Vlkohronská vazelína

Druhé kolo CMS malo svoje pokračovanie vo Vlkanovej. Počasie bikerom tak ako vo Svätom Jure neprialo a takmer celý týždeň bol upršaný. Asi každý, kto sa chystal na tento maratón mal pred očami bahenné zábaly. Keďže trať maratónu je väčšinou situovaná na otvorenom priestranstve (lúky, pasienky, otvorené zvážnice, ...) a nie je technicky náročná, nebol to koniec koncov až taký extrém.

PRÍCHOD
Z domu som vyrážal asi o 7:30, necelých 70 km nie je takých zlých. Cestou sa ranná hmla začala vytrácať a von sa predieralo slnko. Po príchode na miesto štartu už z organizačnej stránky všetko fungovalo.
Pri samotnej prezentácii som sa dlho nezdržal, bol som prihlásený a zaplatený vopred. Takže stačilo povedať meno a človek dostal hneď štartovné číslo a tašku s reklamnými letákmi, časopisom, energetickým nápojom a cyklo fľašou. Malý problém nastal pri prihlasovaní veľkého množstva bikerov na krátku trať; z toho dôvodu sa čas štartu odložil o 30 min na 10:30 hod.

PRETEKY
Vlkanovský maratón tak ako po minulé roky prilákal veľa účastníkov. Na dlhej trati, ktorú som absolvoval sa prihlásili ostrielaní maratónci Tomi Hauser, Zdenko Fáber a nechýbal ani domáci jazdec Martin Haring.
Dlhá trať predstavovala 75 km vo forme troch okruhov, čo je myslím veľmi praktické z rôznych dôvodov.
Po štarte sa necelý kilometer išiel celý balík za sprievodným vozidlom, následne prišiel ostrý štart a a prvý kontakt s mazľavým blatom, ktorého bolo v lesoch celkom požehnane. Od úvodu sa tempa ujal Martin Haring, ktorý nasadil doslova smrteľné tempo, miestami mi to pripadalo, že má zapnutý tempomat. Po prvých kilometroch v teréne sa na čele usadila štvorica jazdov Haring, Fáber, Ja, Hauser. Nasadenému tempu sme počas prvého kola odolávali zo všetkých síl (teda aspoň v mojom prípade). Pri poslednom zjazde do cieľa prvého kola som pichol. Asi na minútku som zastal a za pomoci bombičky som nafúkal koleso. Bolo to však iba dočasné riešenie, našťastie tesne za cieľom som mal otca na biku, takže som si len vymenil koleso a frčal som hneď ďalej. V tom čase moja strata predstavovala asi 2-3 min. Skúsil som teda v druhom kole stíhaciu jazdu no neúspešne. Proti mne hrala aj pomerne rozjazdená trať, v niektorých miestach do doslova pripomínalo vazelinu. Naopak v treťom kole mi dochádzali sily a na poradí sa už nič nezmenilo. V cieli bol na prvom mieste klasifikovaný Martin Haring v „heroickom“ dúfam, že zaslúženom výkone, druhý došiel Zdenko Fáber a tretie miesto som obsadil Ja.

HODNOTENIE
Osobne nemám čo organizátorom vytknúť, hádam len poradiť pri čistení bikov by sa skôr oplatilo zapožičať wapku. Je to rýchlejšie, lepšie a hlavne efektívnejšie. Sprcha bola k dispozícii 200 m za cieľom na futbalovom ihrisku. Najviac si asi pochvaľujem cestoviny po preteku, ktoré mi veľmi chutili. Množstvo cien v tombole isto potešilo účastníkov maratónu, ktorí nedosiahli na stupeň víťazov, no aspoň takto si odniesli pekné ceny domov. Tí šťastnejší sa domov viezli v zapožičaných autách KIA. Už teraz sa teším na budúci rok a dúfam, že organizátorom bude priať počasie.

Ilustračné foto tomco3131
report_problem Našiel si v texte chybu?

BBB Vlko - Hron cyklomaratón

calendar_today 08.05.2010
format_list_numbered 2. kolo - Cyklomaratónska séria
label MTB maratón
place Vlkanová (Slovensko)

Radovan Bíroš 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Ako odštartoval 11. ročník Detskej tour Petra Sagana?

Reportáž: Ako odštartoval 11. ročník Detskej tour Petra Sagana?

Za krásneho počasia bikeri tejto tour prvýkrát okúsili nástrahy trate v Trenčíne. Trate v krásnom parku Brezina v blízkosti Trenčianskeho hradu mladých cyklistov poriadne preverili.
Bachureňská Winter MTB sedmička 2024 – odštartovať sezónu a obhájiť minulý ročník

Bachureňská Winter MTB sedmička 2024 – odštartovať sezónu a obhájiť minulý ročník

Dnes som si pre vás pripravil reportáž z mojich prvých pretekov tejto sezóny. Poďte sa so mnou pozrieť, ako sa mi darilo.
Reportáž: Stupava Winter maratón MTB&RUN – mrazivý úvod do sveta maratónov

Reportáž: Stupava Winter maratón MTB&RUN – mrazivý úvod do sveta maratónov

Poďte sa so mnou pozrieť na trať známeho zimného podujatia, ktoré napísalo už svoju štrnástu kapitolu.
keyboard_arrow_up