Zdroj: LanceArmstrong.com

Reputácia cyklistiky získava na váhe so stúpajúcou prísnosťou športu voči dopingu. Myslí si to sedemnásobný víťaz Tour de France Lance Armstrong, hoci sám čelí obvineniam, že svoje úspechy nedosiahol čistým spôsobom. Američan priznal, že cyklistika má veľa pozitívnych prípadov, ale dodal, že keby rovnako zodpovedne pristupovali k testovaniu ostatné športové odvetvia, dopadli by rovnako.

Obvinenie voči jeho osobe a vyšetrovanie federálnymi americkými úradmi ho vraj netrápia toľko ako zlé meno celej cyklistiky. "Vnímam to ako vedľajší produkt toho, že sa cyklistika usiluje na tomto poli viac ako ostatné športy. Keby aj v iných odvetviach boli športovci pod takou kontrolou, mali by viac pozitívnych prípadov," povedal Armstrong na tlačovej konferencii v juhoaustrálskom Rowland Flat vo vinárskej oblasti Barrossa Valley. V nedeľu ho čaká štart pretekov Tour Down Under, ktoré budú jeho rozlúčkou s profesionálnou cyklistikou mimo USA. "Nikdy som nepatril k tým, ktorí by len sedeli a spomínali na minulosť. Bolo by chybou podľahnúť nostalgii, keď je predo mnou toľko vecí dôležitejších ako všetko, čo som dosiahol na bicykli," vyhlásil 38-ročný Texasan.

Útoky na svoju športovú česť chápe Armstrong ako prirodzenú reakciu na rekord v počte prvenstiev na Tour de France. "Vyhral som preteky sedemkrát vďaka tomu, že sme zmenili prístup ľudí k cyklistickému biznisu. Spravili sme revolúciu v spôsobe tréningu, v morálke tímu, v príprave na konkrétnu trať, v stratégii a tiež v tom, ako tento šport predať a ako z neho spraviť príbeh pre celý svet. Odchádzam s vedomím, že som odviedol maximum. Nepotrebujem, aby mi ľudia stavali pomníky, bola to skrátka parádna jazda," odkázal Armstrong.

[Foto na úvode: LanceArmstrong.com]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Historický seriál o najväčších osobnostiach cestnej cyklistiky - Greg LeMond

Historický seriál o najväčších osobnostiach cestnej cyklistiky - Greg LeMond

Dnes sa v rámci nášho historického seriálu prenesieme do 80-tych rokov 20. storočia. Predstavíme si amerického pretekára Grega LeMonda, ktorý dokonale demonštroval význam aerodynamiky v cyklistike.
Lance Armstrong a jeho budúcnosť

Lance Armstrong a jeho budúcnosť

Čo čaká tento rok Lanca Armstronga a čo vlastne „čierny bod“ v cyklistickej histórii momentálne robí?
Nezávislá reformná komisia svetovej cyklistiky: Armstrong bol chránenec UCI

Nezávislá reformná komisia svetovej cyklistiky: Armstrong bol chránenec UCI

Za éru nekontrolovaného dopingu, ktorej hlavným protagonistom bol Američan Lance Armstrong, nesie z veľkej časti zodpovednosť aj nesprávne vedenie svetovej cyklistiky v predmetných rokoch.
keyboard_arrow_up