Zdroj: Cyclingnews.com

V cieli utorňajšej 216 km dlhej pietnej 4. etapy 94. ročníka cyklistických pretekov Giro d´Italia v Livorne ako prvý spoločne bol tím Leopard-Trek spoločne s Američanom Tylerom Farrarom, priateľom zosnulého Belgičana Woutera Weylandta.

V cieli utorňajšej 216 km dlhej pietnej 4. etapy 94. ročníka cyklistických pretekov Giro d´Italia, ktorá viedla z Janova Quarto dei Mille do Livorna, ako prvý spoločne bol tím Leopard-Trek spoločne s Američanom Tylerom Farrarom (Garmin). Deviati jazdci symbolicky preťali pásku v jednej línii v objatí niekoľko desiatok metrov pred zdržanlivým zvyškom pelotónu. Išlo o pripomenutie pamiatky v pondelok tragicky zosnulého Woutera Weylandta. Farrar bol priateľom i tréningovým partnerom Weylandta v Gente a odstupuje z Gira.
"Som neznesiteľne zronený. Ako mnohí vedia, bol mojím kamarátom i tréningovým partnerom a vnímal som ho ako brata. Tento skon mi nenapraviteľne zmenil život, ale ešte horšie je, že to postihlo jeho rodinu a najmilovanejších. Dnes sme spoločne vzdali hold jeho životu a zároveň vyjadrili zármutok nad touto stratou," skonštatoval Farrar.
"Pre nás všetkých to bol dlhočizný deň plný emócií. Myslím si, že utorňajšia etapa bola krásnym gestom, ktoré Wouterovej rodine, priateľom i tímu vyjadrilo našu podporu v týchto ťažkých chvíľach," uviedol manažér formácie Saxo Bank-SunGard Bjarne Riis.
"Mal len 26 rokov a jeho smrť zanechá v dušiach nás všetkých hlbokú ranu," povedal Weylandtov tímový kolega Davide Vigano. Smútok vyjadril aj bývalý belgický cyklista Eddy Merckx. "Bol jedným z najlepších mladých Belgičanov. Nanešťastie, prišiel o život, čo len pripomenulo riziko číhajúce v tomto športe. Doma sme všetci smutní z jeho skonu i zármutku pozostalých."
Vedenie podujatia vopred oznámilo, že vzhľadom na špeciálny charakter tejto "neutralizovanej" etapy sa výsledky nebudú započítavať do celkového poradia.
Dvadsaťšesťročný Weylandt podľahol na mieste ťažkým zraneniam, ktoré utrpel pri páde počas klesania z horského prechodu Passo del Bocco. Jazdcovi sa podľa predstaviteľov pretekov zasekol pedál o zvodidlá nachádzajúce sa v blízkosti cesty. Prítomní lekári mu poskytli masáž srdca, ale 40-minútové oživovanie bolo márne. Pitva medzičasom preukázala, že Belgičan bol prakticky okamžite mŕtvy.
Weylandtov tím Leopard-Trek v utorok oznámil, že bude pokračovať v pretekoch. "Postavíme sa na štart z úcty k rodine Woutera Weylandta a tiež preto, aby sme sa pripojili k smútiacemu pelotónu," uviedol generálny manažér zoskupenia Brian Nygaard a neskôr pokračoval: "Niečomu takémuto sme nikdy predtým neboli vystavení. Všetci však túžime pokračovať v pretekoch, aby sme si tým Woutera uctili."

Tím Leopard-Trek odstúpil z pretekov Giro d´Italia
Tím Leopard-Trek oznámil, že jeho jazdci odstupujú z cyklistických pretekov Giro d´Italia. Ako je známe, členom tohto zoskupenia bol Belgičan Wouter Weylandt, ktorý tragicky zahynul pri páde v pondelňajšej 3. etape. Utorňajšia 4. súčasť podujatia mala pod vplyvom tejto udalosti vopred dohodnutý pietny charakter a výsledky nezarátali do celkového poradia.

[Foto na úvode: Cyclingnews.com]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete? PR článok

Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete?

Počasie ešte stále praje výjazdom, no pomaly sa blíži ten čas, keď je tma priskoro a teploty spadnú opäť nižšie. Vtedy sa už oplatí vytiahnuť aj trenažér. Že nemáš? Pozri našu ponuku…
Giro d'Italia 2023 - najťažšia edícia za posledné roky?

Giro d'Italia 2023 - najťažšia edícia za posledné roky?

Giro d’Italia opäť nesklamalo a ukázalo, prečo je hodné sledovania. Myslím, že takýto priebeh však tri týždne pred príjazdom do Ríma neočakával nikto...
keyboard_arrow_up