Šprint-polomské uzavretie sezóny 2010

Tak ako každý rok koniec sezóny patrí cyklo-pozitívnym chlapcom zo Žiliny. Druhú októbrovú sobotu sa konal už šiesty ročník časovky do vrchu v Stráňavách pri Žiline.

Keď mám pravdu mne osobne sa už nechcelo absolvovať žiadne preteky, no kamaráti a rodina ma k tomu „dokopali“ a som za to rád. Počasie usporiadateľom prialo na jednotku. Bolo to typické babie leto.
Do Stráňav som to mal blízko keďže som bol aj s priateľkou ubytovaní v rajeckých tepliciach. Miesto štartu je bikerom známe už z Fatranského maratónu, ráno tu už stáli stánky od Aminostaru, Demy a zazrel som aj Lapierre.
Keďže zrána bolo pomerne sviežo moju prezentáciu som posunul o niečo neskôr z dôvodu teplejšieho počasia. Po pár rozhovoroch s priateľmi som sa išiel rozjazdiť pred štartom. Prvý pretekár mal na trať vyjsť o 11hod . Príjemné počasie spolu so super ľuďmi v Žiline prilákalo na túto časovku niečo cez 200 pretekárov, čo prekvapilo i samotných organizátorov na čele s Lubošom Dupkalom.

Profil trate hovoril o dĺžke 6900m a prevýšení 521m. Pre tých najrýchlejších to vychádza na cca 25min jazdy. Ako som sa neskôr dozvedel držal som tu traťový rekord, takže hneď na mňa smerovala otázka či ho idem prekonať? (Ja že, budem sa snažiť ? ).
Zahriaty až do spotenia som na trať vyrazil tesne po 12hod. Trať som poznal z minulých rokov tak som vedel, že začiatok je pomerne strmí no po kilometri sa profil trate zmierni. Od štartu sa mi šlo dobre takže som sa snažil udržiavať tempo, čo sa mi aj celkom podarilo a svoj čas som zlepšil na 24min a 20sek. (španielske mäso som na raňajky odmietol ? ).
Po nahodení môjho systému v cieli a vyplavení laktátu z tela, som sa vybral zo sedla Javoriny späť do miesta štartu. Môj čas však nebol najlepší, ten patril Jánovi Gallikovi z Kaktus biku Bratislava. Tretie miesto obsadil domáci pretekár Rastislav Balko.

Vyhlásenie výsledkov prebehlo o 15hod spolu s Tombolou. Pred tým sa všetci mohli ísť najesť a napiť, podľa zvoleného výberu jedla. Naozaj blatistú sezónu sme ukončili v krásnom počasí. Dúfam, že nás také bude sprevádzať v tej nadchádzajúcej. Ako bodka na záver bola spoločná fotka väčšiny pretekárov a organizátorov.
Som rád, že som sa tejto akcie zúčastnil a pekne tak uzavrel sezónu v kruhu skvelých ľudí a bikerov. Víkend som dokončil s priateľkou wellnesom a masážou. " title="
Na záver, môj obdiv patrí organizátorom ktorý v jednom roku dokázali zorganizovať 3 skvelé akcie: Fatranský maratón – Prvú MTB 24hod na Slovensku – Šprintpolom.
Spolu prilákali približne 1000ľudí čo je super. Do uší sa mi dostali novinky od Luboša Dupkalu, takže sa máme zase na čo tešiť.

Vidíme sa na jar, prajem peknú zimu.

Foto © Jozef Visnovsky (http://picasaweb.google.sk/jozef.jozef.visnovsky/Sprintpolom#) a Skicool (http://picasaweb.google.sk/114540136239677419457/Sprintpolom2010)
report_problem Našiel si v texte chybu?

Šprint polom

calendar_today 09.10.2010
label Časovka
place Stráňavy pri Žiline (Slovensko)

Radovan Bíroš 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: MTBIKER Šprintpolom 2022 alebo ukončiť sezónu ako sa patrí

Reportáž: MTBIKER Šprintpolom 2022 alebo ukončiť sezónu ako sa patrí

V sobotu 8. októbra sa po dvojročnej pauze konal už 16. ročník tejto časovky do vrchu v obci Stráňavy neďaleko Žiliny. Ja ako správny fanúšik časoviek som samozrejme nesmel chýbať.
Reportáž: Šprintpolom 2019 – ukážkové babie leto

Reportáž: Šprintpolom 2019 – ukážkové babie leto

Druhá októbrová sobota už tradične patrí v maratónskom bikerskom kalendári Šprintpolomu - MTB časovke do vrchu s cieľom na kultovom žilinskom Polome. Tradične tu uzatváram aj ja moju súťažnú sezónu a tento rok to už bolo 12. raz za sebou.
Reportáž: Šprintpolom, alebo záver sezóny ako z katalógu

Reportáž: Šprintpolom, alebo záver sezóny ako z katalógu

Sú tradície, ktoré zvyknem dodržiavať. Jednou z nich je aj môj každoročný záver pretekárskej sezóny v Stráňavách na Šprintpolome. A tento rok to bol veru záver ako z knihy o dokonalej jeseni.
keyboard_arrow_up