MAlé KArpatské DObrodružstvo o týždeň

14. mája 2011 sa Malé Karpaty v okolí Bratislavy po siedmykrát stanú dejiskom pretekov dvojíc v orientačnej cyklistike – Malého karpatského dobrodružstva (MaKaDo).

O 10.00 z Koliby, ktorá je tohtoročným centrom pretekov, vyštartujú na 5 hodinovú jazdu dvojice (ženské a zmiešané), ktoré sa budú snažiť podľa špeciálnej mapy na orientačnú cyklistiku nájsť čo najviac a čo možno bodovo najhodnotnejších kontrolných stanovíšť. Súčasne s nimi do lesa po prvýkrát vybehnú účastníci Vazkárskeho rogainingu (súťaž 2 – 6 členných družstiev v pešej alebo bežeckej orientácii).

V tesnom závese, o 10.30 je plánovaný štart tradične najpočetnejšej kategórie v rámci MaKaDo – mužských dvojíc, s rovnakým časovým limitom.

V lese bude pre tieto kategórie rozmiestnených približne 35 kontrolných stanovíšť a každé z nich bude mať priradenú bodovú hodnotu.

Pre rodičov s deťmi do 12 rokov je pripravená kategória so skráteným, 3 hodinovým limitom. Kontrolné stanovištia pre túto kategóriu budú rozmiestnené bližšie k centru pretekov v menej náročnom teréne. Rovnakú mapu a časový limit ako rodičia s deťmi dostanú aj dvojice prihlásené do kategórie OPEN (jedna kategória bez rozdielu veku a pohlavia). Štart týchto kategórii bude o 11.00.

Podstatou je pozrieť do mapy a dokázať odhadnúť, vzhľadom na kopcovitosť terénu a zjazdnosti ciest (čo sú údaje čitateľné z mapy) a bodové hodnoty kontrol (dostanú pretekári pri štarte), ktoré kontrolné stanoviská chce a stihne dvojica resp. tím v stanovenom časovom limite navštíviť. Cieľom nie je najazdiť (nabehať) čo najviac kilometrov, ale získať čo najviac bodov, pričom medzi týmito dvoma hodnotami nemusí existovať priama úmera.

Ak ešte nie ste prihlásení a chcete si vyskúšať bicyklové alebo bežecké preteky, pri ktorých je potrebné používať aj hlavu, viac informácií nájdete na internetovej stránke http://makado.vba.sk/2011/ , resp. klubovej stránke : http://www.vba.sk


Plagat

O čo ide:

MA-KA-DO sú orientačné preteky dvojíc na bicykloch. Počas časového limitu majú pretekári úlohu získať čo najvyšší počet bodov tak, že navštívia čo najviac kontrolných stanovíšť (KS) podľa možnosti s čo najvyšším bodovým ohodnotením. Svoju trasu si určuje každá dvojica sama podľa svojich síl, orientačných schopností, logického myslenia a bodového ohodnotenia jednotlivých KS. Podrobnú mapu Malých Karpát v mierke 1:25000 so všetkými KS obdržia pretekári pri prezentácii, bodové ohodnotenie jednotlivých KS až po odštartovaní. Za prekročenie časového limitu sa body strhávajú. Poradie sa stanoví podľa súčtu dosiahnutých bodov. Ak majú dve súťažné dvojice zhodný počet bodov, lepšie umiestnenie získava dvojica s lepším časom.
Paralelne bude okrem cyklistickej súťaže prebiehať 1.ročník Vazkárskeho rogainingu. Budú to preteky dvoj- až šesťčlenných družstiev v pešej alebo bežeckej orientácii v rovnakom priestore, na rovnakej mape a za rovnakých podmienok ako MAKADO. Bodové ohodnotenie KS však bude iné ako pre cyklistov. Viacej informácií o rogainingu získate na http://www.rogaining.cz.

