Pozvánka: MTBIKER Hornonitrianska Enduro Séria - pokračovanie v Jasenskej

Prvé kolo v Partizánskom máme úspešne za sebou. Poďme sa spolu pozrieť, čo nás čaká v Jasenskej doline.

Úvod v podobe prvého kola v Partizánskom sa vydaril a nastal čas na odvetu. Tentokrát to bude 10. - 11. júna v Bikeparku Jasenská neďaleko Martina, a to konkrétne Belá-Dulice. Tešiť sa môžete na pestré trate, sobotný tréning a aj sprievodný program na sobotu. Všetko potrebné bude pre jazdcov zabezpečené a už len treba nachystať svoj bicykel a prísť si dobre pojazdiť.

Stánok Hornonitrianskej Enduro série

Registrácia a štartovné

Ako to bolo aj v predošlom kole, registrácia na preteky prebieha online formou priamo na stránke MTBIKER. Štartovné pri online registrácii je 25 EUR a taktiež bude možnosť prihlásiť sa aj v deň pretekov. Tu sa cena štartovného zvýši na 30 EUR a platba bude možná len v hotovosti.


Propozície

V sobotu 10. júna bude prebiehať prezentácia pretekov od 13:00 do 16:00 a bude možný aj tréning na tratiach. Následne v nedeľu ráno 11. júna od 8:00 do 9:15. Neskôr sa už nebude možné registrovať z organizačných dôvodov. Keďže akciu máme „pod palcom” ako najväčší sponzor my z MTBIKERu spolu s naším dodávateľom Sloger, nemusíš sa báť o svojho „tátoša", ani o prázdne brucho. O bicykel sa ti postarajú v servisnom stane a potrebnú energiu od SiS a iné chuťovky budeš môcť okoštovať na štedrej občerstvovačke. Naviac sa môžeš tešiť na vecné ceny v tombole.

Pretekár v skokuPretekár v lese v skoku, Hornonitrianska Enduro séria

Trate

Pretekárov čakajú 4 rýchlostné skúšky (RS) a štyrikrát transfer. Transfer svojou dĺžkou 3,5 kilometra a prevýšením 150 metrov nebude až taký „zabijak“.

Občerstvovacia stanica sa bude nachádzať v priestoroch vrcholovej stanice lanovej dráhy, takže o potrebnú energiu bude postarané. Samotné rýchlostné skúšky sú skôr zjazdového charakteru a určite netreba podceniť tréning.

Mapa areálu pretekov Hornonitrianskej Enduro série, 2. kolo, Jasenská dolina

Povinná výbava

Samozrejmosťou je nosenie prilby, najlepšie integrálnej. Ďalej sú to chrániče kolien, lakťov, dlhoprsté rukavice, motokrosové okuliare, multikľúč, náhradná duša a malá lekárnička s kontaktom na organizátora. Prilbu smie pretekár zložiť iba pri transfere počas jazdy do kopca a odpadky môže pretekár odhodiť iba pri občerstvovacej stanici. Ak pretekár nebude mať povinnú výbavu alebo inak poruší pravidlá pretekov, bude diskvalifikovaný.

Vecné cenyVíťazi

Ostatné

Vyhlásenie výsledkov bude prebiehať hodinu po dojazde posledného pretekára. Ohodnotení budú muži, ženy, juniori do 18 rokov a e-bike kategória zvlášť. Tešiť sa môžete na vecné ceny pre prvých troch v daných kategóriách. Organizátorom podujatia sú OZ Hornonitrianske stopy a hlavným partnerom je MTBIKER. Viac informácií nájdete na facebook stránke organizátora a v kalendári MTBIKER. Tak sa neváhajte postaviť na štart a skúsiť zabojovať proti času a ostatným pretekárom.
Zdroj fotografií: archív organizátora
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: MTBIKER Hornonitrianska Enduro Séria – finálové kolo v Bojniciach

Pozvánka: MTBIKER Hornonitrianska Enduro Séria – finálové kolo v Bojniciach

Amatérsku enduro sériu pre všetkých nadšencov tejto disciplíny čaká posledné kolo.
Pozvánka: MTBIKER Hornonitrianska Enduro Séria – 3. kolo hostí Veľká Lehôtka

Pozvánka: MTBIKER Hornonitrianska Enduro Séria – 3. kolo hostí Veľká Lehôtka

Hornonitrianska séria bude v septembri pokračovať ďalším enduro kolom, pripravme sa na ďalšiu lokalitu.
Pozvánka: MTBIKER Hornonitrianska Enduro Séria 2023 - nastal čas zmerať si čas

Pozvánka: MTBIKER Hornonitrianska Enduro Séria 2023 - nastal čas zmerať si čas

Rád jazdíš enduro a máš chuť sa porovnať s ostatnými? Príď si vyskúšať Hornonitriansku Enduro sériu na prvom kole v Partizánskom.
keyboard_arrow_up