Zdroj: Velits.net

Slovenské cyklistické dvojičky Peter a Martin Velitsovci odpočítavajú posledné hodiny do konca prípravy na novú sezónu, ktorá sa pre nich začne už v nedeľu pretekmi na španielskom ostrove Malorka. Počas vyše mesiaca stihli Velitsovci spoločne so svojimi kolegami z amerického tímu HTC-Highroad absolvovať najprv dvojtýždňové sústredenie v Juhoafrickej republike a neskôr ďalšie tri týždne na Malorke.

Peter Velits, tretí muž minuloročnej Vuelty, v príprave na novú sezónu videl len samé pozitíva. "Čo sa týka Afriky, to bolo super. Môžem povedať, že jedno z najlepších sústredení, aké sme kedy mali. Počasie vyšlo, dobre sa trénovalo celé dva týždne. Potom sme sa vrátili domov, ale len na jeden deň a ihneď sme leteli na Malorku, kde sme od 19. januára až doteraz. Myslím si, že aj toto je kvalitné sústredenie a celkovo dobré jazdenie pred začiatkom sezóny," komentoval Peter Velits pre agentúru SITA.
Velitsovci doteraz trénovali v blokoch, tri dni príprava a potom jeden deň voľno. "Vždy chodíme trénovať 4-6 hodín, tréningy sú zamerané stále ešte najmä na silu, ale už pridávame aj na intenzite, čiže smerujeme to postupne k pretekom. Prvé budú vlastne ešte akýmsi posledným tréningovým blokom. Pôjde najmä o to, aby sme sa opäť dostali do súťažného tempa," priblížil bývalý majster sveta do 23 rokov.
Peter Velits ďalej poznamenal, že nedokáže presne povedať cifru odjazdených kilometrov v príprave, ale určite vie, že sú to veľmi kvalitné kilometre. "Na Malorke jazdíme všetko tak, ako chceme a koľko chceme. Tie kilometre sú určite kvalitnejšie a aj my sa cítime lepšie pripravení na sezónu ako vlani," podotkol P. Velits.
K úvodným pretekom, ktoré ich čakajú od nedele 6. 2. do štvrtka 10. 2. pod názvom Trofeo Palma de Mallorca, ôsmy najlepší športovec Slovenska v uplynulom roku poznamenal: "Je to vlastne päť jednorazových pretekov a všetky sú na Malorke. V každých sa môže predstaviť až desať ľudí z jedného tímu, čo je nezvyčajné, ale aj veľmi dobré. Jednotlivé tímy tu majú 12 až 15 alebo aj 20 ľudí a tí sa môžu v jednotlivých dňoch obmieňať. U nás v tíme je to tak isto. Martin pôjde prvé, druhé, štvrté a piate preteky, ja pôjdem druhé, štvrté a piate. Záleží na každom tíme, ktorých ľudí kedy postaví," vysvetlil P. Velits a k možným ambíciám v úvode sezóny poznamenal: "Konkrétny cieľ pre tieto prvé preteky nemáme. Nie sú až také dôležité, ani tím od nás nepožaduje nejaké výsledky, ideme sa vlastne iba rozpretekať. Je to akoby ešte súčasť prípravy."

[Foto na úvode: Velits.net]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Video: Martin Velits - svetové prvenstvo oblečenia Isadore

Video: Martin Velits - svetové prvenstvo oblečenia Isadore

Ako ťažké je pre profesionálneho cyklistu rozbiehať vlastnú firmu, čo bol po oblečení druhý najlepší nápad na podnikanie a prečo vyzerá oblečenie Isadore, ako vyzerá?
Pozvánka: Si z IT brandže a máš chuť si poriadne zašprintovať zoči voči súperom? PR článok

Pozvánka: Si z IT brandže a máš chuť si poriadne zašprintovať zoči voči súperom?

Koncom septembra je pripravené zaujímavé podujatie s originálnym konceptom, kde môžete preveriť svoje šprintérske schopnosti ale hlavne sa dobre zabaviť.
Peter Velits ukončil svoju kariéru

Peter Velits ukončil svoju kariéru

Jeden z najlepších slovenských cyklistov ostatných rokov a trojnásobný majster sveta v tímovej časovke Peter Velits zanechal vo veku 31 rokov kariéru profesionálneho športovca.
keyboard_arrow_up