Zdroj: http://www.flickr.com/photos/teloro/3305969092/

Britský cyklista Mark Cavendish má plné právo hnevať sa na austrálskych organizátorov pretekov Tour Down Under. Tí sa museli brániť už v stredu po sérii troch hromadných pádov na záverečných štyroch kilometroch 2. etapy z Tailem Bendu do Mannumu, do cieľa ktorej prišiel excelentný špurtér so zraneniami hlavy a iných častí tela. Vo štvrtok sa napriek pochybnostiam o jeho zdravotnom stave postavil na štart, ale na konci členitej 3. etapy z Unley do Stirlingu možno ľutoval, že tak spravil.

Posledné kilometre tretieho okruhu mu už išlo iba o to, aby sa zmestil do časového limitu. Organizátori mu ich však spestrili tým, že obnovili dopravu na cestách. Cavendish nakoniec prišiel do cieľa 12 minút po víťaznom Michaelovi Matthewsovi. "Celé posledné kolo som išiel na otvorenej ceste. Niekto sa asi mal postarať, aby zastavili premávku," povedal víťaz 15 etáp na Tour de France. Na otázku, či boli cesty plné, jazdec tímu HTC-Highroad odpovedal: "Povedal by som, že celkom áno, rozhodne viac, ako by sa patrilo na profesionálne cyklistické preteky."
Riaditeľ pretekov Mike Turtur sa musel po etape červenať. "Už trinásť rokov máme jasné postupy týkajúce sa tzv. zeleného auta, ktoré sa musí zaradiť za posledného jazdca. Z nejakej mne neznámej príčiny sa auto asi 10 kilometrov pred cieľom posunulo pred Cavendisha. Naozaj neviem prečo. Ešte nikdy sa nám to nestalo," obhajoval sa Turtur.

Tour Down Under - 3. etapa (Unley - Stirling, 129 km) - výsledky:
1. Michael Matthews (Aus.) Rabobank 3:11: 47 h, 2. André Greipel (Nem.) Omega Pharma-Lotto, 3. Matthew Goss HTC-Highroad, 4. Simon Gerrans Sky Procycling, 5. Luke Roberts (všetci Aus.) UNI SA - Australia, 6. Francisco Ventoso (Šp.) Movistar Team - všetci rovnaký čas ako víťaz,... 84. Lance Armstrong (USA) Team Radio Shack +3:11 min.

Priebežné poradie po 3. etape:
1. Matthew Goss (Aus.) HTC-Highroad 9:56:25 h, 2. André Greipel (Nem.) Omega Pharma-Lotto, 3. Robbie McEwen Radio Shack, 4. Michael Matthews (obaja Aus.) Rabobank Cycling Team, 5. Ben Swift (V. Brit.) Sky Procycling, 6. Allan Davis (Aus.) Astana - všetci +2 s,... 81. Lance Armstrong (USA) Radio Shack +3:25 min.

[Foto na úvode: http://www.flickr.com/photos/teloro/3305969092/]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
Video: Marco Pantani číha za každým stromom - cyklodovolenka Rimini a San Maríno

Video: Marco Pantani číha za každým stromom - cyklodovolenka Rimini a San Maríno

Taliansky región Emilia-Romagna našincovi veľa neprezradí, ale s pomocou doplňujúcich informácií sa každý hneď rýchlo zorientuje.
keyboard_arrow_up