Zdroj: Bicycle.net

Nemec Tony Martin sa stal víťazom 69. ročníka cyklistických pretekov Paríž - Nice, ktoré vyvrcholili v nedeľu záverečnou etapou. Poslednú ôsmu časť podujatia v okolí Nice (124 km) vyhral francúzsky šampión Thomas Voeckler. Dvadsaťpäťročný Martin kontroloval vývoj pretekov od svojho víťazstva v piatkovej časovke. V konečnom účtovaní si udržal náskok 36 sekúnd pred krajanom Andreasom Klödenom. Tretiu priečku obsadil Brit Bradley Wiggins.

Martin vyhral Paríž - Nice, ktoré označujú aj za Preteky slnka, premiérovo. Na pretekoch mu mal na ceste za úspechom pomáhať aj Martin Velits, ale cyklista HTC - Highroad po vážnom páde v úvodnej etape predčasne skončil. Druhý Slovák Peter Sagan preteky tiež nedokončil, keď odstúpil počas sobotňajšej predposlednej 7. etapy z Brignoles do Biot - Sophia Antipolis (215 km). Dvadsaťjedenročný Žilinčan v sobotu priznal, že už od prvých kilometrov sa mu nešlo najlepšie. "Už v úvode ma utrhli, ale vydal som zo seba maximum síl, aby som súperov dostihol. Keď ma na 145. kilometri pelotón opäť utrhol, zliezol som z bicykla a zabalil som to. Nemalo význam prísť do cieľa s väčšou stratou. Či som unavený? Neviem... Po tom páde v tretej etape, som to ešte v nasledujúcej nejako zniesol, ale vzápätí prišla mierna únava a telo sa bránilo a nestačilo zregenerovať. Dnes ma boleli trochu aj nohy. Hlavu však nevešiam, cyklistická sezóna sa len začala. Veď v troch etapách som mal skvelé umiestnenia, takže z celkového hľadiska som spokojný. Potrebujem si teraz oddýchnuť, pretože už o týždeň v sobotu idem preteky Miláno - San Remo,“ skonštatoval pre svoju internetovú stránku Peter Sagan, ktorý sa na pretekoch dostal v ich priebehu v etapách trikrát do elitnej desiatky.

Výsledky - cyklistické preteky Paríž - Nice:
8. etapa (Nice - Nice, 124 km): 1. Thomas Voeckler (Fr.) Europcar 3:15:58 h, 2. Diego Ulissi (Tal.) Lampre - ISD +23 s, 3. Julien El Fares (Fr.) Cofidis, Le Credit En Ligne, 4. Samuel Sanchez (Šp.) Euskaltel-Euskadi, 5. David Lopez Garcia (Šp.) Movistar všetci +1:06 min, 6. Matteo Carrara (Tal.) Vacansoleil-DCM +1:08
Konečné poradie: 1. Tony Martin (Nem.) HTC-Highroad 34:03:37, 2. Andreas Klöden (Nem.) RadioShack +36, 3. Bradley Wiggins (V. Brit.) Sky Procycling +41, 4. Rein Taaramae (Est.) Cofidis, Le Credit En Ligne +1:10, 5. Samuel Sanchez (Šp.) Euskaltel-Euskadi +1:13, 6. Jean-Christophe Peraud (Fr.) AG2R La Mondiale +1:24

[Foto na úvode: Bicycle.net]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Príbeh o tom, ako sa obrovské očakávania dokážu zvrtnúť v solídny prepadák

Príbeh o tom, ako sa obrovské očakávania dokážu zvrtnúť v solídny prepadák

Jarná časť World Tour sezóny sa pomaly chýli ku koncu a blížia sa Grand Tours. Je načase bilancovať – hoci asi nie tak, ako by sme chceli…
Paris-Roubaix Femmes – víťazstvo Kopeckej bez tímovej podpory

Paris-Roubaix Femmes – víťazstvo Kopeckej bez tímovej podpory

Ženské preteky Paris-Roubaix napísali svoju iba štvrtú kapitolu, no už teraz sú to jedny z najprestížnejších pretekov cyklistického kalendára.
Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
keyboard_arrow_up