Zdroj: Facebook - Peter Sagan

Peter Sagan v poslednej etape prišiel do cieľa na 4. priečke, čo mu stačilo na udržanie celkového prvenstva na etapových pretekoch Giro di Sardegna. Peťo predviedol famóznu formu, keď získal etapové vavríny v 1., 3. a 4. etape. Gratulujeme Peťo!

"Som nesmierne rád, že som triumfoval v celkovom hodnotení, veď je to v profesionálnom pelotóne moje prvé víťazstvo v kariére," boli prvé slová 21-ročného cyklistu Petra Sagana pre svoju webovú stránku www.saganpeter.com, keď na svojom konte má aj osem čiastkových
prvenstiev. "Už po dvadsiatich kilometroch nám ušla šestica jazdcov (Petrov, Popovych, Ignatiev, Swift, Muto, De Negri), ktorá mala už päťminútový náskok, ale asi dvadsať kilometrov pred cieľom sme ich pohltili. Náš tím kontroloval vývoj vpredu, hlavne sme sledovali dvoch nebezpečných jazdcov Scarponiho a Serpa Pereza, aby sa nevzdialili a mňa sa snažili vytiahnúť čo najvyššie. Rozhodovalo sa v poslednom kopci, kde bol dojazd do cieľa a spomínaný kopec bol dlhý asi päť kilometrov. Mal som ešte menšiu závadu, keď som pred cieľom zavadil o niekoho a vyplietol som jednu špajglu, takže som došiel na "osmičke"... Záverečný špurt bol náročný a mám radosť, že som si udržal celkové prvenstvo a poďakovanie patrí celému tímu. V cieli ma obkolesili novinári, nasledovala dopingová kontrola, tlačová beseda a oceňovanie. Dostal som darčekový kôš s medom, nejaký obraz a pochopiteľne dres pre víťaza," prezradil nám šťastný slovenský cyklista Peter Sagan, ktorý ešte dodal: "Na izbe si otvoríme tradične jedno šampanské, dáme si po poháriku, ale zajtra organizátor naplánoval ešte jednorázové preteky."
Mimochodom za prvenstvo na pretekoch kategórie 2.1 európskeho kalendára UCI (po WorldTour a
HC tretia najvyššia kategória) si do kontinentálneho renkingu pripísal 80 bodov a za umiestnenia v etapách a držanie trička lídra podujatia ďalších 82 bodov.
(tp)

Výsledky - 5. etapa (Oristano - Gesturu, 174 km):
1. Michele Scarponi (Tal.) Lampre-ISD 4:24:40 h
2. Jose Rodolfo Serpa Perez (Kol.) Androni Giocattoli +3 s
3. Damiano Cunego (Tal.) Lampre-ISD
4. PETER SAGAN (SR) Liquigas Cannondale
5. Emanuele Sella (Tal.) Androni Giocattoli
6. Robert Kiserlovski (Chor.) Astana všetci +8.

Konečné poradie:
1. PETER SAGAN (SR) Liquigas-Cannondale 22:08:24 h
2. Jose Rodolfo Serpa Perez (Kol.) Androni Giocattoli +3 s
3. Damiano Cunego (Tal.) Lampre-ISD +7 s

Informácie z http://www.saganpeter.com.

[Foto na úvode: Facebook - Peter Sagan]

report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Giro d'Italia 2023 - najťažšia edícia za posledné roky?

Giro d'Italia 2023 - najťažšia edícia za posledné roky?

Giro d’Italia opäť nesklamalo a ukázalo, prečo je hodné sledovania. Myslím, že takýto priebeh však tri týždne pred príjazdom do Ríma neočakával nikto...
keyboard_arrow_up