Zdroj: AlbertoContadorNotebook.com

Španielsky cyklista Alberto Contador z tímu Saxo Bank sa stal celkovým víťazom pretekov Okolo Katalánska. Druhý triumf na tomto podujatí si v nedeľňajšej záverečnej 7. etape z Parets del Valles do Barcelony (124,5 km) v čase 2:33:55 h vyjazdil francúzsky pretekár Samuel Dumoulin (Cofidis), ale na trojnásobného víťaza Tour de France to pri konečnom účtovaní nestačilo. Pre 28-ročného rodáka z Madridu Contadora je to druhé celkové víťazstvo v tejto sezóne, predtým sa radoval z triumfu na Okolo Murcie.

"Boli to jedny z mojich najťažších týždňových pretekov v kariére, hoci v porovnaní s viacerými súpereniami tohto typu z minulosti som teraz musel prekonávať menej členitý terén. Za ostatné štyri dni, hoci bola trať zväčša rovinatá, som však neustále odrážal útoky. Bola to veľmi dobrá súčasť prípravy na Giro d´Italia. Toto podujatie bolo prestížne a podľa mojich predstáv," povedal Contador. Na otázku, či túžil práve triumfom odpovedať na najnovší vývoj svojej dopingovej kauzy (UCI sa odvolala proti omilosteniu Contadora), Španiel skonštatoval: "Nesúťažím pre to, aby som tým vysielal nejaké odkazy. Vždy mi ide len o to, aby som odovzdal 100 percent v túžbe po úspechu."

Po tom, ako v nedeľu pre žalúdočné problémy vôbec nenastúpil Američan Levi Leipheimer (RadioShack), posunul sa na sumárnu druhú priečku Talian Michele Scarponi (Lampre). Slovák Martin Velits (HTC-Highroad) obsadil v nedeľu 93. miesto (+1:07 min) a celkovo figuruje na 94. priečke (+21:32 min).

Výsledky - Okolo Katalánska:
Záverečná 7. etapa (Parets del Valles - Barcelona, 124,5 km): 1. Samuel Dumoulin (Fr.) Cofidis 2:33:55 h, 2. Rigoberto Uran Uran (Kol.) Sky Procycling, 3. Kenny De Haes (Belg.) Omega Pharma-Lotto, 4. José Joaquín Rojas Gil (Šp.) Movistar Team, 5. Manuel Antonio Leal Cardoso (Portug.) RadioShack, 6. Aitor Galdos (Šp.) Caja Rural, 7. Michal Golas (Poľ.) Vacansoleil-DCM, 8. Biel Kadri (Fr.) AG2R La Mondiale, 9. Ivan Rovnij (Rus.) RadioShack, 10. Kevin Seeldraeyers (Bel.) Quickstep - všetci rovnaký čas ako víťaz,... 93. Martin Velits (SR) HTC-Highroad +1:07 min
Konečné celkové poradie: 1. Alberto Contador (Šp.) Saxo Bank Sungard 29:24:42 h, 2. Michele Scarponi (Tal.) Lampre +23 s, 3. Daniel Martin (Ír.), 4. Christopher Horner (USA) RadioShack - obaja +35, 5. Rigoberto Uran Uran (Kol.) Sky Procycling, 6. Xavier Tondo Volpini (Šp.) Movistar Team, 7. Ivan Basso (Tal.) Liquigas-Cannondale - všetci +38, 8. Cadel Evans (Aus.) BMC Racing +50, 9. Kevin Seeldraeyers (Bel.) Quickstep, 10. Bauke Mollema (Hol.) Rabobank - obaja +1:12 min,... 94. Martin Velits (SR) HTC-Highroad 21:32 min

[Foto na úvode: AlbertoContadorNotebook.com]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Blinduro Podzim 2023 – back to the roots

Reportáž: Blinduro Podzim 2023 – back to the roots

Enduro je pre mňa v porovnaní s inými MTB disciplínami oveľa viac o komunite a užívaní si prírody a života s partiou na bikoch.
Reportáž: UCI Gran Fondo Tre Valli Varesine 2023 - hranica medzi úspechom a neúspechom

Reportáž: UCI Gran Fondo Tre Valli Varesine 2023 - hranica medzi úspechom a neúspechom

Podarí sa mi splniť môj cieľ a kvalifikovať sa na majstrovstvá sveta 2024 v kategórii Masters?
Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
keyboard_arrow_up