Zdroj: http://www.flickr.com/photos/bobaubuchon/2037691368/

Alberto Contador deň pred začiatkom Giro d´Italia 2011 obhajoval svoje právo štartovať na 94. ročníku etapových cyklistických pretekov. Španiel nevidí žiaden dôvod, pre ktorý by sa mal odhlásiť.

Nepovažuje zaň ani konanie na Športovom arbitrážnom súde (CAS), ktorý má do začiatku Tour de France rozhodnúť o odvolaní Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) a Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) proti zbaveniu viny z užívania klenbuterolu. Niektoré iné tímy nepustili na štart Gira svojich jazdcov, ktorých vyšetrujú pre podozrenie z dopingu. BMC takto vyradil z nominácie Alessandra Ballana a Maura Santambrogia, Movistar zase Marzia Bruseghina. "Nepoznám situáciu týchto pretekárov, tá moja je ale odlišná. Očistili ma a verím, že budúcnosť tento verdikt potvrdí. Nemôžete ma s nimi porovnávať," uviedol jazdec tímu Saxo Bank-SunGard a svoj štart na Gire bližšie vysvetlil: "Napriek situácii s Tour nebolo také ťažké rozhodnúť sa. Myslím si, že sa dajú zvládnuť oboje preteky. Vybral som si Giro, pretože z roku 2008 mám naň krásne spomienky a vždy som sa sem chcel vrátiť."
Dvadsaťosemročný Španiel v roku 2008 Giro vyhral, z Tour de France má tri tituly (2007, 2009, 2010).

[Foto na úvode: http://www.flickr.com/photos/bobaubuchon/2037691368/]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Giro d'Italia 2023 - najťažšia edícia za posledné roky?

Giro d'Italia 2023 - najťažšia edícia za posledné roky?

Giro d’Italia opäť nesklamalo a ukázalo, prečo je hodné sledovania. Myslím, že takýto priebeh však tri týždne pred príjazdom do Ríma neočakával nikto...
Prepisovanie histórie a množstvo smoly - aj toto bolo Giro d'Italia 2022

Prepisovanie histórie a množstvo smoly - aj toto bolo Giro d'Italia 2022

Giro som si v poslednej dobe obľúbil viac ako Tour a to už je čo povedať. Aké prekvapenia a senzácie nám priniesol tento ročník?
Na Giro d’Italia nás čaká Zoncolan. Aké je si ho vyšliapať?

Na Giro d’Italia nás čaká Zoncolan. Aké je si ho vyšliapať?

Dnes nás na Giro d’Italia čaká horská etapa s koncovkou na Zoncolane. V dnešnom článku vám tento pekelný kopec popíšem z vlastnej skúsenosti.
keyboard_arrow_up