Zdroj: Facebook - Peter Sagan

Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil 17. miesto na úvodnej jarnej klasike Miláno - San Remo. Na trati dlhej 298 km zaostal o 27 sekúnd za víťazným Matthewom Gossom z Austrálie. Cyklista tímu HTC - Highroad dosiahol jedno z najväčších víťazstiev svojej kariéry, keď sa presadil vo finiši vedúcej osemčlennej skupiny.

Tasmánčan Goss využil svoje šprintérske schopnosti a zdolal majstra sveta v časovke a víťaza Miláno - San Remo 2008 Fabiana Cancellaru, tretí finišoval Belgičan Philippe Gilbert. Druhý slovenský zástupca v pelotóne Peter Velits medzi 156 klasifikovanými cyklistami v cieli nefiguruje.
"Dnes som sa cítil výborne a veril som, že môžem dosiahnuť skvelý úspech. Celé preteky som sa držal na čele, no v záverečnom kopci som urobil osudnú chybu, ktorá ma stála možno stupne víťazov. Nedával som pozor, alebo som sa zameral na nesprávnych súperov a tí, čo neskôr vyhrali, boli fuč," povedal pre svoj internetový portál saganpeter.com Peter Sagan, ktorý nezachytil rozhodujúci okamih sobotňajších pretekov. Jeho skupina už v závere náskok vedúcich pretekárov nezlikvidovala a Slovák sa musel uspokojiť so 17. miestom. "Som spokojný s tým, ako sa mi išlo. Mal som sily na to, aby som sa pobil o víťazstvo, no záver som takticky nezvládol a so 17. miestom samozrejme nie som spokojný. Človek sa učí na vlastných chybách a toto sa mi už v budúcnosti nesmie stať," doplnil pre svoju internetovú stránku Peter Sagan.
O osude pretekov sa podľa očakávania rozhodovalo až v ich závere. Asi 15 km pred cieľom sa sformovala vpredu štvorica Steve Chainel (FDJ), Greg Van Avermaet (BMC), Yoann Offredo (FDJ) a Stuart O"Grady (Leopard Trek), z ktorej zaútočil Van Avermaet. Stíhať sa ho neskôr vydal Cancellara a 2,5 km pred cieľom ho aj dostihol. Postupne sa k nim pridali aj ďalší ôsmi jazdci a rozhodol záverečný špurt. Ako prvý nastúpil Scarponi, ale najlepšie si šprint načasoval Goss a radoval sa z prvenstva. "Nečakal som, že by som dnes mohol vyhrať. Som však veľmi šťastný, neviem, čo by som viac mal povedať. Všetko vyšlo absolútne skvele," povedal v prvej televíznej reakcii Goss.

Výsledky - cyklistické preteky Miláno - San Remo:
1. Matthew Harley Goss (Aus.) HTC-Highroad 6:51:10 h, 2. Fabian Cancellara (Švaj.) Leopard Trek, 3. Philippe Gilbert (Belg.) Omega Pharma-Lotto, 4. Alessandro Ballan (Tal.) BMC Racing, 5. Filippo Pozzato (Tal.) Kaťuša, 6. Michele Scarponi (Tal.) Lampre - ISD všetci čas ako víťaz, ... 17. Peter Sagan (SR) Liquigas-Cannondale +27 s, Peter Velits (SR) HTC-Highroad nedokončil

[Foto na úvode: Facebook - Peter Sagan]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Reportáž: Blinduro Podzim 2023 – back to the roots

Reportáž: Blinduro Podzim 2023 – back to the roots

Enduro je pre mňa v porovnaní s inými MTB disciplínami oveľa viac o komunite a užívaní si prírody a života s partiou na bikoch.
Reportáž: UCI Gran Fondo Tre Valli Varesine 2023 - hranica medzi úspechom a neúspechom

Reportáž: UCI Gran Fondo Tre Valli Varesine 2023 - hranica medzi úspechom a neúspechom

Podarí sa mi splniť môj cieľ a kvalifikovať sa na majstrovstvá sveta 2024 v kategórii Masters?
keyboard_arrow_up