Zdroj: Facebook - Peter Sagan

Slovenský reprezentant Peter Sagan z tímu Liquigas - Cannondale obsadil 5. miesto v pondelkovej 2. etape tradičných cyklistických pretekov Paríž - Nice. V záverečnom špurte 199 km dlhej etapy z Montfort l´Amaury do Amilly útočil Sagan na pozície v prvej trojke, ale napokon v tlačenici hlavného poľa tesne neuspel. Napriek tomu si po 4. mieste z nedeľňajšej 1. etapy pripísal ďalší solídny šprintérsky úspech. V celkovom poradí patrí 21-ročnému Slovákovi 13. priečka s odstupom 14 sekúnd za lídrom Thomasom de Gendtom z Belgicka.

"Etapa bola pokojná, išlo sa po rovine a rozhodovalo sa až v záverečnom špurte. Cieľom som prešiel na piatej priečke. Celý balík sa držal pokope, od štartu síce ušli traja jazdci, ale asi päťdesiat kilometrov pred cieľom sme ich dostihli. Nič príliš zaujímavé sa neudialo," prezradil stručne po pretekoch 21-ročný Peter Sagan.
V pondelok zvíťazil Novozélanďan Gregory Henderson (5:00:56 h) z tímu Sky pred Austrálčanom Matthewom Gossom a Rusom Denisom Galimžianovom. Pondelková etapa mala rovinatý profil s viacerými únikmi, z ktorých sa však ani jeden výraznejšie neujal. Zaujímavosťou etapy bola situácia, ktorá nastala 39 km pred cieľovou páskou, keď pretekári museli nútene zastaviť pred železničným priecestím a dať prednosť prichádzajúcemu vlaku. Po približne troch minútach sa jazdci opäť pohli smerom k cieľu, pričom dvojici v dovtedajšom úniku Gallopin - Bouet bol ponechaný náskok 50 sekúnd.
Celkovo je po 2. etape na čele pretekov Paríž - Nice už spomenutý Belgičan Thomas De Gendt (Vacansoleil) pred Hendersonom (+4) a Francúzom Jérémym Royom (+7).
Výsledky:
2. etapa (Montfort l’Amaury - Amilly, 199 km): 1. Gregory Henderson (N. Zél.) Sky Procycling 5:00:56 h, 2. Matthew Harley Goss (Aus.) HTC-Highroad, 3. Denis Galimžianov (Rus.) Kaťuša, 4. Heinrich Haussler (Aus.) Garmin-Cérvelo, 5. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale, 6. Romain Feillu (Fr.) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team - všetci v rovnakom čase ako víťaz.
Poradie po 2. etape: 1 Thomas De Gendt (Bel.) Vacansoleil 9:05:48 h, 2. Gregory Henderson (N. Zél.) Sky +4 s, 3. Jérémy Roy (Fr.) Francaise des Jeux +7, ... 13. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale +14.

[Foto na úvode: Facebook - Peter Sagan]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up