Zdroj: http://www.flickr.com/photos/khoogheem/3509540767/

Tím HTC-Highroad sa stal v uliciach Turína víťazom úvodnej časovky družstiev na 19,3 km v rámci 1. etapy cyklistických pretekov Giro d´Italia. Prvým držiteľom ružového dresu lídra podujatia sa stal Marco Pinotti, ktorý zo zostavy v USA registrovaného zoskupenia preťal cieľovú pásku ako prvý. Zostava HTC-Highroad išla od úvodných metrov výborne, viedla už na úvodnom medzičase a napokon triumfovala s náskokom 10 sekúnd pred RadioShackom. Tretí v tímovej časovke skončil Liquigas-Cannondale s odstupom ďalších 12 sekúnd. Družstvo Saxo Bank-SunGard v zostave s najväčším favoritom Gira Albertom Contadorom bolo ôsme s odstupom 30 sekúnd na HTC-Highroad.

Pinotti, ktorý je úradujúcim majstrom Talianska v časovke, si ružový dres oblečie v nedeľu, po druhej etape by ho však mohol prenechať tímovému kolegovi a výbornému šprintérovi Markovi Cavendishovi. Tohtoročné Giro sa začínalo v bývalom hlavnom meste Talianska na počesť 150. výročia zjednotenia krajiny.

Výsledky - Giro d´Italia:
1. etapa (Venaria Reale - Turín, časovka na 19,3 km): 1. HTC-Highroad 20:59 min, 2. RadioShack +10 s, 3. Liquigas-Cannondale +22, 4. Omega Pharma-Lotto +22, 5. Garmin-Cervelo +24, 6. Lampre-ISD +24, 7. Rabobank +26, 8. Saxo Bank Sungard +30, 9. Sky Procycling +37, 10. Vacansoleil-DCM +37
Poradie po 1. etape: 1. Marco Pinotti (Tal.) HTC-Highroad 20:59 min, 2. Lars Ytting Bak (Dán.) HTC-Highroad, 3. Konstantin Sivcov (Biel.) HTC-Highroad, 4. Mark Cavendish (V. Brit.) HTC-Highroad, 5. Craig Lewis (USA) HTC-Highroad všetci rovnaký čas, 6. Robbie McEwen (Aus.) RadioShack, 7. Tiago Machado (Portug.) RadioShack, 8. Fumijuki Beppu (Jap.) RadioShack, 9. Björn Selander (USA) RadioShack, 10. Robert Hunter (JAR) RadioShack všetci +10 s

[Foto na úvode: http://www.flickr.com/photos/khoogheem/3509540767/]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Giro d'Italia 2023 - najťažšia edícia za posledné roky?

Giro d'Italia 2023 - najťažšia edícia za posledné roky?

Giro d’Italia opäť nesklamalo a ukázalo, prečo je hodné sledovania. Myslím, že takýto priebeh však tri týždne pred príjazdom do Ríma neočakával nikto...
Prepisovanie histórie a množstvo smoly - aj toto bolo Giro d'Italia 2022

Prepisovanie histórie a množstvo smoly - aj toto bolo Giro d'Italia 2022

Giro som si v poslednej dobe obľúbil viac ako Tour a to už je čo povedať. Aké prekvapenia a senzácie nám priniesol tento ročník?
Na Giro d’Italia nás čaká Zoncolan. Aké je si ho vyšliapať?

Na Giro d’Italia nás čaká Zoncolan. Aké je si ho vyšliapať?

Dnes nás na Giro d’Italia čaká horská etapa s koncovkou na Zoncolane. V dnešnom článku vám tento pekelný kopec popíšem z vlastnej skúsenosti.
keyboard_arrow_up