Všetci pretekári obdržia mapu v cene štartovného! Ukážka mapy je na mapovom portály orienteering.sk

Kategórie

MM -80 dvojica mužov so súčtom veku do 80 rokov, časový limit 300 minút (5 hodín)
ŽŽ -80 dvojica žien so súčtom veku do 80 rokov, časový limit 300 minút (5 hodín)
MŽ -80 zmiešaná dvojica so súčtom veku do 80 rokov, časový limit 300 minút (5 hodín)
MM 80+ dvojica mužov so súčtom veku od 80 rokov, časový limit 300 minút (5 hodín)
ŽŽ 80+ dvojica žien so súčtom veku od 80 rokov, časový limit 300 minút (5 hodín)
MŽ 80+ zmiešaná dvojica so súčtom veku od 80 rokov, časový limit 300 minút (5 hodín)
RD rodič s dieťaťom do 12 rokov, časový limit 180 minút (3 hodiny)
OPEN jednotlivec, dvojica alebo skupina, časový limit 180 minút (3 hodiny)
Rogaining dvoj- až šesťčlenné družstvá, časový limit 360 minút (6 hodín)

Kedy a kde:

14. 5. 2011 (sobota) Koliba - Kamzík
Pretekať sa bude na lesných cestách a chodníkoch v lesoch Malých Karpát a Bratislavskom lesoparku.

Prihlášky

http://makado.vba.sk/2011/?pg=prihlasky

Prezentácia

08:0009:00pre kategórie s časovým limitom 300 min a rogaining
09:0010:00pre kategórie s časovým limitom 180 min

Štart

Sobota 14.5.2011
10:00pre kategórie MŽ -80, ŽŽ -80, MŽ 80+, ŽŽ 80+, Rogaining
10:30pre kategórie MM -80 a MM 80+
11:00pre kategórie RD a OPEN

Vyhlásenie víťazov

16:00pre kategórie RD a OPEN
16:30pre kategórie MŽ -80, ŽŽ -80, MŽ 80+, ŽŽ 80+, MM -80 a MM 80+
17:00pre Rogaining

Občerstvenie

Všetci pretekári dostanú pitný režim Pepsi, tí nad 18 rokov obdržia aj ochutené pivo Ice Beer Mix. V centre pretekov bude pripravená spoločná opekačka. V okolí je možnosť ďalšieho občerstvenia v bufetoch.

Štartovné za celý tím

Kategória do 7.5.2011 od 8.5.2011
RD a OPEN 7€ 7€
Ostatné a rogaining 10€ 15€

V cene štartovného MAKADA je zahrnutá podrobná cyklomapa Malých Karpát 1:25000 rozmeru A1 (pre kategórie RD a OPEN výrez v rozmere A3) pre každého pretekára a pitný režim v cieli.

Štartovné sa hradí prevodom na účet, variabilný symbol bude vygenerovaný po zadaní prihlášky. Platba v hotovosti pri prezentácii iba v najvyššej výške. Výnimkou sú pretekári zo zahraničia, ak si to dohodnú vopred (pri zadávaní prihlášky).

V prípade, že sa pretekár nezúčastní pretekov, štartovné sa nevracia, pretekár však má nárok na mapy.

Poznámky

  • Treba jazdiť pozorne a opatrne. Bezpečnosť vlastná i cudzia je dôležitejšia ako víťazstvo v pretekoch.
  • Všetci štartujú na vlastnú zodpovednosť. Osoby mladšie ako 18 rokov, musia mať písomný súhlas rodiča, že môžu štartovať.
  • Každý pretekár musí prejsť cieľom, aj v prípade, že ho postihnú technické alebo iné problémy.
  • Mapu je praktické si upevniť na bicykel. Na to slúži držiak - mapník, ktorý sa upevňuje na riadidlá a môžeme Vám ho na prezentácii zapožičať za poplatok 1,50 €. Rozhoduje poradie prihlášok.
  • Všetci štartujúci cyklo-pretekári musia mať povinne cyklistickú prilbu - bez výnimky!!!
report_problem Našiel si v texte chybu?

MAKADO 2011

calendar_today 14.05.2011
label MTBO
place Bratislava - Kamzík (Slovensko)

clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Zimná príprava je za nami a nastal čas pretaviť hodiny tréningu v pretekoch.
Tri roky so Slovakia Divide a jeho víťazi

Tri roky so Slovakia Divide a jeho víťazi

Podarilo sa nám úspešne zorganizovať už tri ročníky nášho cyklistického podujatia. Myšlienka splnila účel: nájsť „neokukanú“ trasu zo západu na východ Slovenska, po čo najväčšej divočine bez civilizácie.
Pozvánka: Škoda Svätojurský MTB Maratón 2024 - jarná nakopávačka

Pozvánka: Škoda Svätojurský MTB Maratón 2024 - jarná nakopávačka

Jarná klasika vo Svätom Jure bude otváracím podujatím v rámci série Škoda Bike Open Tour. Čo nás čaká počas 15. ročníka?
keyboard_arrow_up