBBY jazda - energia na bicykli

Tí starší si môžu zmerať sily na trati v dĺžke 20 kilometrov, kde prvé kilometre je pohodová jazda za sprievodným vozidlom a po odmávaní ostrého štartu (4,4 kilometra do cieľa) bude súťažný úsek aj s vyhodnotením prvých troch najrýchlejších. Registrácia bude tiež prebiehať pri Mestskom kultúrnom stredisku Tlmače od 8:30 do 10:00. Štart je naplánovaný na 10:20 a vyhodnotenie pretekov bude prebiehať v ENERGOLANDE, kde vás čaká aj občerstvenie a prevzatie si účastnických balíčkov. Táto akcia je určená hlavne na propagáciu cyklistiky a zdravého životného štýlu.

majstrovstvá Slovenskej a Českej republiky v Tlmačochmajstrovstvá Slovenskej a Českej republiky v Tlmačoch

Nedeľa a preteky mužov ELITE

Väčšina sa teší na vystúpenie pretekárov pri hromadnom štarte počas poslednej profi sezóne Petra Sagana. Pretekárov čaká okruh v dĺžke 32,8 kilometra, ktorý bude prechádzať viaceré mestá, obce a dediny. Začína sa v Tlmačoch Lipníku, kde budú jazdci pokračovať cez Malé Kozmálovce k Mochovciam a smerom cez Nový Tekov. Naspäť na Malé Kozmálovce až na štart v Tlmačoch. Tento okruh pôjdu elitný muži až sedemkrát. Cieľ bude na ulici Školskej v Tlmačoch, čo je zároveň aj štart pretekov.

majstrovstvá Slovenskej a Českej republiky v Tlmačoch

Na záver

Ak ste fanúšikmi cyklistiky alebo si hľadáte program na tento júnový víkend, aj toto môže byť možnosť pekného výletu. V rámci sprievodného programu môžete vidieť cyklistov svetovej triedy na trati a priamo pri boji o cenný titul majstra republiky. Viac informácii k pretekom a celému programu nájdete na stránke organizátora podujatia.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Spoločné Majstrovstvá Slovenskej a Českej republiky v cestnej cyklistike

calendar_today 21.06.2023 - 25.06.2023
label Preteky jednotlivcov
place Tlmače (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Majstrovstvá Slovenska v časovke do vrchu 2023 - na „samotě“ u lesa

Pozvánka: Majstrovstvá Slovenska v časovke do vrchu 2023 - na „samotě“ u lesa

„Zavretý“ medzi ihličnanmi, výhľady na nekonečné lesy, len ty, tvoj bicykel a kopec. Vitajte na Kasárňach.
Pozvánka: DHL Sereďmaratón Virtual Ride 2023 - preteky podľa seba

Pozvánka: DHL Sereďmaratón Virtual Ride 2023 - preteky podľa seba

„Klasický“ Sereďmaratón je už nejaký čas za nami a medzičasom sa rozbehla jeho, o niečo jednoduchšia, alternatíva.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
keyboard_arrow_up