Počasie šarapatilo na Tour of California

Tradičné cyklistické preteky Okolo Kalifornie zažili v nedeľu v premiérovej etape menší šok... Prvú etapu zo South Lake Tahoe do North Lake Tahoe museli organizátori napokon zrušiť kvôli nepriaznivým snehovým poveternostným podmienkámi.

Na štart pretekov netrpezlivo čakal aj slovenský jazdec, 21-ročný cyklista Liquigas-Cannondale Peter Sagan, ktorý nám po príchode do hotela zvestoval pre svoju stránku http://www.saganpeter.com: "Toto nikto z nás rozhodne nečakal. Ale iná možnosť ani nebola, pretože fúkal silný vietor a snežilo, taká dobrá fujavica. Organizátori sa správne rozhodli, že úvodnú etapu zrušia. V pondelok by sme už mali konečne štartovať. Zmenili sme aj hotel, ale stále sa nachádzame v horách a sneží tu... Je možné, že nasledujúca etapa bude skrátená, ale to sa dozvieme až tesne pred štartom, pokiaľ sa počasie neumúdri. Mimochodom, celý týždeň, čo sme tu trénovali a pripravovali sa, tu bolo krásne slnečné počasie, ale od soboty večera sa náhle pokazilo. Všetci veríme, že aj tu v Amerike traja zmrznutí už definitívne odišli..."

(kor)
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Patrí Sagan do starého železa? Kedy profíci ako on skončili?

Patrí Sagan do starého železa? Kedy profíci ako on skončili?

Patrí náš Peter Sagan už do "starého železa"? V akom veku skončili profesionálnu kariéru podobní jazdci v minulosti?
Budeme svedkami novej éry francúzskej cyklistiky?

Budeme svedkami novej éry francúzskej cyklistiky?

Aj keď nás od posledného a súčasného voľného dňa delilo len 5 etáp, aj ony dokázali zamiešať kartami jazdcov, ale aj športových riaditeľov, ktorí si do posledných dní budú musieť premyslieť, akú taktiku zvoliť. Pozrime sa spolu na sumár 2. celku Tour de France.
keyboard_arrow_up