Pozvánka: ŠKODA Stupava MTB maratón - reparát v letnej verzii

Vyznávači cyklistiky a behu sa opäť stretnú v Stupave, ale tentokrát budú teploty určite vyššie.

Zima je už dávno minulosťou aj so zimnou verziou tohto maratónu. Podmienky boli doslova mrazivé a pretekári si užili pravé zimné podmienky. Tentokrát si už nemusíme na zahriatie predstavovať letné teploty, práve naopak budeme radšej, ak nás nespália horúčavy. Tak sa teda spolu pozrime, čo nás čaká v roku 2023.

Pozvánka: ŠKODA Stupava MTB maratón

Propozície

Stredná trať ponúkne 42 kilometrov, 900 výškových metrov a je určená aj pre ebike kategóriu.
Preteky sa uskutočnia v sobotu 17. júna v meste Stupava pri penzióne Intenzíva. Celkovo nás čakajú 3 trate pre cyklistov a 2 pre bežcov. Prezentácia na preteky bude prebiehať v piatok 16. júna od 16:00 do 19:00 a v deň pretekov od 8:30. Uzávierka sa líši podľa zvolenej trate. Vyhlásenie výsledkov bude prebiehať o 16:00. Samozrejmosťou bude aj tombola pre všetkých zúčastnených. Preteky sú zaradené do Župného pohára a toto bude už tretie kolo.

Pozvánka: ŠKODA Stupava MTB maratón

Prihlásenie

Registrácia na preteky prebieha online formou do 15. júna s cenou štartovného 35 €. Neskôr, 16. júna, sa môžete ešte prihlásiť online, ale sumu 40 € za štartovné bude treba uhradiť pri prezentácii na preteky. V rámci štartovného vás čaká občerstvenie, Cyklostar, Alpa produkt a mnoho iného.

ŠKODA Stupava MTB maratón

Trate

Čakajú nás poctivé trate s poriadnou porciou kilometrov aj prevýšenia. Napríklad dlhá trať má 76 kilometrov s 1 850 metrami prevýšenia. Stredná trať ponúkne 42 kilometrov, 900 výškových metrov a je určená aj pre ebike kategóriu. Nakoniec krátka trať má 25 kilometrov a do 500 výškových metrov.

Pozvánka: ŠKODA Stupava MTB maratón

Beh

V nedeľu 18. júna prídu na rad bežci, ktorí si môžu dať „duatlon” alebo ísť bežeckú časť samostatne bez maratónu na bicykli. Pre nich bude vytvorená samostatná súťažná kategória. Prezentácia bude prebiehať v piatok, sobotu aj v nedeľu od 8:00 do 9:15 v Stupave. Štart pretekov bude v Záhorskej Bystrici na Námestí Rodiny, na ktorý vás zo Stupavy odvezie autobus. Čakajú vás 2 trate s dĺžkou 17 a 8 kilometrov, 512 alebo 248 výškových metrov. Vyhlásenie výsledkov prebehne o 11:30 a čaká na vás podobný servis ako pre cyklistov v sobotu. Prihlásiť sa dá online a cena štartovného je 20 € do 15. júna a neskôr už 25 €. Viac informácií nájdete na stránke organizátora priamo k behu.

Pozvánka: ŠKODA Stupava MTB maratón
V cieli vás čaká mäsité alebo bezmäsité jedlo aj s nápojom a výstavné stánky sponzorov podujatia. Tiež sa môžete tešiť na sprievodný program a na konci na bohatú tombolu pre všetkým zúčastnených. Ak ti chýba dostatočná motivácia, tak máš možnosť na reparát po zimnej verzii alebo ťa možno nakopne reportáž z minulého roku.

Využite nižšie štartovné a možnosť sa stretnúť s partiou bikerov, okrem ktorých nám budú robiť spoločnosť aj bežci. Viac informácií k tratiam a samotnému maratónu nájdete na stránke organizátora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

ŠKODA Stupava Maraton MTB & RUN

calendar_today 17.06.2023 - 18.06.2023
format_list_numbered 3. kolo - Župný pohár
label MTB maratón
place Stupava (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Stupava Winter MTB and RUN – štart pretekovej sezóny v januári

Pozvánka: Stupava Winter MTB and RUN – štart pretekovej sezóny v januári

Väčšina z nás len ťažko hľadá motiváciu na tréning v období Vianoc. Práve tou môže byť aj maratón, konkrétne jeho zimná verzia v Stupave.
Reportáž: Stupava Winter maratón MTB&RUN – mrazivý úvod do sveta maratónov

Reportáž: Stupava Winter maratón MTB&RUN – mrazivý úvod do sveta maratónov

Poďte sa so mnou pozrieť na trať známeho zimného podujatia, ktoré napísalo už svoju štrnástu kapitolu.
Reportáž: Stupava Winter MTB and RUN - zimná zábava doslova a dopísmena

Reportáž: Stupava Winter MTB and RUN - zimná zábava doslova a dopísmena

Je január. Drvivá väčšina ľudí momentálne na bicykel ani nepomyslí, o jazdení na ňom ani nehovorím.
keyboard_arrow_up