Zdroj: Facebook - Peter Sagan

Peter Sagan sa dnes postavil na štart jednej z najväčších klasík - Paris-Roubaix, prezývanou aj Peklo Severu. Peter jazdil pri čele pelotónu, no po páde sa jeho šance na dotiahnutie vedúcej skupiny stratili. Prinášame jeho pocity po pretekoch.

,,Zo začiatku sa to vyvíjalo vcelku dobre, prvý najhorší úsek som prešiel v pohode a držal som sa v hlavnom pelotóne. Tých úsekov s dlaždicami bolo dvadsaťsedem, dostal som dva defekty a dobehnutie balíka ma tiež stálo veľa síl. Škrt cez rozpočet však prišiel na dvestopiatom kilometri, kde bolo občerstvenie. Fúkal bočný vietor, viacerí sa chceli schovať v balíku, šuchol som nechtiac o koleso jedného jazdca a spadol som... Smola. Nečakaný pád, strata, zaostal som a musel som to dobiehať, ale už mi chýbali sily, ale povedal som si, že tentokrát tieto výnimočné preteky dojdem do konca, aby som vedel ako to vyzerá celé aj do budúcnosti. Som odretý na nohe, ramene i chrbáte... Vedenie nášho tímu Liquigas-Cannondale sa vyslovilo, že je to pre mňa smola, ale že aj to sa stáva. jeden rok je taký, druhý zasa môže byť iný. Tieto preteky, ktoré prezývajú Peklom severu sú zaujímavé v tom, že človek nikdy nevie, čo sa stane," prezradil 21-ročný slovenský cyklista Peter Sagan pre svoju stránku www.saganpeter.com a nasledujúci víkend by sa mal objaviť na pretekoch Amstel Gold Race 2011.

[Foto na úvode: Facebook - Peter Sagan]

report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Vrchol klasikárskej sezóny – mačacie hlavy v Roubaix

Vrchol klasikárskej sezóny – mačacie hlavy v Roubaix

14. apríla síce v kalendári nie je zaznamenaný žiadny štátny sviatok, no cyklisti dobre vedia, že v tento deň sa rozhoduje o tom, kto vstúpi medzi legendy a odnesie si domov kocku s vlastným menom.
Paríž-Roubaix a odpoveď hodná svetového šampióna

Paríž-Roubaix a odpoveď hodná svetového šampióna

Náš Peter Sagan opäť raz nechal naplno prehovoriť svoje nohy a zapísal sa medzi legendy svetovej cyklistiky.
Video: Obaja Saganovci na Paríž-Roubaix už tento víkend

Video: Obaja Saganovci na Paríž-Roubaix už tento víkend

Peter Sagan sa na „pekle severu“ zatiaľ umiestnil najlepšie na šiestom mieste. Vylepší si v nedeľu svoju štatistiku?
keyboard_arrow_up