Pohon oboch kolies na horskom bicykli

Bicykel CHRISTINI AWD je vybavený štandardnými MTB komponentami. Pedále, prehadzovače a brzdové systémy sú podobné tým na tradičnom horskom bicykli. Ale má jednú zásadnú odlišnosť - má pohon všetkých kolies (teda konkrétne dvoch)

AKO TO FUNGUJE ?

Bicykel CHRISTINI AWD je vybavený štandardnými MTB komponentami. Pedále, prehadzovače a brzdové systémy sú podobné tým na tradičnom horskom bicykli.

Takto to celé vyzerá

Na riaditkách osadený ovládač riadi činnosť „spojky". Pri uvoľnení spojky sa zadný vretenový prevod zahryzne do zadného náboja a hnacia sila je prenášana dopredu prostredníctvom vnútorných prenosových hriadeľov, ktoré podobným mechanizmom na druhom konci poháňajú CHRISTINI voľnobežku.

Vzhľadom na mierny rozdiel v sprevodovaní, predné koleso nie je poháňané na rovinatom hladkom povrchu. Avšak v moment, keď dôjde k podkĺznutiu zadného kolesa, hnacia sila je okamžite presunutá na predné koleso. Podobne, v momente keď dôjde k spomaleniu zadného kolesa, napríklad pri náraze do skaly alebo pri podkĺznutí v zákrute, hnacia sila a trakcia sa presúvajú na predné koleso.

Spojka

Účinok je ohromujúci. Namiesto zastavenia v momente keď dochádza k podkĺznutiu zadného kolesa – predné poháňané koleso sa zahryzne do terénu a vy veselo pokračujete vo výstupe. Namiesto zastavenia na klzkom korení – sa CHRISTINI AWD prehupne vpohode cezeň. Namiesto klasického podkĺznutia predného kolesa v ostrej zákrute – si predné koleso doslova prehryzie cestu cez zákrutu. CHRISTINI AWD je jednoducho tým najlepším MTB bikom pre prudké stúpania.

Zadok

AKO DLHO TO VYDRŽÍ ?

Počas 4 rokov testovania, si AWD komponenty vyžadovali oveľa menej bežnej údržby ako primárny hnací systém (ktorý pozostáva z vysokokvalitných ozubení, najlepších prehadzovačov na trhu a štandardných nábojov). Pri stavbe AWD systému boli použité materiály s najvyššou odolnosťou voči korózii a opotrebovaniu a boli vypracované extrémne jednoduché servisné postupy. Napríklad; v prípade, že by bolo nutné vymeniť utesnené ložisko, celý vnútorný hnací systém je možné kompletne demontovať v priebehu menej ako desiatich minút.

* Výrobca poskytuje 5 ročnú záruku na rám, 2 ročnú záruku na kompletný hnací systém, a jedno ročnú havarijnú záruku na akúkoľvek súčiastku hnacieho systému

Predok

report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

MTB ráfiky a ich základné vlastnosti

MTB ráfiky a ich základné vlastnosti

Za jeden z najväčších vynálezov v histórii ľudstva sa dodnes považuje koleso. Potrebujeme byť však viac konkrétnejší, a tak sa dnes pozrieme na MTB kolesá. Ich hlavným základom sú ráfiky. Aké charakteristiky a parametre zvážiť pri ich výbere?
keyboard_arrow_up